"hype'u wokół tego tytułu – informuje prezes. Trzecia z gier, nad którymi pracuje 11 bit studios, to nieujawniony jeszcze projekt o kodowej nazwie P8. Jego premiera ma się odbyć w 2025 r., kampania nie ruszy jednak w tym roku"
Byłbym ostrożny z takim osądem. Tamten projekt to nikt nie wiedział co to, po co to, i kiedy. Tutaj akurat mamy 1 cześć, 2 część też jest ale w starej wersji, więc pierwowzór istnieje. Sooner then you think był autorskim pomysłem jak zmienić grę i mieszane były opinie co do grafiki w którą poszli. To też po części wg mnie zaważyło albo przyspieszyło rezygnację. Porównywanie projektu niewiadomego pochodzenia/jakości/celu (PB8) do sooner then you think jest słabe. Dodatkowo porównanie do pdr2 również tak samo słabe, bo jednak 1 wyszła i świetnie została odebrana przez rynek. Akurat o PDR2 jestem spokojny. Póki co zasoby poszły w Donkey, a co potem? ja jestem optymistą I czekam spokojnie. Bałbym się jakby było coś u nas robione o czym nie wiemy i wtedy pojawiłby się odpis. Na szczęscie to nam nie grozi.
z czałym szacunkiem ale nikt tu nie nagania na spadki, wiadomo że nikt tego nie sprzeda przed premiera DK. Nikt ci nie odbierze twojego skarbu Golumie. Nawiązałem raczej do głośnego dziś tematu gdzie 11bit robi sobie odpis swojej niewidzialnej gry, tak samo jest w przypadku PD Zwei gdzie nikt nie widział nic od 6 lat podpisania umowy. Nie widzę zeby zrobili to w tym roku ale w przypływie gotówki w 2025 będą mogli sobie na to pozwolić.
A dlaczego uważasz, że będzie odpis na cały megapixel? Myślisz, że po to dali x pożyczek aby zrobić teraz odpis na nich? Kupy się nie trzyma. Była okazja zaorać spółkę podjęli uchwałę o istnieniu. Wg mnie nie ten scenariusz.
Tak jeszcze sobie myślę. Patrząc przez pryzmat 11bit chyba jednak nasz model biznesowy jest pewniejszy :D. Brakuje tylko dotrzymywania terminów i zdrowego akcjonariatu. Pozdrawiam