wszystko jest na stronie https://pcc.eu/en/news/pcc-plans-to-build-chlor-alkali-facility-at-chemours-titanium-dioxide-plant-in-delisle-ms-along-the-u-s-gulf-coast/ To teraz najczęstszy kierunek lotów szefostwa z Dusiburga
Do tego globalnie zmiana loga w grupie PCC - znaczy idzie nowe.
Także zgadza się Piotrze co napisałeś - nie zwijamy się tylko rozwijamy... A że branża chemiczna ostatnio gorzej stoi to już inna sprawa. ale Exol w zeszłym roku wysłał w świat około 190 kontenerów ze swoimi produktami (to tylko wysyłki zamorskie) Natomiast w tym roku (jeszcze trwa) wysłał około 260 kontenerów w świat.
Dzięki, że jesteś @Franciszek. Ciekawe informacje. Mój wpis pojawił się w kontrze do wypowiedzi na Forum jakoby kosztem Exola ("trupy w szafie") miało się ratować Rokitę.
Jakby Grupa potrzebowała ratować Rokitę to pewnie poszedł by Intermodal - to jest spółka po którą już różne fundusze sięgały - ale dotychczas nikt nie wyłożył na stół tyle ile by satysfakcjonowało właściciela. Jak właścicielowi będzie potrzeba pieniędzy to zawsze może sprzedać Intermodal za niższą cenę. Skoro do tej pory tego nie zrobił to zakładamy, że cyferki się zgadzają.
Exola nie będą ruszać - nie po to inwestowali aby teraz to zamykać.
Moje posty mają na celu cię ostrzegać przed tym co tu się dzieje a nie ciekawić. Jak na razie to ci co mnie posłuchali i nie weszli w to bagno, raczej nie są stratni!!!