Jakby musiał oddać co do złotówki wszystko co ukradł to nie byłby już taki bardzo wybitny bardzo bogaty. Byłby po prostu wybitny i bogaty ale widać zachłanność dla niektórych jest cechą nie do pokonania. Ciekaw jestem czy w piekle te pieniądze mu się przydadzą
Dlatego już ci to zapowiedziałem będziesz musiał oddać pieniądze na stratach będzie ci to kosztowało dwa razy tyle ile mogłoby cię kosztować.
Sam sobie to wybrałeś i musisz z tym żyć
“Jeśliby ktoś dał drugiemu pieniądze lub przedmioty wartościowe na przechowanie i zostałoby to skradzione w domu tego człowieka, a złodziej zostanie wykryty, winien wypłacić dwukrotne odszkodowanie."
To są zasady twojego plemienia i będziesz podlegał temu brawo
Uważam ,że to co robi ostatnio ze swoimi synami i resztą głęboka ustawka a powiem więcej manipulacja na większą skalę tylko oczywiście nikt tego nie widzi krycia i manipulacji ciąg dalszy czyżby TVN w tle ?
.... JESZCZE W PRZEDDZIEŃ TEJ NIBY CHOROBY ..... SOLORZ NEGOCJOWAŁ OSOBIŚCOE Z KOSINIAKEM KAMYSZEM O UTWORZENIU RZĄDU PSL Z PIS -em .... KTÓREGO ON ...SOLORZ ... MIAŁ BYC GWARANTEM .!!!!!?????
https://www.youtube.com/watch?v=bRCjuhMm6ak
.. PÓŹNIEJ .... GDY NIC Z TEGO NIE WYSZŁO .... UCIEKŁ W CHOROBĘ ... PAMIĘTAJMY ŻE CHCIAŁ Z PUTINEM I WĘGRAMI ..... WSPÓLNEJ ELEKTROWNI ATOMOWEJ W KRÓLEWCU ... TVP ... UMOWA ... STRATY TVP 300 MILIONÓW ... A INNE AFERY ???? JEST TEGO DUŻO !!!!!!
Dnia 2024-11-27 o godz. 10:53 ~hwds napisał(a): > Dlatego już ci to zapowiedziałem będziesz musiał oddać pieniądze na stratach będzie ci to kosztowało dwa razy tyle ile mogłoby cię kosztować. > > Sam sobie to wybrałeś i musisz z tym żyć
he he he he he Mówiłem już Panu. Grosza złamanego Pan nie zobaczy. I będzie się Pan musiał nauczyć z tym żyć.
[194.0.181.*] Czyżby ktoś zgłosił że podszywasz się pod Zygmunta Solorza Żaka wykorzystując podobny podpis? Widocznie osoba zgłaszająca miała dowody lub uzasadnione podejrzenie , że podpis jest nieprawidłowy i moderatorzy podjęli kroki ? aby to sprawdzić .
Drogi ele,pisałem dużo wcześniej,że podszywaczem jest nie kto inny,jak ktoś z kancelarii Modrzejewskiego,lub wręcz ktoś z rodziny( może młodszy syn?). Tym samym ma wolną rękę w używaniu takiego nicku
Przepraszam a jest jakaś sprawa wygrana przez pełnomocników Elektrim z PAE? No proszę się pochwalić i wymienić jedną sprawę wygraną. Ostatnią dotyczącą grupy spółek również PAE wygrało. Więc Elektrim nie należy do grupy spółek ze spółką dominującą Stasalco a jak chce należeć to my nie mamy nic przeciwko tylko proszę zrobić najpierw wezwanie po cenie godziwej. Jeśli chodzi o zaproszenie to proszę nie pisać bzdur. Stanowisko swoje PAE wyraziło co do ceny w zaproszeniu która nie była uczciwa, natomiast nikogo PAE nie wstrzymywało. Kto miał ochotę odpowiedział na zaproszenie. Pan Solorz wie dobrze co powinien zrobić aby wyrównać stratę akcjonariuszy mniejszościowych którzy czekają na wyjście z inwestycji kilkanaście już lat. A nic Pan jakoś nie pisze o ostatnim zaproszeniu po 19.90 zł z 2022r. A Lubonet Światłowód miał 260 mln złotych na skup akcji. To na czyje zlecenie ten podmiot zrobił zaproszenie może nam powiesz uczciwy człowieku. Tylko wezwanie po cenie godziwej nie żadne zaproszenie.
