łakomy kąsek dla miłośników zakupu dobrych spółek które z przyczyn powiedzmy obiektywnych zaliczyły duży spadek.
Spółka na dobrej drodze wyjścia z zapaści, z pierwszymi sygnałami kupna na AT.
Inwestycja typu: jak się uda to i 10 tys procent nie bedzie za dużo.
Nie naganiam ale radze zwrócić uwagę.
Nie pisz w takim tonie bardzo optymistycznym , bo na tym wątku lub wątkach permedii siedzi paru powiedziałbym miłośników którzy goraco wierzą ,że będzie po złoty i taniej . Jeden desperat nawet sam do siebie pisze tylko nicki sobie zmienia.
Co zaś tyczy się samej spółki , to kupić , zapomnieć , i wrócić po dłuższej przerwie skasować swoje od 1000% do góry .
pzdr.
miłośników spadków to ja mam głeboko jak widze że trend się zmienia na wzrostowy.
Można troche dokopać łosiom co nie mają oczu. Nie ma sentymentów na giełdzie.
Inwestorzy głosują pieniedzmi a widać wyraźnie że ostatnio wiekszość kupuje a nie sprzedaje. Dobrze jest być w grupie silniejszej.
jakiś pajac sie ustawił na 7 i zapodaje z ukrytego...... w przededniu odpału na 150.
Ludzie jednak nie szanują swoich pieniedzy.
Jutro go łykne bo dzisiaj juz nie miałam czasu.
Wyniki I pórocza pokażą co będzie dalej z tą spółką. Historia 100 letnia to już przeszłość należy patrzeć w przyszłość która narazie jest bardzo słaba.Pozdrawiam optymistów.
Spokojnie i ta dwu i trzy cyfrówka bedzie .
A Mariolkę czy da się zaprosic na drinka ? , no nie wiem ma dziewczyna nosa i pewną część ciała męskiego.
Ja sprawdzam tylko kurs w piątki , i tak jak pisze Mariolka te grosze mnie nie interesują , daje tym akcjom dwa lata na trzy cyfrówkę .
150 jest malo prawdopodobne.
Spolka musialaby miec strasznego farta i szczyt goraczki hossy.
Natomiast 50-100 jest mozliwe, o ile spolka wygrzebie sie z problemow.
Na dwoje babka wrozyla....
dla amatorow wysokiego ryzyka....
(chociaz zyskac mozna wiecej niz stracic, nie da sie stracic wiecej niz 7 zl na akcji a zyskac....)
No diametralnie zmiana Twoich wypowiedzi , nie tak dawno byłeś bardz sceptyczny co do kursu permedii .
To jest papier dla cierpliwych , nie dla horągiewek raz tak raz tak.
Daleki jestem od krytyki Twojego zdania na temat spółki .
Swoje zdanie napisałem na pdstawie wypowiedz , co jak słusznie napisałes nie jest wyrokiem tylko ostrożnością .
PS.
Wszystkim , -- doslownie na tej i innych spólkach życze samych sukcesów i mega procentów in +
spokojnie panowie, bedize dobrze.
Jest ryzyko jest zabawa ale najważniejsze żeby trzymać proporcje a jak Tom zauważył
proporcje są właściwe. Pierwszy etap to 13 zł. Myśłe że w sierpniu zahaczymy.
Dziekuje za drinki ale na razie za przeproszeniem nie mam czasu na pierdoły.
Musze w tym roku zarobć równy milion. Taki sobie postawiłam cel.
Na czysto.
Pozdrawiam wytrwałych.
widziałem na SII analizę naszej perełki...więc na początek 13-14 zł potem szybko na 30 zł a potem to się strach bać....MAriolka to jak zarobisz tego miliona to się spotkamy na walnym i po walnym też:) ciekawe komu TFI wysypały akcje na dołku:))
W kraju liczącym ponad 35 mln ludków tych kilu naiwniaków co wierzą w cuda ( patrz wypowiedzi powyżej) to bardzo mały odsetek i to jest jednak pocieszające.
Dnia 2009-07-25 o godz. 10:21 ~walne napisał(a):
> widziałem na SII analizę naszej perełki...więc na początek
> 13-14 zł potem szybko na 30 zł a potem to się strach
> bać....MAriolka to jak zarobisz tego miliona to się
> spotkamy na walnym i po walnym też:) ciekawe komu TFI
> wysypały akcje na dołku:))
Ja odebrałem większość. Ich determinacja przy sprzedaży (maksymalne zdołowanie kursu) pokazuje sens inwestowania w fundusze. Dbają o nasze pieniądze jak o swoje.
Z drugiej strony mogę im podziękować...
To ja wczoraj -- przepraszam 150 po 7,1, 100 po 7,19 i później postawiłem 597 , - bo tyle mi brakowało do okrągłej cyfry .A nie zastanawiałbym się na twoim miejscu za długo . Kolejka do kupna się robi długa , a w karnecie na S do 8 około 3 tyś leży
To jest właśnie urok tego forum ,- jak cos spada to Cię zaszczekają , a swoimi mądrościamy idą na wyścigi .
Dziś ani jeden nie napisze , ------------- no pomyliłem się , tylko będą czekali aż pojawi się kolor czerwony . Tylko małe ale , my będziemy dużo wyżej .
Już kiedyś pisałem i się powtarzam , przy ostatniej hossie kupowałem polną, tupa w granicach 20 i pisałem że oddam powyżej stu również psy na mnie wieszali , a ja zrobiłem swoje za wyjątkiem tupa który poleciał powyżej 50 .
To się nie zmieni Mariolka , zarabiaj i ciesz się .
podniecacie sie jedną sesja a to było do przewidzenia ze lada dzień podskoczy bo zaraz dadzą wyniki (chyba 4 VIII ) wiec gra jest pod wyniki i moim zdaniem do 4 moze papier kosztować nawet max 13 a potem zimny kubełek na głowe i zaczniemy od nowa czyli zgadując jakieś max 9 zł ;-) nooo chyba żeby komuś sie przecinek przesunął albo zero jakieś zapodziało ale też mam papierka troszeczke i chce sprzedac po np. hmmmm ;) 60 zł :))))))))))))
widać, że nowy jesteś. Nikt się nie podnieca dzisiejszą sesją. Popatrz na daty.
To chyba ty tu się podniecasz 60-cioma złotymi.
Daj spokój..... my tu na 150 czekamy :))
Dnia 2009-07-30 o godz. 21:50 ~nowy napisał(a):
> podniecacie sie jedną sesja a to było do przewidzenia ze
> lada dzień podskoczy bo zaraz dadzą wyniki (chyba 4 VIII )
Nie wiem czy bylo do przewidzenia bo czesio przewidywal 2 zl a to jednak inny kierunek ;)
sorki ale Mariola pierdasisz glupoty , 150 to mozesz se poczekać i 3 lata
a inwestujac w banki zarobisz wiecej , wystarczy ze przyjmiesz w jakim odstępie przed walnym permedia poszla do gory i np wlożysz kase 4-5 dni wczesniej , a teraz na bankach mozesz naprawde zarobic , czepiliście sie jakiegoś frajera , a tak naprawde chodzi o kase a nie o to by pisac na forum jakies pierdoly