• Obligacje Autor: ~pg [5.184.223.*]
    Obligacje wyglądają coraz gorzej, ciężko będzie im uplasować nowe emisje skoro atrakcyjniej jest je kupić na catalyst.
  • Re: Obligacje Autor: ~Ratatuj [89.64.20.*]
    Ratuj się kto może.Mam jedynie 100k PLN ich obligacji, lol.
  • Re: Obligacje Autor: ~wszawyludwis [5.172.255.*]
    umozliwie ci wyjsice na duzej stacie abys mógł obniżyć podatek od przyszlych zyskow biore pakiet za 5 procent wartości nominalnej plus należne odsetki pośpiesz siebo propozycja jest ograniczona w czasie
  • Re: Obligacje Autor: ~zawiszaz [5.184.223.*]
    Na tą chwilę propozycja nie jest atrakcyjna bo jeszcze można je sprzedać za ok 95 proc wartości ale pewnie niedługo będą niżej.
  • Re: Obligacje Autor: ~wszawyludwis [5.172.255.*]
    tylko w ilosci dostepnej zwanej hurtowymi dzwonic na numer *** *** ***
  • Re: Obligacje Autor: ~JanSeBach [83.10.135.*]
    Właśnie dzisiaj wypłaciła 5,78 zł z 1 obligacji CAV1227 po pół roku czekania (oprocentowanie to WIBOR 6M + 6%, odsetki wypłacane co 6 miesięcy). Nie wiem o co Wam chodzi. Firma wypłaca odsetki, wykupuje obligacje w terminie. A że jest tego dużo, to fakt. Pewnie za niedługo zaoferuje obligacje z niższym oprocentowaniem i zroluje dług, tak jak DEKPO czy CCCL. Przy ostatnich emisjach było więcej kupujących niż oferta.
  • Re: Obligacje Autor: ~xxx [89.64.3.*]
    Mało gotówki w kasie.
  • Re: Obligacje Autor: ~george [89.64.1.*]
    Firma powinna wykupić obligacje serii 11/2028 z giełdy po 96 % które niedawno sprzedawała po 99,7-100 %. Czysty zysk ! .
  • Re: Obligacje Autor: paulstar [46.134.14.*]
    Pewnie gdyby mieli kasę to by tak zrobili. Inni developerzy bili rekordy wycen, płacili dywidendy a tu jest problem.
  • co sie z wami dzieje Autor: ~wszawyludwis [5.172.255.*]
    i co przeszedł termin możliwości wykazania strat tak aby moc z czego likwidować zyski z lat minionych i nadchodziacych gdzie ten wywał obligacji co mial być jesteście nie poważni
  • Re: co sie z wami dzieje Autor: ~Likwidarorq [89.64.20.*]
    Ja już dawno nie miałem straty także nie mam co likwidować.
  • Re: Obligacje Autor: ~Hooy [89.64.20.*]
    Weź pod uwagę że niekoniecznie mogą znalezc się kupcy. Już raz wyskoczyli z Mstrooma do Noble securities bo się im nie spięła emisja. Jedyna nadzieją w Głosie żeby stopy obniżył, ale mówi się że 2025 ma być rokiem utrzymania. To wszystko powoduje że inwestorzy będą chcieli ekstra premii za ryzyko tj. zwiększonej a nie zmniejszonej marzy. Zresztą cavatina już emitowała instytucjonalnie zdaje się dług powyżej 15 procent nawet.
  • Re: Obligacje Autor: ~slaw72 [92.55.193.*]
    W sprzedaży kolejna emisja obligacji. Jak u nich wygląda sprawa obsługi obligów. Warto kupić czy lepiej trzymać się od tego z daleka.

• Re: Obligacje Autor: ~Franek [178.235.192.*]
    Ratują się obligacjami bo kasy brak, ciekawe jak będzie z wykupem
  • Re: Obligacje Autor: ~jogi [188.117.177.*]
    Siemanko,
    pracuje w cavatinie i chciałem się dopytać. bo chce kupić akcje.
    O co chodzi z obligacjami, co one dają spółce ?
  • Re: Obligacje Autor: ~iza [46.112.0.*]
    Dnia 2025-03-01 o godz. 16:43 ~jogi napisał(a):
    > Siemanko,
    > > pracuje w cavatinie i chciałem się dopytać. bo chce kupić akcje.
    > > O co chodzi z obligacjami, co one dają spółce ?

Kasę Misiu. Kasę.
  • Re: Obligacje Autor: ~xxx [89.64.3.*]
    Dopóki rolują dług to się kręci.
  • Re: Obligacje Autor: ~Darek [109.243.128.*]
    Nadchodzi tańsze rolowanie dlugu
[x]
CAVATINA 0,00% 12,00 2025-09-10 14:35:50
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.