To tu będzie -30% w dzień. Na ich miejscu bym tak zrobił. Mogą postawić getin pod ścianą. Trzeba brać pod rozwagę takie scenario. To dziki wschód. Robią co chcą vide Kernel Wiem, że to niepopularna teza tu. Nie śledzę info nawet w 1/100 tak pilnie jak RRRrr. Mam tego mało-więc bezstresowo. Kiedyś to było piękne aktywo. W 2003 czy 2004 to robili emisję z pp co kwartał chyba na jakieś Wschodni Bank Cukrownictwa czy inne cuda. Dobre było. Zarabiało się
Obecna wycena nie uwzględnia sprzedazy tego aktywa wiec ewentualnie taki bieg wydarzeń nie zbił by kursu poniżej 0,5.Została Ukraina+kasa na lokatach wiec majątek spółki w postaci pieniędzy nie powinien być wyceniany poniżej ilości gotówki w spółce.
Prezes mówił bodajże 3 miesiące temu ze mają 79 mln zł na kontach i miało do końca roku wpaść jeszcze 3,6 mln euro z transakcji rumuńskiej.Z Rumunii wpadło więcej bo wygrali spór i z 3,6 mln euro zrobiło się 5,6 mln euro czyli około 25 mln złotych.W 3 kwartale Ukraina pokazała zysku 15 mln złotych czyli 79+25+15 to 119 mln zł a przy dzisiejszym kursie nasza wycena to 113 mln złotych.Dlatego kurs nie uwzględnia narazie Ukrainy za ktora ma być 134 mln złotych.134+119 to jest 253 mln złotych.To daje 1,34 na akcje tak mówi matematyka.Przecież jeszcze będzie 4 kwartał i może coś dorzuca także aż dziw bierze ze jest tak tanio.Potencjał 100% jest realny.Może będą jakieś różnice kursowe tego niewiem ale do 1 zł powinno dojść.Tak uważam ja.
Wątpię, żeby ten post był na serio, ale odpowiem ci. Jak myślisz jak doszli do wynegocjowanej ceny? Jest ona przyzwoita, bo byli inni chętni. Cena jest jaka jest pomimo nieidealnej sytuacji w negocjacjach getinu.
No ok. Niech będzie, że Ukrainiec nie ucieknie. Może chce kupić, ok. Bo jak mu się odwidzi to zawsze jakieś "braki uzyskania odpowiednich zgód zmuszające do odstąpienia od przedwstępnej umowy" się znajdą.
Coś jak na tym GRX-kapitalizacja 500ml, zasądzone ile tam? 1,300 powiedzmy 200mln na papugi 100 inne koszta zostaje miliard, jakiś podatek i z 700 zostaje
Bach.... ty wszystko wiesz;)-to jak "się zabezpiecza interesy stron i przeprowadz takie transakcje" Podziel się swą ekspercką wiedzą z dziedziny M&A Wesoły watunio...