Nie wiem. Ich rekomendacje wydają mi się "od czapy". Nic nowego się nie wydarzyło. Przed chwilą poszło 47499 akcji po 2,65. Tylko kto kupił a kto sprzedał nie wiemy. Wygląda mi to na wymianę w celu "optymalizacji podatkowej".
Dnia 2024-12-02 o godz. 11:19 ~Pola napisał(a): > Nie wiem. Ich rekomendacje wydają mi się "od czapy". > Nic nowego się nie wydarzyło. Przed chwilą poszło > 47499 akcji po 2,65. Tylko kto kupił a kto sprzedał nie wiemy. > Wygląda mi to na wymianę w celu "optymalizacji podatkowej".
---------------------------------------------------------- Kij ma zawsze dwa końce... Raz otymalizacja, dwa coraz gorsze wyniki....etc
Dnia 2024-12-02 o godz. 21:36 ~IBE napisał(a): > Przy 1,5 zaczynam kupować > > > > Wykorzystam do tego celu środku przeznaczone na najwyższe ryzyko bankructwa…..
Dnia 2024-12-02 o godz. 21:36 ~IBE napisał(a): > Przy 1,5 zaczynam kupować > > > > Wykorzystam do tego celu środku przeznaczone na najwyższe ryzyko bankructwa…..
Tak, czasem bywa jak zmieniają się warunki. Jak dobrze pójdzie i wyniki będą lepsze od prognoz analityka to bedzie zmienial wycene i byc moze zalecenie w rekomendacji Tak to wyglada i oby w ATD szlo w tę dobrą stronę
Chyba Zibi nic nie robił, bo to moze "bot"
Ci co skupują, szukają akcji....
Gadanie na zniżkę to lipa, też jest na forum. Takich zibi jest od, .....
To
Bot na forum jedynie, pisze tylko po to aby wywolac okreslony skutek...
Transakcja na 310k to byl cross z ręki do ręki. Dogadane, na rynku ktoś szuka akcji, wiem bo mnie pytali też, czy bym nie sprzedał... Ale nie!
Dziwne pytanie: chyba masz rachunek gdzie nie ma "osób" tylko platforma.
Makler jak ma szukac to szuka, a jakie to ma znaczenie czy dzwoni i mowi dzien dobry, czy czesć?
Tak, to prawda. Nie korzystam z usług maklera. Lubię samodzielnie podejmować decyzje i ryzyko. Zmyliło mnie to pytanie czy chcesz sprzedać. On chyba raczej powinien doradzać? No, chyba że wie o czymś niekorzystnym dla Atende o czym my jeszcze nie wiemy?
Ja nie sprzedam wierze w ten biznes, jak w koncu uporaja sie z PGE to bedą robic netto 15-20mln i bedą placic dywidendę. Wycena musi wzrosnąć i kurs akcji rowniez. Moim zdaniem kurs powinien podązac w kierunku 6-8zl. Oczywiscie to potrwa no i muszą skonczyc PGE no i lepiej wyceniac przyszle kontrakty,
Zgadzam się z tą oceną. Moim zdaniem dywidenda powinna być. Owszem z wiadomych powodów grupa ma stratę, ale samo Atende ma 10M zysku + 3M ze spółek PP.. Na koncie jest ponad 51M gotówki więc są pieniądze na inwestycje czy ewentualnie jakieś przejęcie. Praktycznie nie da się tu "grać" i zarabiać na zmienności kursu. Przynajmniej na razie. A coś się długoterminowym inwestorom należy
Problem ze spółkami PP jest taki, że ten zysk jest zazwyczaj papierowy.
Spójrz sobie na sprawozdanie AI (jest już w KRS). Cashflow jest na 0, strata na sprzedaży. Wynik jest nakręcony CAPEX-em i dotacją. Zero dywidendy do samego Atende, zero spłaty zobowiązań.
W Phoenixie jest lepiej - rzeczywisty wynik cashowy jest na poziomie 1 mln i taką kwotę spłacili z tytułu pożyczki od Atende.
Olap, zapewne masz rację ale ja na spółki PP cały czas patrzę w perspektywie długoterminowej. Na dziś cieszy mnie samo przejście na "jasną stronę mocy". Zyskasz moją wdzięczność za jakieś KONKRETY na temat Trust IT, jeśli oczywiście je posiadasz. Nie chodzi o to co MOGĄ robić, tylko co robią i z jakim skutkiem finansowym.