• Espi Autor: ~Ccjg [89.19.88.*]
    Już wiadomo z kąd to sypanie
  • Re: Espi Autor: ~Ziomek [37.47.242.*]
    No i dobrze, że ich pogonili.
  • Re: Espi Autor: ~WesolyRomek [5.173.202.*]
    Ale to jest dobra informacja xd
  • Re: Espi Autor: ~Miki [212.129.85.*]
    Dobra wieść jest również taka, że nasz pan Romek został zatrudniony w One Solution na stanowisku starszego specjalisty ds. windykacji i od przyszłego tygodnia rusza w teren z bejsbolem. Będzie się działo!
  • Re: Espi Autor: ~Brzęczyszczykiewicz [5.173.62.*]
    Ja to chyba bana dostaje czasem za te moje głupotki...Pan Mikisławow coś jest nie pocieszony hehe A widzisz nie bez powodu chwala się na stronie że zatrudniają profesjonalistów ! A śmiano się ze mnie jak cytowałem słowa że strony. Love One Solution <3 Wytatuuje sobie taki napis :D
  • Re: Espi Autor: ~Miki [212.129.84.*]
    Szukają, szukają i znaleźć nie mogą. Taka prawda.
  • Re: Espi Autor: ~marian_koniuszko [86.41.166.*]
    dalszy scenariusz będzie taki, że cesja między fast finance a inkaso FF okaże się być lipna i one solution zostanie bez portfeli (mała strata) i bez hajsu (2,5 banki piechotą nie chodzi), bo bankrut inkaso FF jest goły i wesoły
  • Re: Espi Autor: ~Waldek [37.235.48.*]
    Kto teraz będzie to windykował? Te 6 osób zatrudnionych w biurze? Niezły cyrk. Spółka leci na łeb na szyję do zaorania. Tym ruchem zrobili samozaoranie.
  • Re: Espi Autor: ~Ziomek [37.47.253.*]
    Wycięli pasożyta
  • Re: Espi Autor: ~kris [31.94.62.*]
    Dnia 2024-12-03 o godz. 02:01 ~Waldek napisał(a):
    > Kto teraz będzie to windykował? Te 6 osób zatrudnionych w biurze? Niezły cyrk. Spółka leci na łeb na szyję do zaorania. Tym ruchem zrobili samozaoranie.

Polemizowałbym w tym temacie niższe koszty a czasy się zmieniły , nikt w teren nie jeździ są telefony, Internet a każda gwiazda rodzi się w bólach :)) windykacja to temat na czasie za pół roku przypomnij sobie wpis , na windykację w sumie jest cały czas tu nie ma okresów ogórkowych , narazie waldziu
  • Re: Espi Autor: ~Wasyl [176.3.77.*]
    Najlepsze jest to, że ludzie myślą, że to upadającą firma bo jakaś grupa osób patrzy tylko na kurs z ostatnich tygodni, nie zdając sobie sprawy, że mogą się mylić. A najlepsze jest to, że ktoś kto skupił akcje tak tanio, może zarobić bardzo fajne pieniądze za jakiś czas.
    Dnia 2024-12-03 o godz. 09:27 ~kris napisał(a):
    > a czasy się zmieniły , nikt w teren nie jeździ są telefony, Internet

w kruku jakoś jeżdżą koleżko. i jak ty to sobie wyobrażasz te telefony wykonywane przez sześciu pracowników do kilkunastu tysięcy osób? internet? co, samo się będzie robiło? ty pojęcia nie masz o robocie w windykacji

Dnia 2024-12-03 o godz. 12:22 ~marian_koniuszko napisał(a):
    > Dnia 2024-12-03 o godz. 09:27 ~kris napisał(a):
    > > a czasy się zmieniły , nikt w teren nie jeździ są telefony, Internet
    >
    > w kruku jakoś jeżdżą koleżko. i jak ty to sobie wyobrażasz te telefony wykonywane przez sześciu pracowników do kilkunastu tysięcy osób? internet? co, samo się będzie robiło? ty pojęcia nie masz o robocie w windykacji
    >

Wyjazd do dłużnika to ostateczność , masz koleżkie lub koleżankę w Kruku to zapytaj , czego można się spodziewać po odwiedzeniu dłużnika bez informacji o takich odwiedzinach :)) jak widzę bladego pojęcia nie masz nawet co ta firma można powiedzieć firemka one spolution ma za działalność i kto jest jej głównym inwestorem ,należycie się przygotuj zanim zaczniesz tu dyskutować ze mną , i jeszcze raz uczulam wszyscy czekamy na akcje nie bierzemy z prawej tylko cierpliwość odcinamy groszołapów od kropluweczki , sami niech od siebie kupują i sobie sprzedają to tylko akcje gdzie wartość firmy traci znaczenie na jakiś czas :))) powodzenia i Czekać nie dajcie zarobić nawet złamanego grosza najlepsza cena nz oczekiwanie na akcje 7-8 groszy :))
    Tak panie ekspercie, zadzwonisz do dłużnika, a ten już słysząc że to windykacja to w portki popuszcza i szuka kasy. Obudź się, zejdź na ziemię. Żeby jeszcze mieli aktualne adresy i telefony na sprawach sprzed kilkunastu lat, ciekawe.
    Dnia 2024-12-03 o godz. 14:51 ~Miki napisał(a):
    > Tak panie ekspercie, zadzwonisz do dłużnika, a ten już słysząc że to windykacja to w portki popuszcza i szuka kasy. Obudź się, zejdź na ziemię. Żeby jeszcze mieli aktualne adresy i telefony na sprawach sprzed kilkunastu lat, ciekawe.