I jeszcze jedno Szanowny Panie. Z wyroku. Zdaniem Prezesa spółki Elektrim " pozwana nie podjęła żadnych działań w zakresie ceny odkupu akcji albowiem oczekuje na rozstrzygnięcie powództwa Daniela Olechnowicza w przedmiotowej sprawie". Jest rozstrzygnięcie więc oczekujemy na działanie w zakresie ceny odkupu.
Sygnatura akt XXVI GC 221/24 WYROK W IMIENIU RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ Dnia 23 grudnia 2024 r. Sąd Okręgowy w Warszawie XXVI Wydział Gospodarczy w składzie: Przewodniczący: sędzia XXXXXXXX Protokolant: Sylwia Żurek po rozpoznaniu w dniu 28 listopada 2024 r. w Warszawie na rozprawie sprawy z powództwa Daniela Olechnowicza przeciwko Elektrim S.A. z siedzibą w Warszawie o stwierdzenie nieważności uchwały 1. stwierdza nieważność uchwały nr 3 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Elektrim S.A z siedzibą w Warszawie z dnia 26 stycznia 2024 r. w sprawie uczestnictwa Elektrim S.A. w grupie spółek z udziałem Stasalco Ltd jako spółki dominującej;
Przepraszam a jest jakaś sprawa wygrana przez pełnomocników Elektrim z PAE? My nie mamy problemu z istnieniem Porozumienia i nie wytaczamy mu spraw. Więc nie bardzo rozumiem co mielibyśmy wygrywać?
No proszę się pochwalić i wymienić jedną sprawę wygraną. Ale skoro już o tym mowa, to np. ta sprawa, która zmusiła Was do pokrycia kosztów zwołania NWZA.
Ostatnią dotyczącą grupy spółek również PAE wygrało. Więc Elektrim nie należy do grupy spółek ze spółką dominującą Stasalco Gratuluję, nie rozumiem natomiast jak to "zwycięstwo" przekłada się na efekt zmuszenia mnie do zrobienia zaproszenia / wezwania na akcje po cenie wyższej, niż była przeze mnie oferowana do tej pory? Próbuje Pan teraz manipulować i przekonywać że "coś tam wygrywacie", problem w tym że wszystkie te sprawy nie mają nic wspólnego z wyceną wartości akcji Spółki Elektrim, ani tym bardziej nałożenia na mnie prawnego obowiązku wykupienia Waszych akcji. Równie dobrze któryś z członków porozumienia może jutro złożyć donos że widział jak skręcałem na skrzyżowaniu bez włączonego kierunkowskazu, dostanę mandat a Pan zaraz napisze jakie to Porozumienie odniosło kolejne potężne zwycięstwo? To jest właśnie poziom Tych waszych sądowych spraw i sukcesów.
a jak chce należeć to my nie mamy nic przeciwko tylko proszę zrobić najpierw wezwanie po cenie godziwej. Obowiązek zrobienia wezwania mam taki sam jak i Pan, albo którykolwiek z innych akcjonariuszy Elektrimu. Czyli żaden.
Jeśli chodzi o zaproszenie to proszę nie pisać bzdur. Stanowisko swoje PAE wyraziło co do ceny w zaproszeniu która nie była uczciwa, natomiast nikogo PAE nie wstrzymywało. Kto miał ochotę odpowiedział na zaproszenie. Hipokryzja. Dokładnie to samo mogę powiedzieć nt. mojego wywiadu którego udzieliłem do Plus Biznesu. Ja również w tym wywiadzie nie mówiłem że ktoś ma kupować, sprzedawać czy zatrzymać akcje Elektrimu. W przeciwieństwie do Was, nawet nie kierowałem swoich wypowiedzi w kierunku akcjonariuszy Elektrimu. Jednak Wam wolno, ale za to mnie chcecie pociągać do jakiejś odpowiedzialności za słowa z wywiadu z 2007r. które sobie zrozumieliście na swój sposób.
Pan Solorz wie dobrze co powinien zrobić aby wyrównać stratę akcjonariuszy mniejszościowych którzy czekają na wyjście z inwestycji kilkanaście już lat. Akcjonariusze nie z mojej winy ponieśli jakąś stratę, oraz nie z mojej winy nie mogą / nie chcą wyjść z inwestycji. Każdy z nich podjął świadomą decyzję biorąc pod uwagę konsekwencje z niej wynikające i teraz musi ponieść jej skutki. Dlatego ja nic nikomu nie muszę wyrównywać.
A nic Pan jakoś nie pisze o ostatnim zaproszeniu po 19.90 zł z 2022r. A Lubonet Światłowód miał 260 mln złotych na skup akcji. Kolejna wyssana z palca teoryjka spiskowa. Oczywiście ma Pan jakieś dowody które łączą mnie z tym zaproszeniem? Nie, bo w tej sekcie na poparcie jakiś tez czy twierdzeń nie potrzeba dysponować żadnymi dowodami, wystarczy "uważam, że..."
