• W co inwestować małe kwoty Autor: ~Winter [216.131.109.*]
    w co najlepiej inwestować z małymi pieniędzmi tak 5-10k?
  • Re: W co inwestować małe kwoty Autor: ~nestlik [216.131.105.*]
    9900 wrzucasz w obligacje roczne, za 100 złotych kupujesz dwie książki o inwestowaniu.
    Nikt Ci nie powie, co jest "najlepsze", bo nikt nie zna Twojej tolerancji na ryzyko, Twojego horyzontu czasowego, Twojej sytuacji, Twojego celu i Twojej wiedzy

Ale jeśli miałbym już tutaj czymś rzucić to będą to na pewno monety bulionowe:
    https://srebroizloto24.pl/kategoria-produktu/srebro/filharmonik-srebro/

W tym budżecie srebrne.
  • Re: W co inwestować małe kwoty Autor: ~Natan [89.230.53.*]
    Jeżeli chcesz możesz kupować monety lub sztabki złota. Nawet jak najmniejsze. W dobrej cenie złoto kupisz w Mennicy Skarbowej
  • Re: W co inwestować małe kwoty Autor: ~Showmas [69.16.147.*]
    Nie tyle odkładam ile inwestuje w rzeczy przydatne na wojnie,w lockdownie czy tp. No i we własną wiedzę i umiejętności. Także w materiały do twórczości. I umiejętności przydatne w zagrożeniu.
    Jeśli miałbym jednak zainwestować taką mniejszą kwotę w coś konkrentego to byłaby to złota moneta bulionowa, jak chociazby złoty kangur: https://mennicamazovia.pl/australijski-kangur.html 
  • Re: W co inwestować małe kwoty Autor: ~Marek [77.65.117.*]
    Małe kwoty pieniędzy możesz zainwestować w złoto. Złoto kupisz w Mennicy Skarbowej
  • Re: W co inwestować małe kwoty Autor: ~Patrycja [77.65.117.*]
    Takie pieniądze możesz zainwestować w złoto. Co jakiś czas kupuj małe sztabki złota to jest dobra inwestycja. W dobrej cenie złoto kupisz w Mennicy Skarbowej
  • Re: W co inwestować małe kwoty Autor: ~Ewelina [77.65.117.*]
    Jeżeli masz takie kwoty to możesz kupować sztabki złota. Sztabkę polecam kupić w Mennicy Skarbowej złoto zawsze jest w dobrej cenie
  • Re: W co inwestować małe kwoty Autor: ~mimis [31.42.10.*]
    Polecam po prostu podzielić kapitał na różne tematy, ale takie, które znasz i masz porządnie przeanalizowane. Bez bazowania na szczęściu. U mnie na portfel składają się etfy i obligacje, mam też trochę akcji. Ogólnie nie wykręcam na tym kosmicznych wyników, ale całkiem przyzwoite. Freedom24 dorzuca mi kolejne rzeczy, a ja z nich korzystam. I jakoś to idzie.
  • Re: W co inwestować małe kwoty Autor: ~kostero [84.17.48.*]
    W rzeczy, o których macie pojęcie. I nie ładujcie się od razu w mocno płynne tematy, na których się nie znacie. Z tego, co jest we Freedom24 na pewno warto pobawić się obligacjami skarbowymi, ale nie chodzi mi o polskie, tylko o zagraniczne. Nie jest to tak ryzykowny temat, a jednak da się wyciągnąć przyzwoity zysk. Poza tym przed wyjściem z kasą warto jak najwięcej czasu poświęcić analityce. To naprawdę ważne.
  • Re: W co inwestować małe kwoty Autor: ~Piotr [77.65.117.*]
    Dobre rozwiązanie to sztabki złota. Zawsze warto mieć mniejsze sztabki a więcej sztuk. Sztabki złota kupisz w dobrej cenie w Mennicy Skarbowej
  • Re: W co inwestować małe kwoty Autor: ~Marcin [77.65.117.*]
    Wszystko zależy jaką masz kwotę do inwestycji. Ale najlepiej jak będziesz kupował małe sztabki złota z Mennicy Skarbowej
  • Re: W co inwestować małe kwoty Autor: ~Dawid [77.65.117.*]
    Warto kupić złoto które zawsze będzie w dobrej cenie. Złoto możesz kupić w Mennicy Skarbowej
  • Re: W co inwestować małe kwoty Autor: jenskin2 [83.29.54.*]
    Myślę, że przy małych kwotach kluczowe jest ograniczenie kosztów i prostota inwestycji. Dla początkujących często sens ma konto oszczędnościowe, fundusze ETF lub lokaty – łatwo je zrozumieć, a ryzyko jest stosunkowo niskie.
    Jeżeli ktoś chce trochę więcej potencjalnego zysku i rozumie ryzyko, to drobne ETF‑y na szerokie indeksy (np. globalny rynek akcji) mogą być ciekawą opcją. Ważne, żeby zaczynać małymi krokami i dopiero potem ewentualnie zwiększać zaangażowanie po zdobyciu wiedzy.
    Warto też pamiętać o dywersyfikacji – nawet przy mniejszych kwotach nie wkładać wszystkiego w jedną klasę aktywów.
    ::}
    Chcesz, żebym zrobił krótszą odpowiedź (1–2 zdania) albo bardziej ekspercką, np. z przykładami konkretnych ETF?

Polecam wam na https://drontarnow.pl/ 
  • Re: W co inwestować małe kwoty Autor: ~gangus [31.42.10.*]
    W to, o czym ma się pojęcie. To nie działa tak, że na pewno zrobicie wielki wynik na akcjach. Trzeba mieć wiedzę w danym kierunku i dać sobie czas. Na początek próbować z bardzo małymi kwotami i badać, czy się do tego nadajecie. Jeśli tak, to wtedy próbujcie. U mnie portfel to teraz głównie etfy - z nastawieniem na przewidywalny zysk. Też teraz mocno skacze, ale jakoś, idzie. Ostatnie dni to polowanie w systemie freedom24 na mocno przecenione tematy. Na razie jest średnio, ale będzie lepiej.
  • Re: W co inwestować małe kwoty Autor: ~Mateusz [77.65.117.*]
    Możesz spokojnie kupował małe sztabki złota lub monety. Zajrzyj w Mennicy skarbowej jest w czym wybierać