To sprzedawaj i zrob papa bo tylko przez takich inwestorkow akcje tej spolki nie chca rosnac le licze na dobre wyniki i ze bedzie up minimum do 4 zloty
Ja zrobilem taki ruch dzisiaj wywalilem 5k akcji i jeszcze 10k sobie zostawilem szkoda mi mrozenia gotowki i tak teraz sukcesywnue bede wywalal ale nie zejde ponizej 5k.....nie chodzi o to, ze w spolke nie wierze, bo ot widac golym okiem ze spolka ma podstawy, lae meczy mnie ta zamula i zamrazarka kasy........
sytuacja jest dość skomplikowana na tej spółce...z jednej strony umacniający się złoty bardzo pomaga spółce i wyniki mogą być ciekawe (niewątpliwie duże wsparcie dla wyników stanowi spadek kosztów finansowania) ...zwłaszcza za III kw...
z drugiej strony jak miecz wisi nad spółką podwyżka akcyzy, która może osłabić popyt na alkohol wśród konsumentów...trudno będzie też w całości przenieść te ewentualne koszty na klienta...jeszcze inna sprawa to możliwość spadku sprzedaży ze względu na ograniczenie popytu wynikające ze zmniejszonych dochodów konsumentów bez względu na poziom cen...
Nie sadze aby wzrtost akcyzy mial wplyw na popyt, no coz , papierosy i alkohol to uzywki dla wielu wrecz niezbedne. Konsumpcja alkoholi z wyzszych polek cenowych nawet z podwyzszona akcyza zapewne sie nie zmieni, a te z nizszych polek zapewne nie dotycza AMBRY. Ci co delektuja sie dobrym winem beda to nadal robic