Poniżej moje uwagi i podsumowanie . Chętnie poznam wasze opinie .
Komunikat listopad 2023 „HiProMine po zakończeniu cyklu inwestycyjnego rozważy przeniesienie notowań na główny parkiet GPW”
Jak myślicie dla czego nie weszli jeszcze na górny parkiet ?
Kto jest głównym udziałowcem poprzednich emisji?
Czy przy emisji każdy dostał takie ilości akcji jak chciał ? A może zabrakło ?
Co by było gdyby wpuścili HPM na główny parkiet ?
Od którego „ poziomu” parkietu mogą kupować fundusze ?
Kto kupił akcje w obecnej „ sesji”
Komu zależy aby cena obecnych akcji była wysoka, a komu NIE?
Jestem przekonany, że jak już kupi kto ma kupić to rozpocznie się to na co wielu czeka ..
niestety trzeba poczekać na kolejne emisje pod kolejną fabrykę i patrząc na ilość patentów i sposób prowadzenia firmy, pewnie na uruchomienie „ franczyzy..
Myślę że firma jest skazana na sukces.
Panie Profesorze - jest Pan filarem i wielki naukowcem „oni to wiedzą „
Pozdrawiam
Ps. Czytajcie prasę międzynarodową a dużo więcej zrozumiecie o wartości naszej polskiej firmy .
A gdzie przeczytałeś, że nie ma sprzedaży ?
Praca idzie pełną parą . Popytaj tych co mieszkają w okolicy lub pracują ..
zamówień jest na więcej niż mogą wyprodukować .
Oczywiście na pełne dojrzałe owoce jeszcze poczekamy do wiosny a raczej do raportu za drugi kwartał , ale jestem przekonany że warto czekać .
Nie uważasz, że trochę PRu by nie zaszkodziło? Skoro jest dobrze to wyślijmy komunikat rynkowi - wszystko zmierza w dobrym kierunku. Druga sprawa skoro jest dobrze i są rezultaty dlaczego emisja jest po 160zł? Ktoś wyłożył kasę - to dobry znak, ale zażądał dużego dyskonta....Tak czy siak spółka musi stanąć na własne nogi. Duuuuże kredyty są do spłacenia a i ja jak akcjonariusz chciałbym tez coś od spółki otrzymać.
Masz rację - wszyscy co zainwestowali chcą wyniki .
Przyjrzyj się kto kupuje pakiety z emisji a wszystko zrozumiesz „…dla czego…”
Musimy poczekać na jeszcze jedną emisję pod kolejną inwestycje - fabrykę i dalej to już koło będzie się toczyć ..
Jeśli firma nie pokaże, że potrafi zarabiać kolejna emisja będzie po 120 zł. To jest realne zagrożenie. Dlatego muszą w końcu pokazać jakiś wynik.
– Za pięć lat chcemy być będziemy liderem na rynku europejskim w technologiach do produkcji i przetwarzania owadów. Celem jest stworzenie globalnego brandu tzn. wypromowanie tego, co robimy i zbudowanie takiej mocy produkcyjnej, która będzie miała poważny udział w globalnym rynku białka i tłuszczu – mówi w rozmowie z serwisem portalspozywczy.pl prof. nadzw., dr hab. Damian Józefiak, jeden z założycieli firmy HiProMine.
To jest cytat artykułu, który jest na ich stronie. Artykuł jest z 2016 roku....
Którego z założeń według Ciebie nie osiągnęli ?
Jeszcze raz zwracam uwagę na cenę akcji .. może po prostu taka ma być z racji na ( zobacz ko kupuje i odpowiedz sobie co jest powodem) myślę że gdybyś wyłożył kilkadziesiąt baniek na akcje to jedynie osiągnął byś uścisk ręki i zaproszenie do kolejki … za 2-3 lata będziemy kupować franczyzę na produkcję .
HPM jest jedyną firmą w europie której udało się opracować produkcję na masową skalę, problemem jest brak porównania do innej firmy i uczą się na własnych błędach .. tylko że tych błędów „ jak sądzę „ jest bardzo mało ..