Nie w OZE. Ktoś zaczął sypać od ostatniego dnia sierpnia, zatem znów espi premium było w ruchu. Później podbitka pod list intencyjny (zwiększenie wolumenu na dzień - dwa przed) i dalszy zjazd z wynikami.
Teraz czekamy na wniosek o postępowanie restrukturyzacyjne / upadłość albo emisję ratunkową i koło się dopełni
Dokładnie, jeszcze pod koniec sierpnia prezes podtrzymał cel przychód 400 mln i EBITDA 85 mln. Nie wierzę by wtedy nie wiedział jak bardzo słaby będzie 3 kwartał. Według mnie już niedługo wniosek o upadłość
A ja myślę, że będzie emisja akcji i ktoś chce ją objąć po wartości godziwej akcji, a na dziś to ok. 26 zł. Fundusze niby nie obniżają zaangażowania na koniec miesiąca, ale w trakcie mogą je sprzedawać. Jak nie biorą z prawej to rzucają na lewo, a na koniec miesiąca odkupią. Albo, jak nie ma innego popytu to mogą sobie samemu sprzedawać. A Cycoń nic nie może zrobić, albo nie chce bo się umówił że taka ma być cena emisyjna. On i E. Stanek najwięcej tracą na wartości akcji. A jak miałoby być tak tragicznie, jak niektórzy piszą o upadłości to jako Prezes już by nie zarobił, jako Zarząd. Jak będzie zobaczymy.
pamiętaj, że kurs dyskontuje przyszłość. Jest tragicznie i wątpie by Cycoń z kimś miał się umwiać na niską cenę bo to nie w jego interesie. Przy obecnym kursie emisja byłaby po ile? 22zł albo mniej? Potrzebują z 40-50 mln na dalsze funkcjonowanie więc ktoś musiałby zgarnąć pakiet prawie 30% akcji więc wątpię by Cyconiowi było to na rękę. Tu sytuacja jest tragiczna i ciężko będzie im przeprowadzić emisje akcji. Zresztą co to za wyjście dla drobnicy? Kolejne rozwodnienie kapitału, nie tędy droga. Miała być emerytura pod palmami a jest w kolejce do MOPSu
Uważam że ktoś z wewnątrz ustawił się do końca życia na tych akcjach z dudodmuchem i innymi podbitkami. Może nie prezes bo mógł sprzedać biznes jak jeszcze szedł za kilkaset mln, ale ktoś na pewno wynosi informacje.
Jhon, jeśli emisja Cyconiowi jest nie na rękę, to potencjalna upadłość byłaby już na rękę? Wtedy straciłby wszystko, akcje zero zł i zero zł za zarządzanie, czyli zamiast kilku mln zł rocznie zero zł. To jest dla niego interes?
Doprowadził do tej sytuacji przez swoje działania. Może nie jest świadomy że to jego wina. Chłop ma ego że się w drzwiach nie mieści. Więc los go pokarał