To na czyje zlecenie ten podmiot zrobił zaproszenie może nam powiesz uczciwy człowieku. To pytanie Pan zada do Lubonet Światłowód. Być może Panu odpowiedzą skąd mieli te 260 mln zł i po co im były akcje spółki Elektrim, ale oczywiście Pan tego nie zrobi, bo przecież Pan już swoje wie.
Tylko wezwanie po cenie godziwej nie żadne zaproszenie. Chcieć i kazać to sobie Pan może... To ja zadecyduje kiedy, po ile, w jaki sposób i czy w ogóle będę chciał nabyć akcje spółki Elektrim.
Chciałbym zwrócić uwagę, że w kwestii prawnej każda sprawa wniesiona i wygrana na korzyść PAE, niezależnie od charakteru czy powodu, ma swoje znaczenie. Naszym celem jest ochrona interesów akcjonariuszy oraz zapewnienie uczciwości i przejrzystości w działaniach korporacyjnych. Pragnę również przypomnieć, że główny akcjonariusz ma obowiązek dbać o ochronę wszystkich akcjonariuszy, a nie tylko własne interesy. Osiągnięcia takie jak np. wygranie sprawy dotyczącej wymuszenie pokrycia kosztów NWZA przez PAE oraz wygranie spraw dotyczących grupy spółek są dowodami na skuteczność naszych działań. Żadna ze spraw nie zmusiła nas do pokrycia kosztów zwołania NWZA więc mija się Pan z prawdą i jaka w tym wypadku jest Pana wiarygodność ?Każda wygrana sprawa ma znaczenie, nawet jeśli nie bezpośrednio wpływa na wycenę akcji Spółki Elektrim. Naszym celem nie jest manipulowanie ani przekonywanie do czegokolwiek, ale zapewnienie, że działania spółki i głównego akcjonariusza są niezgodne z prawem i interesem wszystkich akcjonariuszy. Rozumiem, że Pańska interpretacja naszych sukcesów jest inna, jednakże proszę o konstruktywny dialog w celu znalezienia rozwiązania korzystnego dla obu stron. Ostatecznie, wszyscy akcjonariusze powinni działać w dobrej wierze i dążyć do wspólnego celu – rozwoju i stabilności Spółki Elektrim. Do niczego Pana Solorza nie zmuszamy, gdyż zasadą biznesu jest uczciwość. Wierzymy, że również dla Pana jest to ważna wartość i że zapuka ona do Pańskich drzwi. Podnoszenie kwestii związanych z odpowiedzialnością za wcześniejsze wypowiedzi wynika z troski o przejrzystość i uczciwość w relacjach korporacyjnych. Działania Z. Solorza nie są oparte na tych wartościach. Jeśli chodzi o wywiad z 2007 roku, nasza interpretacja została oparta na kontekście i konsekwencjach, jakie te wypowiedzi miały na rynek i akcjonariuszy. Warto również podkreślić, że nasze działania mają na celu zapewnienie, że wszystkie strony działają w dobrej wierze i zgodnie z prawem. Odnośnie ostatniego zaproszeniu po 19.90 zł z 2022r. Lubonet Światłowód spółki P. Muszyńskiego to wystarczy wejść na raport spółki Embud 2 i przeczytać kto był gwarantem i w jakiej wysokości więc dziwię się że Pan brniesz ??? Oczywiście że to Z. Solorz zdecyduje kiedy, gdzie i po ile , w jaki sposób i czy w ogóle będzie chciał nabyć. Tylko chce przypomnieć bo zapewne nie ma Pan tej wiedzy że Porozumienie liczy 700 akcjonariuszy natomiast wszystkich akcjonariuszy jest 7 tysięcy. Postępowanie upadłościowe zakończyło się w 2010r. obecnie mamy 2025r. Spółka w przeciągu 6 m-cy od zakończenia postępowania upadłościowego powinna wejść na giełdę czego nie uczyniła. Nic wiecznie nie trwa Szanowny Panie. Kiedyś, przed kimś większym Pan Z. Solorz stanie i będzie musiał rozliczyć się z tej właśnie uczciwości. I to nie tylko on ale również osoby które mu pomagały i współdziałały w ludzkiej krzywdzie. Stąd uważam, że powinien z nawiązką to naprawić. Z poważaniem akcjonariusz PAE
Dnia 2025-02-22 o godz. 13:40 ~ele napisał(a): > I jeszcze jedno Szanowny Panie. Z wyroku. Zdaniem Prezesa spółki Elektrim " pozwana nie podjęła żadnych działań w zakresie ceny odkupu akcji albowiem oczekuje na rozstrzygnięcie powództwa Daniela Olechnowicza w przedmiotowej sprawie". >Jest rozstrzygnięcie więc oczekujemy na działanie w zakresie ceny odkupu.
