Nie słuchać podpowiawiadaczy i zachować spokój - 19 tego premiera "Monkies in The Brickland", następnie w pierwszym kwartale 2025 ważniejsza premiera gry "Besiege VR" na platformie Meta Quest. Dodatkowo spółka rozwija autorskie IP pod tytułem "Cave Crave", znane dotąd pod roboczym tytułem "Taurus", a przeznaczone na platformy Meta Quest, PlayStation VR2 oraz Steam VR. Emitent otrzyma 100% wpływów z gry po potrąceniu prowizji platformy sprzedaży Meta. Emitent zastrzega, że daty premiery na różnych platformach mogą się różnić. Premiera gry "Cave Crave" na platformie Meta Quest i PlayStation VR2 planowana jest na I kwartał 2025 r.
Pamiętać, że I kwartał 2025 zaczyna się za dwa tygodnie.
Ciekawe jaki zarobek będą mieli z Besiege. Popatrzyłem na ten tytuł i muszę przyznać że gra jest świetna. Sporo ludzi dalej gra mimo premiery sprzed wielu lat. Prawie same pozytywne recenzje. Tylko ciekawe ile osób zagra na VR. Na pewno mniej, a to też się przełoży na zyski. Ogólnie przyszły rok i 2026 może być ciekawy dla spółki.
Ten 'Cave Crave' brzmi jak kolejna mała minigierka, podobna rozmiarem do 'Monkies in the Brickland'. Widać, że spółka zmierza w kierunku tworzenia drobnych, kompaktowych gier na VR, skupiając się na mniejszych projektach w obrębie swojego IP, a także na współpracy z innymi studiami. Z pewnością będą się pojawiać kolejne tytuły, które co jakiś czas coś przyniosą, jednak nie spodziewałbym się produkcji na miarę 'Cyberpunk 2077'
W skali światowej ciężko się spodziewać czegoś na skalę Cyber. Swoją drogą szybciej CDP stworzy oddzielny dział VR niż 3R stworzy coś na skalę Wiedźmina 1. Nie mniej wierzę w 3R bo faktycznie zaczynają się fajnie rozkręcać.