• Uciekać Autor: ~samson0 [31.60.111.*]
    Będzie bardzo ciężko. Wyjdą trupy lada dzień.
    Poświęcą exol żeby ratować Rokitę
  • Re: Uciekać Autor: ~nina [37.30.16.*]
    Jeżeli to kłamstwo co mówisz , to za to odpowiesz?
  • Re: Uciekać Autor: ~Maniek [37.248.169.*]
    Ale on głupoty gada
    Jest to celowe sianie paniki, chodzi tu o pieniądze, więc nie są to takie głupoty.
  • Re: Uciekać Autor: ~Piotr [37.109.160.*]
    @samson0 nie wiem dlaczego mieliby ratować Rokitę - dług netto/EBITDA Rokity jest na bardzo przyzwoitym poziomie. A poza tym:
    1. Oba podmioty są bardzo ściśle powiązane wzajemnymi relacjami handlowymi ale i wspólną inwestycją w PCC BD
    2. To rynek surfaktantów daje obecnie lepsze zwroty niż portfolio Rokity - popatrz raporty PCC SE
    3. Kilka różnych banków udzieliło kredytowania długoterminowego PCX ale i ostatnio PCC BD - patrz PCX i PCR
    Pewne jest jednak to,że ktoś zbija celowo akcje w dół. I nie są to drobni inwestorzy.
    @nina FAKT ale czy właścicielowi zależałoby na zaniżaniu kursu jeżeli ustanawia na akcjach zastawy?
  • Re: Uciekać Autor: ~Blekota [77.222.224.*]
    Zastawy świadcza żre ktos ma problemy finansowe i te zastawy moą być zabrane przez banki ...
    @Blekota akcje są aktywem jak wiele innych i mogą podlegać zastawom na rzecz osób trzecich, nie tylko banków, jako zabezpieczenie zaciągniętego długu. Historia PCX i PCR zna wiele takich przypadków i zastawy nie były ustanawiane tylko na rzecz banków. A swoją drogą jeżeli ktoś zaakceptował zabezpieczenie swojego długu o wartości ok. 80 mln PLN na akcjach o cenie rynkowej, jak dobrze pamiętam, coś ok. 2,47 PLN/1 akcję to uprzednio dokonał dogłębnej analizy ryzyk.
  • Re: Uciekać Autor: ~wacek [109.206.198.*]
    Ja tu jestem drobniakiem od dwóch lat i nie zamierzam im oddawać moich dwudziestu paru tyś. Co najwyżej wezmę jakiś kredyt jak się uspokoi ta manipulacja i uśrednię. Nic mi innego nie pozostało.
  • Re: Uciekać Autor: ~max [85.221.171.*]
    Spokojnie, nie panikować.
    Popatrzcie co było kilka dni temu na RYVU. Jakiś drobny atak spekulacyjny i tyle.
    Jeśli ktoś ma za co, to kupować, jeśli nie to trzymać.
    Nie wiem kiedy ale to odbije, nie ma innego wyjścia.
  • Re: Uciekać Autor: ~Młody [193.148.48.*]
    Masz rację,uciekam z tego forum.Juz zaczynają kasować moje wpisy, więc będzie dobrze.Atak spekulantów i tyle.Spadam
  • Re: Uciekać Autor: ~Tom [85.255.234.*]
    Zglaszam to do knf bo to klamstwo
  • Re: Uciekać Autor: ~Młody [193.148.48.*]
    ~Tom Popieram,powinni się wziąć w końcu z te hieny
  • Re: Uciekać Autor: ~m3llo [93.105.83.*]
    Lubię te teorie spiskowe na forum. Brak płynności ma olbrzymi wpływ jak zachowuje się kurs spoki. Przyglądając się obrotom na pcx 100k to nieźle, 200k pociągnęło kurs o 5% w górę. A wolumen to 40k lub 55k.
    Warto zerknąć na spółki z wig20, które potwierdzają jaką mamy płynność. Grupa Kęty po ogłoszenia słabszych wyników zjechała z 800 zł do 650 zł w chyba 3 dni. Także nie szukajcie dziury w całym. Jeżeli pozycja zebrana ta trudniejsza część czekać, czekać i nic nie robić!
    Do zarobienia!
  • Re: Uciekać Autor: ~Piotr [37.248.176.*]
    @m3llo masz od mnie łapkę w górę za ten komentarz ;)
    Czekać i nic nie robić? Można i tak. Ale dla przypomnienia stopa zwrotu z ostatnich 2 lat jest blisko minus 22%.
  • Re: Uciekać Autor: ~Blekota [77.222.224.*]
    jeżeli jest tak dobrze , to dlaczego jest tak źle cytując klasyka
  • Re: Uciekać Autor: ~Xtb [178.235.191.*]
    Teraz się kupuje nie sprzedaje
  • Re: Uciekać Autor: ~RudyDoBudy [94.172.40.*]
    Co dzień zwała, trzeba zaczekać aż się zatrzyma.
  • Re: Uciekać Autor: ~Xtb [94.172.172.*]
    Dokładnie ale jeśli spadnie poniżej 2 zł to dobieram jeszcze raz tyle co mam
    Ja czekam
  • Re: Uciekać Autor: ~Nowy [213.134.160.*]
    Teraz to wywalają pewnie ludzie pod optymalizację podatkową
[x]
PCCEXOL -0,40% 2,48 2025-11-07 14:59:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.