mieście" Został jeszcze docisk podatkowy na koniec roku i to najprawdopodobniej zakończy spadki. Zapowiadało się dobrze ale sentyment w sektorze pogrzebał potencjał rewelacyjną premierę i rewelacyjne wyniki finansowe.
Ja tak optymistyczny nie jestem. Wydaje mi się, że dopóki nie pójdą pierwsze wzmianki o odpowiednio wysokiej dywidendzie to nie będzie ruchu w górę. No chyba, że przy okazji wyników rocznych IV kwartał wyjdzie bardzo pozytywnie to może trochę wcześniej się ruszy, ale na razie się nie spodziewam. W ogóle przez tą akcję z Most Innovative Game ciężko w ostatnim tygodniu szacować liczbę sprzedanych sztuk.
Dla tych co tak zminusowali moje zdanie w tym temacie: może w takim razie napiszecie jakie mogą być katalizatory wzrostu kursu przed wynikami rocznymi waszym zdaniem. P.S. spójrzcie na PLAWAY, wyniki świetne, zapowiada się duża dywidenda a kurs leży i kwiczy tak jak i u nas.
Nie wiem czemu ale tu niektórzy mają straszny problem z przyjęciem krytycznych (chociaż trafnych ) ocen
Zaraz agresja słowna itp może stąd te -
Jest jak jest i +/- tego nie zmieni
Przecież rynek wie z bardzo dobrym przybliżeniem jaka będzie dywidenda. To że tobie się wydaje, że ktoś się czegoś 'dowie' , i że będzie to miało przełożenie na kurs, jest tylko kolejnym dowodem że należysz do grupy Wiecznie Zdziwionych na gpw
"Rynek" wie, jak jeszcze nawet nie ma raportu rocznego :D Na razie to "rynek" może sobie co najwyżej szacować. Dzisiaj to nawet zarząd jeszcze nie wie jaką propozycję przedstawi na WZA. A to, że jestem zdziwiony obecną sytuacją to akurat prawda, dlatego pocieszam się myślami Sokratesa: "błąd jest przywilejem filozofów, tylko głupcy nie mylą się nigdy".
Na razie to akurat ty zakładasz że wiesz więcej od rynku, skoro piszesz o ruchu w górę po 'pierwszych wzmiankach o odpowiednio wysokiej dywidendzie'.
A potem coś dziwnego o szacowaniu tygodniowej sprzedaży.
Ogólnie nie ma sensu dalej rozmawiać. Powodzenia
Sam się wtrąciłeś do rozmowy i stwierdziłeś, że nie ma sensu dalej rozmawiać :D Jeśli pojawią się informacje o wysokiej dywidendzie (czyli konkretna propozycja zarządu) to może pchnąć kurs do góry. Nie twierdzę, że wiem coś więcej niż inni.
owszem, zakładasz że wiesz więcej, co więcej zakładasz że to właśnie poziom dywidendy jest jakims kluczowym czynnikiem. Mylisz się w obydwu przypadkach .
Deklaracja spółki, a dokładniej p. Ananicza jest "jasna, przejrzysta i oczywista" tak jak napisałeś, ale udzielona na długo przed raportem rocznym. Mam nadzieję, że tej deklaracji będą się trzymać, ale mówić teraz, że już "rynek" wie jaka będzie dywidenda to duże nadużycie. Z resztą łatwo to sprawdzić, niech każdy na forum teraz napisze ile będzie wynosić dywidenda za 2024 rok i zobaczymy jaki będzie rozstrzał oraz jak bardzo się każdy pomyli.