W dniu wczorajszym poszło 347500 sztuk akcji po 3,80. Ktś to kupił i ktoś to sprzedał. Tylko, że cena jest o 1 PLN wyższa niż obecny kurs. Macie jakieś swoje spostrzeżenia na ten temat ?
zawsze tak było chyba coś koło 2000r. to wprowadzili. Drobnica w tym procederze nie uczestniczy, koniec i kropka. Prezes robi co chce ,leszcz może tylko chwilowo ponarzekać i idzie gdzieś indziej odrabiać starty
Ale wierzysz w to, że ktoś kupił taki pakiet po cenie wyższej o 1 PLN od obecnej - nie wierząc w to, że i tak zarobi ? Moim zdaniem to pokazuje, że tu się jeszcze może sporo wydarzyć. Kwestia czasu...
MSP wyjasnie ci jak to działa Masz milion zysku z giełdy a ja mam milion straty z giełdy. Kupujesz ode mnie pakietowke akcji po cenie wyzszej niz na gieldzie i w ten sposób wykazujesz w picie ze jestes na zero i nie płacisz podatku. Ja wykazuje z tej transakcji zysk czyli tez jestem na zero bo mialem wczesniej milion straty przez cały rok. I teraz ty nie zapłaciłes 200 tys podatku wiec dzielimy sie tą kasą po połowie i masz 100 tys wiecej a ja mam rekompensate za nie wykazanie straty. w picie
To bardzxo uproszczony przyklad optymalizacji podatkowej