Tak jak napisałem w poprzednim komentarzu, żadna ze spraw prowadzona przez Porozumienie nie dotyczy nałożenia na mnie obowiązku przeprowadzenia od Was jakiegoś odkupu. A skoro nie mam obowiązku czegoś od Was kupować to i samo przez siebie wynika że i wycena nie jest do niczego potrzebna bo i po co? Wracając jednak do tej konkretnej sprawy, to rzeczywiście, jakby uchwała z NWZA przeszła to spółka Elektrim miała by obowiązek wykupu udziałów od akcjonariuszy, którzy byli przeciwni wejścia Elektrimu do grupy spółek ze spółką dominującą Stasalco. Jednak, jak sam Pan powiedział, Porozumienie odniosło miażdżące zwycięstwo, skutkiem czego spółka Elektrim nie weszła do grupy spółek. A skoro nie weszła, bo sąd unieważnił uchwałę z NWZA, to wróciliśmy do punktu wyjścia i dla akcjonariuszy nic się nie zmieniło, a skoro tak to i żaden wykup i żadna wycena nie jest już potrzebna. Tak więc gratuluje, z jednej strony odnieśliście zwycięstwo, a z drugiej strony sami strzeliliście sobie i pozostałym Akcjonariuszom Mniejszościowym w kolano unieważniając uchwałę.
Zbiera gotówkę znika nadpłata w zadłużeniu konflikt w rodzinie i fundacji czyżby nasze sreberka na TVN i Duda daje pewnie wywiady w TVN manipulacji ciąg dalszy tak to ten świat toleruje bydlo
Dnia 2025-02-23 o godz. 17:57 ~ele napisał(a): > Chciałbym zwrócić uwagę, że w kwestii prawnej każda sprawa wniesiona i wygrana na korzyść PAE, niezależnie od charakteru czy powodu, ma swoje znaczenie. Naszym celem jest ochrona interesów akcjonariuszy oraz zapewnienie uczciwości i przejrzystości w działaniach korporacyjnych.
Naprawdę? Tylko tyle? No to przynajmniej widzę jakiś postęp, przynajmniej kwestę że mam jakieś obowiązki od Was cokolwiek odkupować mamy za sobą.
Pragnę również przypomnieć, że główny akcjonariusz ma obowiązek dbać o ochronę wszystkich akcjonariuszy, a nie tylko własne interesy.
Naprawdę? A niby jakie prawo nakłada taki obowiązek na akcjonariusza większościowego? może jakiś paragraf? Ja myślałem że na rynku wszystkie podmioty, niezależnie od ilości posiadanych udziałów, są równe, a nie że jedni wobec drugich mają jakieś obowiązki tylko dla tego że więcej akcji sobie kupili a co za tym idzie każdy sam musi sobie zadbać o własne interesy.
Osiągnięcia takie jak np. wygranie sprawy dotyczącej wymuszenie pokrycia kosztów NWZA przez PAE oraz wygranie spraw dotyczących grupy spółek są dowodami na skuteczność naszych działań.
Tak jak pisałem i wyjaśniłem w poprzednim komentarzu: Gratuluję. To niebywały sukces.
Żadna ze spraw nie zmusiła nas do pokrycia kosztów zwołania NWZA więc mija się Pan z prawdą i jaka w tym wypadku jest Pana wiarygodność ?
Sygn. sprawy WA.XII Ns-Rej. KRS 61691/18/034 Radzę się zapoznać kto mija się z prawdą. I jak wygląda teraz Pańska wiarygodność?
Każda wygrana sprawa ma znaczenie, nawet jeśli nie bezpośrednio wpływa na wycenę akcji Spółki Elektrim. Naszym celem nie jest manipulowanie ani przekonywanie do czegokolwiek, ale zapewnienie, że działania spółki i głównego akcjonariusza są niezgodne z prawem i interesem wszystkich akcjonariuszy.
Tak jak napisałem wcześniej i dobrze że Pan to przyznaje, że przynajmniej kwestie odkupowania czegoś mamy już za sobą.
Rozumiem, że Pańska interpretacja naszych sukcesów jest inna,
Ja nie należę do Waszego Porozumienia i nie w mojej gestii leży interpretacja czy ocena Waszych sukcesów. Niech tego dokonują osoby które są członkami Waszego Porozumienia, które Wam zaufały i które zdaje się za to coś tam płacą.
jednakże proszę o konstruktywny dialog w celu znalezienia rozwiązania korzystnego dla obu stron.