I co ja mam ci na to odpowiedzieć? Każdy zdaje sobie sprawę z takich sytuacji jak opisujesz ,każda działalność tego typu wiąże się z ryzykiem nabycia długów w pakiecie przedawnionych lub dłużnika nie ma wśród żywych . Ale czy oto chodzi sporo wierzytelności jest aktywnych i nie ściągniętych dlatego banki i inne instytucje sprzedają je w pakietach .To tak jakbyś kupił 1000 kg używanej odzieży 60 -70% będzie na czyściwo po 1zł zakg ale reszta to orginalna
    fajna i spoko do odsprzedaży może wyjdziesz na zero albo na plusie nikt tego nie wie , dlaczego Kruk ma spoko sytuację ? bo ma dużo gotówki i kupuje nie tysiąc kg a milion :)) to tak obrazowo , ta perła zaczyna swoje działalności może 5 lat uda się coś dobrego z tego zrobić , dlatego akcje szorują a inwestorzy muszą czekać :) pozdro
    Panie Waldemarze chciałbym abyśmy coś sobie wyjaśnili. To nie jest wieś że tylko jeden kowal pod lasem co zwie się Panem. Tak że oranie zostaw Pan sobie a tęgim umysłom zarządzanie spółką.
    Teraz panowie tyle powiem odcięcie pępowiny powinno przynieść wyniki :)) w One Solition muszą zakasać rękawy i do roboty :)) nie po to wchodzili na NC by sprzedać parę akcji , koszta były większe a kapitalizacja na teraz to 4 miliony wiele jest spółek niedocenianych ale to lepiej dla nas, a inwestorzy dzielą się na tych co weszli tu po parę groszy odejdą i zapomną i na tych wytrwałych co widzą sens w takiej działalności czekać i brać od tych co sprzedają paczkami :)) na excelent było to samo i tu przyjdzie czas na obfitości . :))
    Acha wyrafinowanie polega na cierpliwości nie sięgać z prawej tylko spokojnie czekać z lewej :)) wyrafinowane odcięcie od kroplówki groszołapów zdziała tu więcej niż sądzicie :))
    Dnia 2024-12-03 o godz. 09:51 ~kris napisał(a):
    > Teraz panowie tyle powiem odcięcie pępowiny powinno przynieść wyniki :)) w One Solition muszą zakasać rękawy i do roboty :)) nie po to wchodzili na NC by sprzedać parę akcji

wychodzi na to, że właśnie po to wchodzili żeby papiery ożenić frajerom :)
    do roboty heheh, w raporcie jest że rzeczywiście mają te sześć osób w biurze. i oni mają wydzwaniać do tysięcy ludzi, skoro teraz mają inne zajęcia?

• Re: Espi Autor: ~Ziomek [188.252.14.*]
    Tak, mają sześciu pracowników i 4mln kapitalizacji. W tej skali wygląda to bardzo rozsądnie.
  • Re: Espi Autor: ~Miki [212.129.83.*]
    Jak kurs poleci w dół, to i kapitalizacja spadnie.
    A co mnie tu moi mili Państwo piszecie za bzdury. Spółka twierdzi iż sa profesjonalistami istnieją od lat i nagle mają sobie nie poradzić? Co to nie można zatrudnić i przeszkolić pracowników albo zmienić siedziby na coś większego? W branżach podobnych firmy sobie pomagają mając nie skonfliktowane ze sobą rynki na których się poruszają a na pewno z kimś symbiozę by uzyskali.Nawet gdyby zlecili to komuś innemu to nic nie świadczy skoro ma się to opłacać . Skoro coś nie grało i stać ich było na to co zrobili to co to za dyskusje. Według mnie jest to zagranie takie że mała spółka ma swoje zdanie i chcąc się liczyć gra po swojemu. Dziękuję dobranoc.
    Marzy mi się że Kruk i One to będzie jak Pepsi i coca-cola hehehe
    Oczywiście panie brzęczyszczykiewicz dlaczego mają sobie nie poradzić pewnie że poradzą ,radzą sobie to w raportach odzysk gotówki na poziomie 5% z własnych kapitałów nie jest źle tylko te rozwodnienia akcji to trochę śmierdzi i nie na miejscu , ale nie wierzę byście wy czyli osoby z tego forum uczestniczyli w nowej emisji :)) brały to firny które im ufają bo inaczej by to wyglądało słupy mają akcje one solution kasę i oto chodziło my niski kurs akcji poniżej wartości likwidacyjnej :)) z takich sytuacji można ukręcić pejcz jedna lub dwie pozytywne informacje i będzie inna sytuacja narazie jest jak jest czekać :)))
    Skąd ty wziąłeś 5% odzysku gotówki?
    Tak to nazwałem to informacje ogólno dostępne wskażnik ROA i ROE ponad 5% a to mi w zupełności wystarcza jak skupowałem Exellent te wskaźniki były na niższym poziomie spoko nic nie tracisz z takiego wpisu wiem ,że ciarki przechodzą bo pociąg może odjechać bez nas , ale nie bój nic monitoruję sytuację i tej spółki jeśli chodzi o kurs akcji :)))
  • Re: Espi Autor: ~Miki [212.129.76.*]
    Niezły żartowniś z ciebie.
[x]
1SOLUTION 1,86% 0,10 2025-10-03 16:45:42
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.