Czy może ktoś racjonalnie wytłumaczyć czego ta spółka jest tak zg no jo na?? No w głowie mi się nie mieści, że - zaliczamy właśnie rekordowy (dochodowo) rok - w ciągu tego roku uzyskaliśmy pozwolenie na budowę MFW + masa podpisanych umów, - obligacje poszły na pniu - za chwilę decyzja inwestycyjna w MFW - jesteśmy jedyną dużą spółką energetyczną bez węglowych kopciuchów idealnie skrojoną pod transformacje energetyczną A KURS JEST NIŻEJ NIŻ ROK TEMU!!!!! Do tego obroty jak w kiosku i uwalanie kursu kilkoma akcjami na zamknięciu!! Powiem szczerze, że trakcję już cierpliwość do pep i poważnie się zastanawiam nad opuszczeniem pokładu!
Tu jest totalny brak zainteresowania spółką!! Ma ktoś pomysł o co tu chodzi??
Super fajnie cała sesja na plus... a tu 17:00 i 3 (słownie: trzy) akcje zwalają kurs o 1,12% na minus!! No brawo!! Spółka o kapitalizacji 5,5 mld. Braaaawo
I o to chodzi , zwalać paroma akcjami kurs aż się o kupią, Ci co mają nie sprzedają i kursem się nie interesują.mam trochę, zakopałem za 2-3 lata to tu będzie 2,
, 3raxy więcej , wiedzą o tym i kupujący i sprzedsjacy
Columbus - info że sprzedali magazyn dzięki czemu zredukują trochę mega zadłużenia = wzrost o 7,5% Polenergia - info o pożyczce z KPO na MFW dzięki czemu pewnie zmniejszy się skala emisji = spadek o 1%
Jedni pozbywają się majątku i rosną drudzy gromadzą kapitał na inwestycje jakiej jeszcze w PL nie było i spadają!
Osobiście obstawiam że nie będzie żadnej emisji. Kasa jest dostępna na rynku bez problemu.
Rada dyrektorów Europejskiego Banku Inwestycyjnego (EBI) też zatwierdziła im finansowanie co zostało potwierdzone na konferencji wynikowej za 3Q. Dziwne że nie puścili tego jako oficjalny komunikat... może uznali że to nie jest tak ważna informacja. ;)
Nooo i koniec przygody z pep. Dzisiaj wywaliłem resztki do zera. Pomyśle o zakupach jak poleci na 59. A że poleci to pewne! Skoro po dobrych infach nie rośnie to będzie spadać. Męczcie się dalej sami:) do zobaczenia poniżej 60!!
Myślałem, żeby sprzedać, ale z drugiej strony w co inwestować? Ogólnie niestety mamy silne zadłużanie państwa i usypianie gospodarki przez rząd oraz bessę na giełdzie, więc nie ma specjalnie wyboru.