Raczej ktoś mocno negocjuje wejście do spółki z tymi dodatkowymi akcjami i ich jak najniższą wyceną. Dowiemy się kto dołował tak kurs jak poznamy nowego inwestora.
Jakiś ruch być musi. Jeżeli spółka nie obsługuje zadłużenia to prędzej czy później jakiś wierzyciel wykona zdecydowany ruch i się zacznie. Dużo gorzej będzie jak bank wypowie umowę kredytową i zarząda spłaty. Wtedy wszystkie akcje staną się bezwartościowe więc Luma musi wykonać jakiś ruch - albo dokapitalizować spółkę (co poprzednio się nie udało) albo znaleźć nowego inwestora dla spółki i oddać kontrolę bo przecież nikt nie wyłoży kasy, jak nie będzie miał większości. Jeżeli nie zrobi nic to znaczy, że godzi się z całkowitą utratą tej inwestycji.
Możliwe jest, że kurs był celowo zaniżany ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć. Ostatnia gwałtowny spadek wynikał z zaraportowanych wyników finansowych i z informacji o niewykonaniu kontraktu.
Wojsku są potrzebne buty,16 tys zawodowych przybyło i w dobrowolnej służbie kilkanaście tysięcy,miejsc już brakuje.Obuwie jest potrzebna.Wojas nie dostanie kontraktu, może protektor się zalapie.
Dnia 2024-12-20 o godz. 09:57 ~Tggbb napisał(a): > Wojsku są potrzebne buty,16 tys zawodowych przybyło i w dobrowolnej służbie kilkanaście tysięcy,miejsc już brakuje.Obuwie jest potrzebna.Wojas nie dostanie kontraktu, może protektor się zalapie.
Widzisz sęk w tym, że oni niedawno poinformowali, że wojsko odstąpiło od umowy, której oni nie wykonali chociaż mieli na wykonanie jeszcze 6 tygodni.
Specjalnie wystawiają batoniki z prawej żeby nagonić na sprzedaż wystraszonych, tak się nie sprzedaje, z drugiej strony małe zainteresowanie spółka i nie ma odważnego co ten batonik polknie
Na razie mamy cos na styl kształtowania się dołka, może to będzie filiżanka z uszkiem ? A może coś innego albo przystanek przed dalszymi spadkami. Najbardziej prawdopodobne jest ze nastąpi korekta w ruchu spadkowym jak w 2024 i 2023 podobny ruch w podobnym okresie luty/marzec.
Ale miło słychać że komuś mnie brakuję :). Teraz jak patrzę na wykres technicznie zaczyna to przypominać filiżankę z uszkiem. Jeżeli kurs dojdzie do okolić 1.15 i tam nastąpi rekcja to okolicach 1 zł można spróbować złapać ucho (wzrost ok 40% do luki spadkowej na 1,43.) Ja będę próbował coś takiego rozegrać.
baloniki raz z lewej raz z prawej, sprawdzające tendencję rynku, czy są chętni na kupowanie, sprzedawanie. i bujanie. ale na tym poziomie to żarciki takie :)
PS. zapomniałeś napisać, że proponujesz, żeby w razie czego wątpiący pozbyli się akcji i balastu, tak jak Ty wielokrotnie tu wskazywałeś drogę swoimi stoplossami na stracie ;)
Wiec kupujcie kupujcie skoro macie przekonanie ze kurs pójdzie w górę to kupujcie, ja na razie tego nie widzę. Coś tam się rysuje ale czy tak będzie zobaczymy za ok dwa/trzy tygodnie może miesiąc.
Skoro tak straszą batonami z prawej to czuje ze za tydzień miesiąc będzie wyzej, gdyby chcieli sprzedać sprzedawali by po 1 2 tysiące, ale oni nie chcą sprzedać tylko wystraszyć I obkupić taniej