spokojnie. to tylko moje spostrzezenie. a na marginesie to spółka lubi wyplacac dywidende. ciekawa by byla sytuacja gdyby wartosc qakcji spadla np do 2 zl a oni wyplaciliby dywidende np 2.2.
Słyszałem że GPW i Nadzór nie dopuściły by do takiej sytuacji tzn wypłaty dywidendy w takiej wysokości - kiedyś szukałem przepisów na to ale nie mogłem znaleźć więc nie wiem na ile to prawda..
Dywidenda za ostatni rok to 0,1 zł, za 2024 wyniesie 0 zł ... a za 2026 - zobaczymy, ale raczej nastawiaj się na kwotę w groszach niż złotówkach. A więc patrząc w ten sposób dywidenda za 3 kolejne lata prawdopodobnie wyniesie poniżej 1 zł. Nie ma co patrzeć na lata "nadzwyczajnych" zysków bo to już przeszłość i niestety raczej nie wróci.
Obecna kapitalizacja spółki to raptem 77 mln zł! Wskaźnik c/wk=0,254!!
Największy problem jaki obecnie można zaobserwować na małych i średnich spółka to brak napływu kapitału ze strony inwestorów indywidualnych!
Gdzie się podział kapitał? Na rynku kryptowalutowym!
Jaka spółka została wybrana spółką roku 2023? Będzin…
80% inwestorów indywidualnych nie patrzy na wskaźniki czy zyski, ale wzrosty i spadki kursu!
Na forum można sobie pisać, analizować spółkę, ale i tak to nic nie zmieni jeśli nie pojawi się kapitał od strony inwestorów indywidualnych, bądź TFI.
Wystarczy popatrzeć na Cognora, który jeszcze niedawno był po 4,8 zł, gdyby nie prezes to być może spadłby na 4 zł.
Być może chodziło o zabezpieczenie kredytu na akcjach spółki…
Nie ma obecnie sensu komentować na tym forum bo to strata czasu.
Nasza giełda to obecnie taki większy NewConnect z wyjątkiem spółek gdzie jest kapitał TFI, czy OFE.