Skad wiedziałeś że wyciągną kurs w ostatniej godzinie sesji ? Ja to już ok. 16 widziałem beznadziejna sytuację ale zrobili zwrotkę tak jak mówisz w filmiku. Dalej przewidujesz wzrosty ?
Nic nowego kolega nie powiedział. Fundamenty mocne. Niecierpliwe rączki sypią akcjami. Takich zwalek na mirbudzie juz bylo kilka. 5.5 do 3.5 z prawie 9 do 6.7. teraz dzieje sie dokładnie tak samo. Spółka wyprzedana akcji mało. Jakis duży sypie. Jak sie wysypie bedziemy patrzec na
Obawiam się że brak ruchu w kierunku Izery zniweczy sporo planów funduszy. Spółka i bez tego jest zdrowa i rozwojowa ale być może ktoś z fundow wszedł konkretnie pod ten projekt. Prezes mógł kupować ale ile czasu może ratować kurs? W końcu pęknie.
Nie, nie taki był wydźwięk mojego wpisu. Nikt nie wie co będzie z Izera aczkolwiek szanse na jej budowę maleją. W zanadrzu czai się kolej, która może wznieść spółkę na nowe szczyty. Wierzę w kompetencje zarządu i w to że wiedzą co robią. W końcu to ich praca. Do 2027 wszystko się okaże, a do tego czasu nie jedne akcje zmienia swojego właściciela po kilka razy. Warto zaznaczyć że Mirbud nigdy nie mydlił oczu Izera i wprost komunikował że to nic pewnego i jest to dodatek, który może (nie musi) wpłynąć pozytywnie. Gruszek na wierzbie nie obiecują tylko fachową i ciężką pracę, a to już o czymś świadczy.
Moim zdaniem zadnej Izery nie bedzie. Podobnie z CPK. Beda opowiesci, plany, audyty, przesuwanie w czasie, stopniowe wygaszanie. I nie jest to malkontenctwo, czy uderzenie w Mrb. Tylko realna ocena dzialan tego rzadu. I trzeba to brac pod uwage i wierzyc,ze zarzad spolki sie odnajdzie w nowej rzeczywistości.
Ten rząd jest odpowiedzialny - w przeciwieństwie do poprzedniego - i zamiast opowiadać bujdy na resorach dla naiwnych, musi znaleźć LEGALNE finansowanie dla obu projektów. Nie da się uruchomić budowy fabryki za miliard euro na pstryknięcie. Trzeba znaleźć na to finansowanie. Dotarło? Czy nadal za trudne?