Pan ciągle nie rozumie że ja nie muszę szukać żadnego rozwiązania. Ja niczego od Was nie chcę, problem to macie Wy, bo to Wy chcecie czegoś ode mnie. Dlatego ja nie muszę szukać żadnego rozwiązania, to Wy macie problem i to Wy sobie poszukajcie rozwiązania.
Ostatecznie, wszyscy akcjonariusze powinni działać w dobrej wierze i dążyć do wspólnego celu – rozwoju i stabilności Spółki Elektrim.
Dokładnie tak, dlatego Elektrim nie upadł, został uratowany, bo pewien akcjonariusz działał w dobrej wierze i doprowadził do stabilności Elektrimu, dzięki czemu ma szanse na rozwój. Co robiła w tym czasie reszta akcjonariuszy? Nagabywała i wciskała swoje akcje razem z piachem w oczy, temuż właśnie akcjonariuszowi żądając ceny wziętej z sufitu? To jest działanie w dobrej wierze i dążenie do wspólnego celu? Być może Waszego, Akcjonariuszy Mniejszościowych wspólnego celu, bo na pewno nie mojego.
Do niczego Pana Solorza nie zmuszamy, gdyż zasadą biznesu jest uczciwość. Wierzymy, że również dla Pana jest to ważna wartość i że zapuka ona do Pańskich drzwi. Podnoszenie kwestii związanych z odpowiedzialnością za wcześniejsze wypowiedzi wynika z troski o przejrzystość i uczciwość w relacjach korporacyjnych. Działania Z. Solorza nie są oparte na tych wartościach. Jeśli chodzi o wywiad z 2007 roku, nasza interpretacja została oparta na kontekście i konsekwencjach, jakie te wypowiedzi miały na rynek i akcjonariuszy.
Zachwala Pan osiągnięcia i wygrane sądowe Porozumienia, dziwi mnie więc że jeszcze nie wytoczyliście sprawy sądowej w oparciu o ten artykuł, jak to nikczemnie zostaliście wprowadzeni przez ten artykuł w błąd. Przecież zawsze możecie spróbować przekonać Sąd jak to, gdyby się ten artykuł nigdy nie ukazał, sprzedalibyście w wezwaniu 17 lat temu i by się to Wam lepiej opłaciło, niż sprzedaż parę lat później ze 100% czy i nawet 200% zyskiem.
Warto również podkreślić, że nasze działania mają na celu zapewnienie, że wszystkie strony działają w dobrej wierze i zgodnie z prawem. Odnośnie ostatniego zaproszeniu po 19.90 zł z 2022r. Lubonet Światłowód spółki P. Muszyńskiego to wystarczy wejść na raport spółki Embud 2 i przeczytać kto był gwarantem i w jakiej wysokości więc dziwię się że Pan brniesz ???
Pisałem tutaj na forum nie raz: Raporty i sprawozdania finansowe spółek są dla ludzi którzy mają choć podstawowe pojęcie o finansach i funkcjonowaniu spółek handlowych, czyli nie dla Was. Pan nawet nie rozróżnia kwestii bycia gwarantem od płacenia realną gotówką, więc właśnie, w co Pan brniesz?
> Oczywiście że to Z. Solorz zdecyduje kiedy, gdzie i po ile , w jaki sposób i czy w ogóle będzie chciał nabyć. Tylko chce przypomnieć bo zapewne nie ma Pan tej wiedzy że Porozumienie liczy 700 akcjonariuszy natomiast wszystkich akcjonariuszy jest 7 tysięcy.
Nie rozumiem? Sugeruje mi Pan, że mam zapłacić frajerskie tylko tym 700 akcjonariuszom z Porozumienia, a reszcie 6,3 tyś, dać figę z makiem i się na nich odkuć, bo Wy już dostaniecie to co chcieliście? No to rzeczywiście "Naszym celem jest ochrona interesów akcjonariuszy oraz zapewnienie uczciwości i przejrzystości...", cudowna uczciwość i przejrzystość, tylko dla konkretnej grupy Akcjonariuszy Mniejszościowych, nie ma co...
Postępowanie upadłościowe zakończyło się w 2010r. obecnie mamy 2025r. Spółka w przeciągu 6 m-cy od zakończenia postępowania upadłościowego powinna wejść na giełdę czego nie uczyniła.
A kto tak Panu powiedział?
Nic wiecznie nie trwa Szanowny Panie. Kiedyś, przed kimś większym Pan Z. Solorz stanie i będzie musiał rozliczyć się z tej właśnie uczciwości. I to nie tylko on ale również osoby które mu pomagały i współdziałały w ludzkiej krzywdzie. Stąd uważam, że powinien z nawiązką to naprawić.
