Ale coś się zaczęło jakby w końcu dziać. Na koniec podaż zwaliła kurs, ale wcześniejszy wzrost w ciągu sesji byl na o wiele większych obrotach. Może jakieś info wisi w powietrzu????????????????????????????????????????
No i co dalej.Wg mnie widac ze papier powoli sie wzmacnia.Ja osobiscie szybkiego odpalu nie widze,ale widac ze sa chetni w przedziale 7-7,3.Poki sprzedajacy to akceptuja(a teraz tak jest) to chyba jeszcze ze 2 dni sie pokisimy
Na wykresie dziennym kształtuje się spodek. Lada dzień powinno nadejść wybicie z formacji. Dodatkowo wskaźniki RSI i MACD dały już sygnały kupna. Średnie też wyglądają w porządku.
Dla niepewnych, przypominam o 60 mln jakie mają wpłynąć do kasy eurofaktora do końca roku. (obiecał prezes) To chyba coś około 200% kapitalizacji spółki??
pozdrawiam.
Łamagi,które czekają ,będą wskakiwać do pociągu,który im odjedzie w siną dal.
Popatrzcie na wykresy i poczytajcie o finansach spółki.
Bomba tyka. Zyski będą kosmiczne.
Pociąg, sina dal - jak poetycko ;)
Popatrzyłem na wykres, poczytałem o finansach - wszystko wiadomo już od maja. A kurs od tamtej pory spadł o 20%.
Za II kw wykażą zysk z tytułu rozwiązania rezerw (porozumienie). I co z tego? To jednorazowy zastrzyk i rynek o tym już od dawna wie.
Żeby kurs wzrósł - muszą rozwinąć działalność. A tu akurat infa - nawet jak już są - to bardzo mało precyzyjne. Chociażby ostatnie - o kupnie funduszu sekurytyzacyjnego i umowie z BH. Bardzo fajny biznesik. Ale nie podali ani wartości umowy, ani informacji o tym, czy to nowy biznes czy tylko incydent. Do końca 2008 mieli ogłosić strategię - guzik. Żadnych informacji o obligach z BRE.