jakieś ciekawe, pozytywne albo negatywne info ktoś słyszał? kiszę się tu pół roku już i wiszę na haku od 20+ :( na forum cichosza, a kurs systematycznie spada, trochę lipa jest
Podobnie było w zeszłym roku. Spółka mało spektakularna. Robi swoje. Całkiem sporo inwestuje. Jak będą mieli tani prąd ze swoich źródeł energii to będą jeszcze bardziej konkurencyjni.
Przy obecnym rozkładaniu całej polskiej gospodarki , tani prąd to skarb
Wprawdzie większość wskaźników AT wskazuje na sprzedaż, ale AF wyraźnie pokazuje mocne fundamenty, które prędzej czy później przeważą i przełożą się na wzrost kursu. Oczywiście pod warunkiem, że sytuacja geopolityczna i ekonomiczna na świecie jakoś dramatycznie się nie załamie! W ostatnim czasie ze spółki napłynęło kilka pozytywnych informacji! · spółka zależna otrzymała rekompensatę w łącznej wysokości 31,2 mln zł, która będzie miała istotny wpływ na wyniki w IV kwartale · zakup akcji przez głównego akcjonariusza, · Spółka zależna Arctic Power ma umowę na nabycie instalacji fotowoltaicznej Garwolin o mocy do 4 MW. Energia wytwarzana w tej instalacjo będzie sprzedawana odbiorcom spoza Grupy Arctic Paper. · Zwiększenie wykorzystanie mocy produkcyjnych do 75-80 procent w IV kwartale br, oraz 80-85 procent w 2025 roku · Zwiększanie sprzedaży na rynku amerykańskim
No niestety. Zamiast produkować nitro-celulozę co pocisków 155mm Wikingowie postanowili łapać wiatry i odzyskiwać ciepło. Wyniki w dół, a ja nawet nie wiem jaką dobrać betę, bo to dwa różne sektory gospodarki.
Poczytaj o branży papierniczej. I...chron kapitał. Pisałem w innych postach. Poza tym można w końcu roku wykonać optymalizację podatkowe. Chociaż tyle.
Dnia 2024-12-08 o godz. 10:46 ~Verso napisał(a): > Poczytaj o branży papierniczej. I...chron kapitał. Pisałem w innych postach. Poza tym można w końcu roku wykonać optymalizację podatkowe. Chociaż tyle.
a ja na to patrzę inaczej... konkurencyjne małe papierowe biznesy będą się zawijać, a zostaną tylko te największe typu arctic, kto wtedy będzie największym beneficjentem? papier i opakowania będą ciągle potrzebne