Wspaniała manipulacja, tylko że ja nikomu żadnej krzywdy nie wyrządziłem. Nikomu nie kazałem kupować akcji Spółki Elektrim, każdy sam ocenił ryzyka i musi wziąć odpowiedzialność za swoje własne decyzje finansowe, które podjął. Nikomu też niczego nie obiecałem, zwłaszcza tego, że będę odkupował jego akcje. Więc nie wiem o jakiej uczciwości Pan do mnie pisze? Jeśli ktoś czuje się pokrzywdzony, to może mieć pretensje sam do siebie, bo to jego własne decyzje finansowe które podjął, doprowadziły go do tej krzywdy. Nic nie poradzę, ani niczemu nie jestem winny, że ziściły się komuś ryzyka, których był świadomy, nabywając akcje Elektrimu
Tak jak pisałem, nie mam problemu z istnieniem Porozumienia, tak samo nie mam problemu z jakimiś akcjami protestacyjnymi Akcjonariuszy Mniejszościowych. Tak więc dla mnie to może Pan organizować sobie manifestacje codziennie, albo i nawet zrobić to, co Panu tutaj już nie raz sugerowali Pańscy koledzy. Może Pan sobie rozstawić gdzieś swój namiot protestacyjny i w nim zamieszkać. W jednym się z Panem zgadzam i ma Pan racje, ja nie mam się czego bać.
NO I ŚWIETNIE .... MY NA PEWNO BĘDZIEMY ROBIĆ SWÓJ WIOSENNO - LETNI CYKL DEMONSTRACJI NA CENTRALNYCH ULICACH WARSZAWY .... A NAMIOT DO TEGO .....NIE JEST NAM POTRZEBNY .
PONIEWAŻ ORGANY PAŃSTWA W NASZYM KRAJU ...W PRZYPADKU ELEKTRIMU ... DO TEJ PORY DZIAŁAŁY NIESKUTECZNIE ,OPIESZALE ... A SZCZEGÓLNIE KNF...... JEDNAK .....MIMO TO
.... MUSIMY....BACZĄC ... NA UTRATĘ WIELOMILIARDOWEGO MAJĄTKU ELEKTRIMU
.... A BĘDZIE TO CHOCIAŻBY ... W NAJWIĘKSZYM SKRÓCIE :
... 1 .UTRATA PRAWIE CAŁEGO PORTU PRASKIEGO ,
2. ISTOTNYCH I WARTOŚCIOWYCH AKTYWÓW ZE PAK .
3...ALE PRZEDE WSZYSTKIM NIEWIEDZA ZARZĄDU I NAS .... MNIEJSZOŚCIOWYCH AKCJONARIUSZY ELEKTRIMU .... CO SIĘ STAŁO Z WIELOMILIARDOWYM ZYSKIEM ELEKTRIMU Z ERY GSM/PTC PO UGODZIE Z 2010 ROKU !!!!!
TEN STAN RZECZY WYMUSZA NA NAS ... CZYLI ....M.IN. GRUPIE MNIEJSZOŚCIOWYCH AKCJONARIUSZY ELEKTRIMU :
ORGANIZOWANIE CYKLICZNYCH DEMONSTRACJI W CENTRUM WARSZAWY NA KTÓRYCH MUSIMY SIĘ DOMAGAĆ ...RÓWNIEŻ
WPROWADZENIA ZARZĄDU KOMISARYCZNEGO W ELEKTRIMIE .....OCZYWIŚCIE.... JEST TO SKOMPLIKOWANY PROCES ... ALE ZARZYMA TO WIELOLETNIĄ UTRATĘ WARTOŚCI ELEKTRIMU A ZARAZEM BĘDZIE POCZĄTKIEM PRZYWRACANIA NA POWRÓT UTRACONEGO WIELOMILIARDOWEGO MAJĄTKU .
..... Możliwość wprowadzenia zarządu komisarycznego jest realna, jednak wymaga spełnienia określonych warunków, w tym poważnych nieprawidłowości w zarządzaniu spółką (np. defraudacja, niewłaściwe decyzje zarządu). Kluczowe będzie tu zaangażowanie organów nadzoru, takich jak Komisja Nadzoru Finansowego lub organy sądowe.
Mam zasady w życiu, nie mam żadnego powodu okłamywać kogokolwiek. Nie mijam się z prawdą a moja wiarygodność wygląda jak zawsze.
Radzę Panu zapoznać się z postanowieniem sygn. akt WA.XII Ns-Rej. KRS 45382/21/061 z dnia 09.12.2021r. gdzie Sad Rejonowy dla m.st Warszawy w Warszawie XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego po zapoznaniu się w dniu 09.12.2021r. na posiedzeniu niejawnym sprawy z wniosku XXXXXXXXXXXXXX na skutek skargi wnioskodawców na postanowienie referendarza sądowego z dnia 02.03.2021r. sygn. WA.XII Ns-Rej.KRS 61691/18/034 postanowił zwolnić wnioskodawców z obowiązku pokrycia kosztów zwołania i odbycia Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy Elektrim Spółki Akcyjnej odbytych w dniach 27.07.2018r. i 24.08.2018r. więc ponawiam moje zapytanie jaka jest Pana wiarygodność?
Żadna ze spraw nie zmusiła nas do pokrycia kosztów zwołania NWZA więc mija się Pan z prawdą i jaka w tym wypadku jest Pana wiarygodność ?
Sygn. sprawy WA.XII Ns-Rej. KRS 61691/18/034 Radzę się zapoznać kto mija się z prawdą. I jak wygląda teraz Pańska wiarygodność?
Kiedy w 965. Rosyjski książę Svetosław rozbił i rozproszył starożytne państwo Hazaria, położone na terenie dzisiejszej Ukrainy, w swojej ucieczce rodzina królewska i jej bliscy dobroczyńcy przysięgli wieczną zemstę na Rosji. W tamtym czasie Kijów był stolicą Rosji, a Rothschild królem Hazarii pod nazwiskiem Bauer. Wielu hazardzistów pozostało na swojej ojczyźnie, a Bauer-Rothschild, po początkowym osiedleniu się w Niemczech, gdzie zaczęli grabież złoto skradzione ze skarbu państwa, przekazane do Anglii w XVII wieku, zabili prawowitego angielskiego króla i posadzili własnego człowieka na tronie Dekorowali tam Londyn City, które jest dziś niepodległym państwem jak Watykan i Waszyngton DC - Dystrykt Kolum Oni też nigdy nie zapomnieli swojej przysięgi w 1917 roku. zorganizowali i przeprowadzili rewolucję bolszewicką w Rosji, zabili rosyjską rodzinę cesarską i powierzyli własny rząd. Z 25-osobowego rządu rosyjskiego pod wodzą Lenina 23 osoby to Żydzi, rozumiecie fałszywych Żydów, bo w rzeczywistości byli Hazarami, w tym Lenin. Nastąpiła rzeź wielu milionów Rosjan. Zełenski, który przedstawia się jako Żyd, jest w rzeczywistości Hazarinem, wśród tych, którzy w X wieku zostali na swojej ojczyźnie. Aby ukryć swoje złe imię, zaczęli nazywać siebie Żydami - Aszkenazi. W tym samym czasie, gdy Rothschildowie przekroczyli do Anglii, do Ameryki zaczynają przyjeżdżać pierwsi osadnicy z Anglii, którzy założyli pierwsze brytyjskie kolonie na wschodnim wybrzeżu, które miały później ustanowić Stany Zjednoczone Ameryki. Od tego czasu do dziś największym wrogiem Stanów Zjednoczonych zawsze była Wielka Brytania, od której zależności dopiero teraz, poprzez rewolucję Trumpa, wyzwolili się, mimo legendarnej wojny o niepodległość w latach 1775-1783. Stany Zjednoczone i Rosja zawsze miały wspólnego wroga - Wielka Brytania. Ich największy wróg w historii. Stany Zjednoczone i Rosja były dotychczas sojusznikami we wszystkich wojnach. Mam nadzieję, że te szczegóły przyczynią się do wyjaśnienia sprawy Rosja-Ukraina-Wielka Brytania-USA. Co wydarzyło się dzisiaj na tym froncie w Londynie? Wojna pomiędzy Ukrainą a Rosją nie rozpoczęła się w 2022 roku. , zaczęło się w 2014 roku. i została uruchomiona przez Ukrainę. Ale to nie była wojna pomiędzy Ukrainą a Rosją, tylko wojna zjednoczonego Zachodu przeciwko Rosji, w której używali Ukraińców jako wędzenia mięsa. Dzisiaj w Londynie odbywa się europejski szczyt zespołów. Dali instrukcje Hazarina Zełenskiego, aby kontynuować wojnę przeciwko Rosji, ale także znaleźć sposób na pogodzenie się z prezydentem Trumpem. Anglia postanowiła udzielić mu nowej pożyczki w wysokości 2,6 miliarda dolarów na produkcję sprzętu bojowego. Pożyczkę