Cóż, Prezes upatrywał w Auxilium swego rynkowego konkurenta. Tymczasem AUX radzi sobie na rynku znakomicie, a BTG coraz bardziej przypominać zaczyna katastrofę notowaną jako Doradcy24.
Naprawdę, chciałoby się napisać o czymś pozytywnym, co zachęcałoby do dalszego trzymania tych akcji. Może te zyski, które być może wystąpią za rok, dwa czy trzy lata ? Jednak zaczynam nawet w to wątpić. Żadna obietnica Prezesa się nie spełniła, więc czemu mielibyśmy zobaczyć jakieś wyimaginowane zyski ?
Ps. Nawet FFI bez feralnego Blue Taxa to zupełnie inna jakość :))
W aktywach w srodkach transportu wpiasano 1.2mln. Co to jest? Czy to jest firma przewozowa czy co??
Jak mozna w taki sposob zarzadzac przeciez to jest jakas kpina...Zainwestowac powinni w jakies szkolenia dla pracownikow, nowoczesne systemy zarzadzania, tworzenie marki!!!!
O co chodzi z tym 1.2 mln wpisany w inwestycje krotkoterminowe (IIIb)???
Na koniec ubieglego roku mieli 3.6 mln w cashu teraz jest 6k. Przypuszczam ze 30% wpakowali w samochody, 30% w te inwestycje krotkoterminowe.
Kompletna porazka i zero pomyslu na biznes. Ludzie obudzcie sie. Zainwestujcie w rozwoj pracownikow i profesjonalny marketing!!! Podejrzewam ze wiekszosc pracownikow siedzi na naszejklasie i gra w pasjansa.
Czy jest w ogole jakis pomysl na rozwoj tej spolki? Jesli nie to wyslijcie ludzi na szkolenia gdzies zagranice, moze zlapia jakies kontakty. Zacznijcie scislej wspolpracowac z ta spolka w Niemczech. Razem mozecie stworzyc jakies produkty, wzbogacic oferte..etc..
Spolka w rachunku przeplywow pienieznych wykazala ujemna wartosc w kazdej z dzialalnosci. Masakra.
Ja nie wiem jak ta firma jeszcze funkcjonuje. Przeciez kryzys to doskonala okazja to reorganizaji struktury firmy. Szansa zwrocenia uwagi na to co istotne, gdzie tracone sa pieniadze..troche za pozno prezes sie obudzil i tez zaczynam watpic w to czy mu sie w ogole uda zrobic porzadek w firmie.
Moze nowi wiekszosciowi akcjonariusze zwroca uwage na to co sie dzieje. No chyba ze to reprezentacja Polski B z pseudobiznsmenami, co wiedza jak handlowac uzywanymi czesciami do malucha albo dywanami z Turcji.
Ludzie jak sie bierzecie za tego typu biznes to trzeba przygotowac porzadne struktyury i miec realna wizje rozwoju.
Owszem, zainwestowanie tak ogromnej kwoty w środki transportu to jakiś koszmar. Nie tłumaczy tego okazyny zakup ani wzięcie tej flotylli w leasing.
Inwestycje krótkoterminowe IIIB to już historia - to były akcje FFI ( zostały sprzedane ).
>>Na koniec ubieglego roku mieli 3.6 mln w cashu teraz jest 6k.<<
Tak, ale zauważ, jak zmienił się kapitał zapasowy.
>>Czy jest w ogole jakis pomysl na rozwoj tej spolki?<<
Pomysł jest, są trudności z jego realizacją.
>>Podejrzewam ze wiekszosc pracownikow siedzi na naszejklasie i gra w pasjansa<<
Wierz mi, że pracownicy pracują na maksa. Gorzej, że nic dla akcjonariuszy z tego nie wynika.
>>Ale odnosnie kapitalu zapasowego IV to jak sie to ma do pozycji VI (kapital rezerwowy)??<<
To ten sam kapitał - różni go tylko celowość ( zamiar wykorzystania ).
Rozumiem, że mylisz aktywa obrotowe z pasywami. Generalnie BTG pozyskał 4 mln z emisji minus koszt emisji. W 2007 roku kwota ta figurowała zarówno po stronie aktywów obrotowych jak i pasywów ( jako kapitał rezerwowy ). W raporcie za 2008 jest zaksięgowana jako kapitał zapasowy.
