• Bluetax SYFFFFFFFFFFFFFF Autor: ~Ossa [213.158.199.*]
    Jakt am Panie Drzemich zadowolony z FFI, ładnie daje do góry czego nie można powiedzieć i zaobserwować na tym mule Blu. Zobacz do czego to nawet dochodzi, dywidende wymyślili, ha ha z czego. Nic nie da to nie ruszy i kropka.
  • Re: Bluetax SYFFFFFFFFFFFFFF Autor: ~coleman [83.26.168.*]
    Jeśli uważacie że zakup jest pomyłką ----- sprzedać
  • Re: Bluetax SYFFFFFFFFFFFFFF Autor: ~mamłot [83.25.207.*]
    Ossa nie bój sie straty, sprzedaj. Ja zapewne miałem wiecj akcji niż ty, sprzedaż zajęła mi po 8gr blisko miesiac, ale opłaciło się. Kupowałem Plastbox, Jutrzenkę i BZWBK, jeszcze Ganta i msx. Mineło teoche czasu i mam śr stope zwrotu z inwestycji 25%, a nie nadal prawie 1 mil szt akcji blu po 8gr. Nie ma sensu trzymac tego gniota (puki co to narazie gniot), zawsze mozna to odkupić, bo zapewne kiedyś sporo się zarobi na tych akcjach, ale KIEDYŚ, dziś mozna na innych.
  • Re: Bluetax SYFFFFFFFFFFFFFF Autor: ~Soros [85.134.223.*]
    Mamłot będziesz odkupywal po 18gr i to niedługo...a ja wtedy będę będę palił cygaro i sączył jacka, szukając kolejnej perełki...
  • Re: Bluetax SYFFFFFFFFFFFFFF Autor: ~drzemich [83.27.31.*]
    Autor | ~Soros [89.101.130.*] 2008-09-17 14:45 Zobacz wątki dotyczące Blue Tax
    Zobacz profil Blue Tax
    Nic nie ruszy do gory tego kursu w przeciagu roku, a moze byc tylko gorzej bo jacys debile sprzedaja po 0.18 groli. To ja sie pytam po jaka cholere kupowaliscie ten papier??
    Moze gdy spolka bedzie sie przenosic na glowny parkiet to doczekamy sie jakiegos znaczacego wzrostu. Na razie panowac bedzie MARAZM. Ale ja bede dalej skupywal:)

Ps. Więc chyba kurs 18 gr nie powinien zrobić z Ciebie bogacza ? :))
  • Re: Bluetax SYFFFFFFFFFFFFFF Autor: ~Soros [85.134.223.*]
    Nie bój, nie bój...stratę ładnie uśredniłem i nie potrzebuję dużego wzrostu by być na plus, aczkolwiek fakt, że kiszę się tu już długo...ale nie popuszczę i jak wpadnie trochę kaski to dokupię jeszcze... może nawet jutro zrealizuję trochę zysku z GTC i dokupie tego dziadostwa...widzę że obroty poszły w górę jest jeszcze kilku zbieraczy na poziomie 8gr ale możliwe że zaraz wskoczymy na 9-10...
  • Re: Bluetax SYFFFFFFFFFFFFFF Autor: ~drzemich [83.27.31.*]
    Możliwe że skoczymy, ale tylko na moment i nie tak szybko. Chętnych do wywalenia po 10 groszy jest pewnie i kilkanaście milionów akcji ( albo i wiecej - to zależy od W. )
    Więc bez dobrych informacji i taki podskok wydaje się być niemożliwy, a za pasem wyniki za 1. półrocze ( będą rekordowo złe ).
  • Re: Bluetax SYFFFFFFFFFFFFFF Autor: ~hk tv [94.251.171.*]
    ten" filemon" bardziej mi się podoba niż" drzemich" :-D
  • Re: Bluetax SYFFFFFFFFFFFFFF Autor: ~drzemich [83.27.10.*]
    Mi również :))
    drzemich to zboczony nudziarz z fatalnymi wynikami inwestycyjnymi :((

Ps. Może będzie lepiej, jak filemon zainwestuje w BTG ?
    :))
    tego nie wiem,
    kasa filemona,ryzyko też filemona
    ja już gram va banqu,straciłem połowę wiec ten okret już dla mnie jest zatopiony(póki co)podtrzymuję target:sprzedac w ostatniej fazie przyszłej hossy po kilka,(kilkanascie?) zł za szt.
    czasokres: 2012, :-D
    w razie upadku firmy strata 20% kapitału :-(
    Ryzyko upadku zdecydowanie zmalało.

Decyzja, żeby podtrzymywać zaangażowanie w tak złej inwestycji jest bardzo trudne. Wiem wszystko na ten temat :)) :((

Ps. Jak masz jakieś pytania na temat BTG - to napisz na priva.
  • Re: Bluetax SYFFFFFFFFFFFFFF Autor: ~m8 [212.122.197.*]
    Dnia 2009-07-22 o godz. 13:15 ~drzemich napisał(a):
    > Decyzja, żeby podtrzymywać zaangażowanie w tak złej inwestycji jest
    > bardzo trudne. Wiem wszystko na ten temat :)) :((

Jednak decyzja żeby zamknąć pozycję z bardzo dużą stratą jest (dla mnie przynajmniej) jeszcze trudniejsza.