zabezpieczą zamrożone rosyjskie aktywa na ich terytorium. Wraz z prysznicem zimnej wody, tweet Elona Muska, że Stany Zjednoczone przygotowują się do opuszczenia NATO i ONZ - ONZ. NATO składa się z 32 krajów, ale główną siłą w nim są Stany Zjednoczone. I do tej pory to wytrzymali. Zełenski słusznie zauważył w Białym Domu, że bez USA Europa nie może poradzić sobie z Rosją. NATO powstało początkowo do walki z Rosją. Oczekuje się, że prezydent Trump w ciągu kilku dni przejdzie z trucizną i ponownie zaakceptuje Zełenskiego. A Zełenski otrzymał instrukcje, aby skorygować swoje zachowanie. Wiedzą, że Trump ma karty i w krótkim czasie można je spieniężyć na dobre. Jeśli amerykańskie wojsko wycofa się z Niemiec, potrwa to nie dłużej niż dwa tygodnie. Ogromny szok w środowiskach dyplomatycznych z zachowania Zełenskiego w Białym Domu. Mówią, że coś takiego jeszcze nie było w tysiąclecia historii dyplomacji. Czy światowa ludność zdaje sobie sprawę, że Trump przewodniczy całej planecie i swoimi przebiegłymi ruchami obnaża brudne ubrania skorumpowanych tzw "elit" i bezceremonialnie rozbiera na naszych oczach dom Kabały Deep State?
Dnia 2025-03-10 o godz. 22:11 ~ele napisał(a): > Szanowny Panie > > Mam zasady w życiu, nie mam żadnego powodu okłamywać kogokolwiek. Nie mijam się z prawdą a moja wiarygodność wygląda jak zawsze.
Proszę Pana, pisałem już o tym komentarz wyżej, czy ja naprawdę piszę niezrozumiale że muszę się za każdym razem powtarzać? Ja nie jestem od tego żeby tutaj kogokolwiek oceniać, ja już swoje wiem. Pańskie zasady, wiarygodność oraz to czy mija się Pan z prawdą czy nie, to niech ocenią ludzie, którzy zapisali się do tego Waszego Porozumienia, którzy Wam zaufali i którzy zdaje się nawet płacą za to jakieś tam pieniądze. Mnie nic do tego.
> Radzę Panu zapoznać się z postanowieniem sygn. akt WA.XII Ns-Rej. KRS 45382/21/061 z dnia 09.12.2021r. gdzie Sad Rejonowy dla m.st Warszawy w Warszawie XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego po zapoznaniu się w dniu 09.12.2021r. na posiedzeniu niejawnym sprawy z wniosku XXXXXXXXXXXXXX na skutek skargi wnioskodawców na postanowienie referendarza sądowego z dnia 02.03.2021r. sygn. WA.XII Ns-Rej.KRS 61691/18/034 postanowił zwolnić wnioskodawców z obowiązku pokrycia kosztów zwołania i odbycia Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy Elektrim Spółki Akcyjnej odbytych w dniach 27.07.2018r. i 24.08.2018r. więc ponawiam moje zapytanie jaka jest Pana wiarygodność? > > Żadna ze spraw nie zmusiła nas do pokrycia kosztów zwołania NWZA więc mija się Pan z prawdą i jaka w tym wypadku jest Pana wiarygodność ? > > Sygn. sprawy WA.XII Ns-Rej. KRS 61691/18/034 Radzę się zapoznać kto mija się z prawdą. I jak wygląda teraz Pańska wiarygodność?
A może Pan podlinkować do źródła tegoż że wspaniałego zwycięstwa Porozumienia? Przypominam tylko że temat się zaczął od Pańskiego stwierdzenia że Porozumienie nigdy niczego nie przegrało: http://porozumienieelektrim.pl/Uzasadnienie-postanowienia.pdf Tak więc nie tylko zostaliście zobowiązani do pokrycia kosztów, ale co tam, przecież to były grosze, ale również sąd odrzucił i nie udało się Wam powołać Rewidenta od spraw szczególnych - to jak rozumiem również niebywały sukces sądowy Porozumienia oraz sprawa którą Porozumienie nigdy nie przegrało?
Ale to przecież jeszcze nic, bo wszyscy wiemy że największe zwycięstwo Porozumienia jakie odniosło nade mną, przypadło na dzień: 17.01.2019.: https://www.sejm.gov.pl/Sejm8.nsf/InterpelacjaTresc.xsp?key=B8JJPD Ogrom tego zwycięstwa zdefiniował wszystkie sprawy pomiędzy nami i sprawił że od 6-ciu lat Porozumienie tkwi ciągle w jednym i tym samym miejscu. Gratuluję.