Nie kupią, bo jest kryzys, musi im na razie wystarczyć po jednym samochodzie na osobę :). Przy takim zarządzaniu kredyt może być potrzebny, bo tej firmie oszczędności nie przychodzą łatwo. A jak jakimś cudem zwiększą przychody, to co się zwiększy proporcjonalnie ? No dobrze myslicie :) pensje oczywiście, zatrudnienie i wydatki. 8 gr. to dobra cena na dzień dzisiejszy ( rozrzutność, złe zarządzanie, nietrafione inwestycje - wszystko to daje negatywny obraz i rzuca cień na przyszłość tej spółki ). Ostatni raport już powolutku przygotowuje akcjonariuszy na kłopoty finansowe, a to zaczyna pachnieć akcją " ostatni gasi światło" czyli Olo ratuj :)). Do końca roku powinniśmy zobaczć nowe dno 5-6 gr. w optymistycznej wersji.
Nie pisz tak żle o BTG , bo Piachu Twój brachu obrazi się na Ciebie i nie wyśle Ci maila (prosić o coś takiego na forum, to podlizywanie się do Piacha, czy manifestacja siły przed innymi akcjonariuszami, dla mnie osobiście żenująca postawa). A może Piachu Twój brachu ma zamiar dalej zbierać nic nie wartościowe akcje, bo zabrakło mu w domu papieru toaletowego. Ucz się, ucz panie Soros, każda wiedza jest cenna, a szczególnie ta od Drzemicha, może jeszcze nauczy Cię manipulacji ludzką psychiką, co mniemam , że niedługo nastąpi, a w tym jest mistrzem bo większość tańczy, jak im Drzemich zagra, ciekawe tylko kiedy się obudzą z tej hipnozy i czy wtedy będą płakać i zgrzytać zębami, czy się radować. Panie hktv. pogratuluj pan jeszcze raz panu Drzemichowi, czy już nie masz ochoty bo nie zmienił swojej postawy. Jak tam panie Drzemich, ciemność, ciemność, widzę ciemność, ciągle widzę ciemność.
Nie ja manipuluję inwestorami - tylko Prezes. Siedzisz juz tak długo na tych akcjach, że powinieneś to zauważyć. Chyba że rzeczywiście widzisz tylko ciemność.
Do Piacha napisałem, bo wykasowałem niechcący naszą korespondencję ( więc i adres również ), a to forum nie ma opcji prywatnej korespondencji. Żenujące ? Chyba twoje nie wnoszące niczego posty.
He,he natomiast Twoje posty są bardzo ciekawe, tylko ukierunkowane w jedno miejsce, jak koń co ma klapki na oczach. Zyczyłeś miłych wakacji i co się stało, że znowu widzisz tylko ciemność. A może Piachu Cię olał i nie odpowiedział na maila i wróciłeś do "starej pogadanki", bo poczułeś się urażony, biedaczek.
Gonzo, jeszcze nie wytarłeś sobie tym papierem toaletowym swojej szanownej pupy, wywal te akcje, jak też widzisz ciemność, nie sorry Ty widzisz już nawet czarną dziurę. (więc co tu jeszcze robisz).
Porównujesz Drzemich Btg z Auxilium, to może porównasz zarobki w BTG i w Auxilium bo to Cię najbardziej boli, tak żeby wszyscy nie musieli szukać. Jak mi się wydaje to przy tym samym stanie osobowym są o 150% wyższe.
Btg ma flotę a co ma Auxilium, zdezelowaną Skodę Fabię, o którą muszą się bić pracownicy Auxilium. Jedni przesadzili, a jakże , ale czy drudzy również nie.
Wiadomo, kto ma z tego powodu większe koszty, ale kto ma również wiekszą szansę , żeby się szybciej rozwinąć.
Poza tym, Btg ma jak ciąć koszty, o wiele trudniej byłoby to z Auxilium, bo trzeba byłoby ciąć zarobki, a czy to by się spodobało pracownikom.
Jaki jest majątek trwały Auxilium, prawda jest taka, że ta spółka nie ma żadnego majątku.
Btg i Auxilium w tym samym czasie rozpoczęły budowę sieci franczyzowej. Ile jednostek franczyzowych posiada Auxilium 2, 5,10 a może mniej od tych trzech przykladów. Czyzby oferta była aż tak uboga, że zaden podmiot nie jest nią zainteresowany.
Jeszcze odnośnie tych jak to okresliłeś wyprowadzanych pieniędzy, o pensje, o czym tak często i głosno mówisz. Konstrukcja człowieka jest wbrew pozorom prosta jak konstrukcja cepa. Zazdrościsz Stanisławskiemu i Wesołowskiemu , że wyprowadzili, bądż wyprowadzają pieniadze. Mam wrażenie, że byłeś pracownikiem BTG, i również chcialeś wyprowadzić pieniądze, ale Cie złapali i wywalili i stąd ta nienawiść do nich. Zawsze bierzesz w obronę pracowników BTG, czyli Twoich kolegów, a więc i kiedys siebie, że pracują na maxa. To by tłumaczyło, