NIta, widzę, że ostro naganiasz na spadki na Mirbudzie. Ciekaw jestem, jak to uzasadnisz?
Skąd dane o wielkości zamówień w portfelu i wziętych kredytach (piszesz, że 200mln obu)?
Zeszły rok - 300mln zamówień + 16mln gotówy na rękę. ?
Do tego kasa z emisji do wykorzystania.
Na jakiej podstawie piszesz o B A N K R U C T W I E ???
PS
Ciekawe, czy brałeś kiedyś kredyt i czy masz śwaidomość, jak wyglądają procedury sprawdzania wypłacalności klienta. Myślisz, że jeśli spółka miałaby zbankrutować, to by jej kolejne kredyty przydzielali? Słyszałeś kiedyś o mechaniźmie lewarowania się?
Autor | ~MIREK [213.76.28.*] 2009-07-30 17:22 napisał:
"portfel zamówień na 200 mln zł
jedna z najlepszych małych spółek na parkiecie,
pieniądze z energopolu i skoku wejda w mirka"
Co do kredytów to z QI i następnych Info wynika, że pewnie tyle samo co zamówień !
Piszesz: "Do tego kasa z emisji do wykorzystania" - masz braki, żadnej kasy nie było !
Mechanizmów brania kredytów może i nie znam, ale o postępowaniach upadłościowych z tytułu nadmiernego zadłużenia słyszałem (Swarzędz, Krosno, Duda) !
Dnia 2009-08-11 o godz. 23:25 ~Nita napisał(a):
> Autor | ~MIREK [213.76.28.*] 2009-07-30 17:22 napisał:
> "portfel zamówień na 200 mln zł
jedna z
> najlepszych małych spółek na parkiecie,
pieniądze z
> energopolu i skoku wejda w mirka"
Co do kredytów
> to z QI i następnych Info wynika, że pewnie tyle samo co
> zamówień !
"że pewnie" - to poczytaj na ile są raporty o kredytach, a na ile raporty o zleceniach.
Piszesz: "Do tego kasa z emisji do
> wykorzystania" - masz braki, żadnej kasy nie było
> !
Tu rzeczywiście przeoczyłem - łącząc info o planach z nowej emisji i 1.5mln cashu, które mieli w baku po zeszłym roku.
Mechanizmów brania kredytów może i nie znam, ale o
> postępowaniach upadłościowych z tytułu nadmiernego
> zadłużenia słyszałem (Swarzędz, Krosno, Duda) !
Pod koniec czerwca pisałeś - "ubieranie po 1.5pln", teraz piszesz "nie bierzcie po 2.1", ciekawe co napiszesz za miesiąc???
Patrzcie znowu kredyt, gdyby nie hipoteka to byśmy o tym nie wiedzieli, a ile już takich mini kredytów wzieli ? - Panie "sir" proszę zliczać - moim zdaniem pewnie już przekroczyli 200 mln (tyle co mają kontraktów) !!!!!!!!!!!
Ta kasa była wzięta raczej na budowę nowej siedziby, dziś widziałem ,jest już prawie na ukończeniu - słyszałem, że warta około 40 mln zł (z kredytów oczywiście) !
Dnia 2009-08-22 o godz. 20:52 ~Nita napisał(a):
> Ta kasa była wzięta raczej na budowę nowej siedziby, dziś
> widziałem ,jest już prawie na ukończeniu - słyszałem, że
> warta około 40 mln zł (z kredytów oczywiście) !
Nita Ciebie należałoby powiesić z naganianie na spadki, poczytaj prospekt i raporty to zoboczysz, że siedziba jest warta około połowy tego co Ty napisałeś