• uważajcie bo akcjoinm ma brane po 39 Autor: technik-at [37.248.168.*]
    I będzie Wam tu grał na stratę podatkową
  • Re: uważajcie bo akcjoinm ma brane po 39 Autor: ~Won [146.70.48.*]
    Technik jaki sens jest teraz robić strate jak odpiszesz sobie tylko połowę a jak będziesz miał zysk to płacisz 100% . Robiąc odpis na tej spółce trzeba mieć coś z głową
  • Re: uważajcie bo akcjoinm ma brane po 39 Autor: technik-at [37.248.168.*]
    Nie wiem. Nigdy nie robiłem strat podatkowych. Obca mi ta logika. Nie żebym nie tracił ale NIGDY nie śpię ze stratą.
  • Re: uważajcie bo akcjoinm ma brane po 39 Autor: leser1 [91.233.250.*]
    A nie chodziło Ci o optymalizację podatkową przed końcem roku?
    Bo to może mieć sens.
    Jak ktoś ma zysk w tym roku i nie chce płacić podatku to zakładając że ma stratę na MDG może zamknąć tą pozycję żeby nie płacić podatku.
    Jako że tu większość inwestorów jest na minusie to można się spodziewać tego że znajdą się osoby które taki manewr zrobią, a że zainteresowania akcjami brak to kurs może spaść.
  • Laser1 Autor: ~pir [124.150.139.*]
    Dnia 2024-12-16 o godz. 18:24 leser1 napisał(a):
    > A nie chodziło Ci o optymalizację podatkową przed końcem roku?
    > > Bo to może mieć sens.
    > > Jak ktoś ma zysk w tym roku i nie chce płacić podatku to zakładając że ma stratę na MDG może zamknąć tą pozycję żeby nie płacić podatku.
    > > Jako że tu większość inwestorów jest na minusie to można się spodziewać tego że znajdą się osoby które taki manewr zrobią, a że zainteresowania akcjami brak to kurs może spaść.

TO może odrazu paziu wytłumacz ,że jak inwestor ma stratę to sprzedaż akcji nie ma najmniejszego sensu biorąc pod uwagę dużo wyższą cene akcji MDG w roku 2025
    I może uczciwie wytłumaczysz dlaczego tak to się dzieje...:):):)
  • Re: Laser1 Autor: ~eagle [181.214.131.*]
    Przecież wszyscy doskonale wiedzą ze ta cała rzekoma optymalizacja podatkowa to jest jeden wielki wał.

Ja zawsze w grudniu sie opkupuje na maksa a wywalam w styczniu i dzieki wam caly czas realizuje zysk :) Ci co realizują zyski są dawcami kapitału. Zarówno dla smart money, jak i dla biur maklerskich które tez z tych calych operacji mają prowizje.
  • Re: Laser1 Autor: leser1 [91.233.250.*]
    A kto tą wycenę zrobił że ma być wyższa?
    Byłeś i wróżki?
    A sprzedaż teraz jak ktoś ma zysk na rachunku i stratę na MDG ma sens, bo przynajmniej nie zapłaci się 19% podatku.
[x]
MEDICALG -1,15% 38,65 2025-09-22 17:01:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.