Zarząd Robs Group Logistic S.A. z siedzibą w Gdańsku przekazuje do publicznej wiadomości informację o tym, że w dniu 27.11.2024 roku otrzymał informację o przyjęciu oferty i rozpoczął realizację zlecenia, tj. produkcji akcesoriów do regałów magazynowych dla RUSTA AB. Wartość zlecenia wynosi 1,8 mln SEK (tj. około 0,7 mln zł). Termin realizacji zlecenia przewidziany jest do końca 2024 roku.
Emitent informował w raporcie kwartalnym za 3Q2024 z dnia 14.11.2024 roku o tym, że w lipcu zrealizowano i zafakturowano prace dla RUSTA AB, tj. usługi montaży oraz dostawy wyprodukowanych przez Emitenta akcesoriów magazynowych o wartości blisko 1 mln zł, tj. 2,6 mln SEK). Z wymienionym kontrahentem Zarząd Emitenta prowadzi negocjacje odnośnie kolejnego zlecenia etapu wykonawstwa i produkcji, którego realizacja uzależniona jest od przyjęcia warunków cenowych oraz pozytywnych odbiorów zlecenia realizowanego obecnie. Zarząd Spółki szacuje, że w przypadku realizacji następnego zlecenia łączna wartość wszystkich zleceń dla ww. kontrahenta przekroczy poziom 5 mln SEK (tj. około 1,9 mln zł) przychodów dla wymienionego odbiorcy.
Zarząd Emitenta zdecydował o publikacji powyższej informacji z uwagi na potencjalnie istotny jej wpływ na ocenę sytuacji finansowej, gospodarczej i majątkowej Emitenta oraz perspektywy rozwoju Spółki w przyszłości.
Skoro rynek zignorował tę wiadomość, to raczej należy się spodziewać pogłębienia korekty. Niektórzy pewnie już myślą o optymalizacji podatkowej, więc jakieś dziwne zrzuty mogą się zdarzyć.
Tak. Guma w majtkach leszcza musi być napięta. Nie powinien zbyt komfortowo się czuć więc wzbudzanie obaw, zniechęcanie może mieć wpływ na leszcza zachowanie :))))))
Ta umowa stanowi niewiele powyżej 2% przychodów spółki, a cały klient około 8%. Przy negatywnym sentymencie szerokiego rynku trudno się tutaj spodziewać jakiejś większej reakcji na kursie, po prostu business as usual, Q4 nie zwalnia.
Zbliża się czas świąteczny, kasa potrzebna, końcówka roku zawsze powodowała kumulację pewnych okresowych zachowań u sporej części inwestorów, jedni optymalizują, realizują zyski gdziekolwiek są ( a tutaj były ostatnio całkiem, całkiem ...) łącząc je ze stratami na innych spółkach (na pohybel zapłaty haraczu Belki ) ... a jeszcze inni wykorzystują ten czas na szukanie na rynku okazji przy wyprzedażach cennych akcji i jeśli pojawi się jeszcze jakiś ,,black friday'' na akcjach ROBS to ja chętnie skorzystam :)
Ja nie twierdzę, że coś złego dzieje się w spółce. Zauważyłem tylko zmianę sentymentu. Czy to będzie chwilowe czy potrwa dłużej tego nie wiem. Jeśli tym co kupowali na górce puszczą zwieracze to może głębiej zanurkować. To jest spółka z NC więc może bujać. Zwłaszcza, że drobnicy jest tutaj dużo. Ja mam długi horyzont inwestycyjny i niską cenę wejścia, więc czekam co się wydarzy.