• pgf Autor: ~ela [83.9.185.*]
    Jak myślicie, czy pgf to dobry partner dla aptek prywatnych z tego co wiem to wilele aptek jest zadłużonych w pgf i niepłaci w terminie
  • Re: pgf Autor: ~gośc [94.251.130.*]
    a co ma piernik do wiatraka ??? Niepłacenie za leki w terminie w naszym kraju to choroba narodowa właścicieli aptek i nie ma tu znaczenia czy to PGF, Farmacol, Torfarm czy inni...
  • Re: pgf Autor: ~aab [89.78.18.*]
    PGF strategicznie działa analogicznie do pozostałych największych dystrybutorów
    z branży i na pewno nie jest bezpiecznym parnerem aptek indywidualnych - tak samo jak
    pozostali.
    W obrocie lekiem w Polsce utworzyły się struktury kartelowe złożone z producentów leków innowacyjnych, generycznych, które są powiązane kapitałowo z największymi hurtowniami farmaceutycznymi, a te z kolei tworzą formalne i nieformalne ( za pomocą
    tzw. "słópów"- osoby fizyczne, niby firmy rodzinne) sieci aptek ogólnodostępnych.
    W wielu przypadkach, aby zmniejszyć koszty procederu lub maskować nieprawidłowości,
    kartele korumpują polityków, urzędników MZ, URPL,GIF, WIF, SANEPID, urzędników miejskich, gminnych, lekarzy-przepisywaczy i oczywiście dziennikarzy - nie ma jak dobry PR. Ale wiele łączy Polskę z Kolumbią!
    Aha, zapomniałem o najważniejszym, kartele przde wszystkim interesują się procederem wyłudzania, wręcz drenowania pieniędzy z NFZ za leki refundowane.
    Już wkrótce, za kilka miesięcy, za pół roku może, nasze składki zdrowotne znacznie się powiększą, wynagrodzenia i emerytury muszą więc się odpowiedni zmniejszyć.
    Przypomnijćie sobie wtwedy "leki za 1 grosz".
  • Re: pgf Autor: arci_ [91.94.23.*]
    czyta się to z pewnym niepokojem, Nie wiem czy to dotyczy tylko biznesu farmaceutycznego, bo mam wrażenie, że mafijnopodobne układy interesów funkcjonują w innych branżach. Osobiście uważam, że "leki za 1 grosz" to skandal! Raz, że leki te są traktowane jak gazetka reklamowa w supermarkecie a dwa, że i tak trzeba za nie zapłacić całą stawke przez nas wszytskich. To tak na marginesie.
    Natomiast PGF idzie ładnie w trendzie i daje zarobić :))
  • Re: pgf Autor: ~Dbam o zdrowie. [79.191.158.*]
    Tak niestety jest, a apteki z "lekami za 1 grosz" to pralnie brudnych pieniędzy mafii, odpowiadają na zapotrzebowanie gawiedzi, której wszystko" należy się " za darmo, chleba i igrzysk. Przez to indywidualne, uczciwe apteki z normalnymi cenami padają bo mają "za drogo", a całe społeczeństwo płaci składki na NFZ, który wypłaca mafii refundację za " leki bez marży ". Ale PGF na szczęście to nie dotyczy, niepotrzebnie tylko konkurują w detalu z własnymi klientami, dużo przez to stracili.
[x]
PELION -1,88% 58,80 2017-06-07 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.