Poza tym ja osobiście niezbyt widzę już (po ostatnich wzrostach na giełdzie) miejsce, gdzie mógłbym zainwestować kasę którą zdołałbym wycofać z blu.
    Grono fundamentalnie niedowartościowanych spółek dramatycznie zmalało.

powiem wam coś:
    nie sztuką jest wytrzymac spadki-naprawdę zajebiscie wielką sztuką jest wytrzymac wzrosty -duże wzrosty
    a że takowe przyjdą to pewne,giełda sie zmienia ale schematy,od wieków te same
    chciwosc wczesniej czy póżniej pokaże swój power
    ja osobiscie uważam,że zacznie się na dobre za pół roku-rok
    "Poza tym ja osobiście niezbyt widzę już (po ostatnich wzrostach na giełdzie) miejsce, gdzie mógłbym zainwestować kasę którą zdołałbym wycofać z blu"
    Coś tam by się znalazło. ale w większości zupełnie niepłynne.

"nie sztuką jest wytrzymac spadki-naprawdę zajebiscie wielką sztuką jest wytrzymac wzrosty -duże wzrosty "
    Zgadza się. Tu trzeba być naprawdę mocnym. Albo mieć wizję. Albo wyjechać na rok.
  • Jeeeeeny Autor: ~m8 [212.122.197.*]
    Jeeeny, co za marudy.
    Firemka wzrosła wczoraj o 14% w Wam jeszcze wciąż mało????
    To ile dziennego wzrostu byście chcieli?? Jest super, nie marudzić.
  • Re: Jeeeeeny Autor: ~Soros [89.101.130.*]
    Tak w ogole to jest taka stronka goldenline.pl i mozna sobie zobaczyc jacy ludzie pracuja w Blue..
    Jak dla mnie z taka Pania prawnik firma skazana jest na sukces. Blue powinien wykorzystac taki atut w kampani reklamowej:)

z firmy odszedl Dyrektor Zarzadzajacy lub zostal zwolniony...idzie nowa jakosc...
  • Re: Jeeeeeny Autor: ~coleman [83.26.155.*]
    Popatrzcie na AT ,jak w jeden dzień może się zmienić wykres na katastrofalny obraz
    Baza podstawy co powinna dać impuls do zmiany trendu na wzrostowy stała się tylko przystankiem do dalszych spadków w okolice 5gr
    Czy musi się tak stać ?
    Zapewne się tak stanie bo tu niestety jest determinacja by zwalić kurs do 5gr
    Dlaczego ?
  • Re: Bluetax SYFFFFFFFFFFFFFF Autor: ~dejw [62.111.231.*]
    A ja tylko zauważę że takiś idiota w pierwszym poście wspomniał coś o dywidendzie i nikt nawet nie sprostował. Skądżeś niby wziął tę dywidendę? W planie WZA jest jak wół napisane że zysk idzie na kapitał zapasowy.
    z całym szacunkiem dla ciebie kolo ale wszyscy wiedzą,że to jaja........oprócz ciebie
  • Re: Bluetax SYFFFFFFFFFFFFFF Autor: ~Ossa [213.158.199.*]
    Dnia 2009-07-21 o godz. 13:27 ~Ossa napisał(a):
    > Jakt am Panie Drzemich zadowolony z FFI, ładnie daje do
    > góry czego nie można powiedzieć i zaobserwować na tym mule
    > Blu. Zobacz do czego to nawet dochodzi, dywidende
    > wymyślili, ha ha z czego. Nic nie da to nie ruszy i kropka.

Jeśli to do mnie to się odpieprz, bo nie ja wymyśliłem dywidendę. Zobacz sobie inny post poswięcony blu, ktoś tam pisze o dywidendzie a ja się z tego naśmiewam, czytaj ze zrozumieniem i nie wyzywaj od idiotów.
  • Re: Bluetax SYFFFFFFFFFFFFFF Autor: ~sasza [83.19.25.*]
    fakt ,syf.kiła i mogiła!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: Bluetax SYFFFFFFFFFFFFFF Autor: ~elvis [79.190.173.*]
    zaraz syf
    jak masz kase dokup, usrednij na maxa
    a potem siadz na d*pie i czekaj

jak nie masz kasy to po prostu - siadz na d*pie i czekaj

mozesz tez sprzedac, "zrealizowac strate" i summa sumarum nie podzielic sie z fiscusem kasiorka zarobiona na innych spolkach (tylko nie kupuj mewy)
  • do poprzednika Autor: ~ja [83.11.185.*]
    dlaczego nie kupowac mewy ? wlasnie sie zastanawiam pomiedzy mewa a BTG... wielkich roznic nie ma.. pretendenci do bankructwa... tylko tyle ze mewa ma kase w kasie a btg juz chyba nie... sam nie wiem.. :) mozesz uzasadnic ?
  • Re: do poprzednika Autor: ~coleman [79.186.62.*]
    Obroty przemawiają za tym że coś się dzieje
    Dobrze to czy źle ?
    Upadłości raczej nie będzie
    Drobnica ucieka papier prawdopodobnie skupowany przez Ellipsis Gesellschaft für Unternehmensentwicklung mbH z Drezna,
    Moim skromnym zdaniem kiszonka jeszcze potrwa kilka miesięcy
[x]
BELEAF 12,50% 3,06 2025-10-30 11:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.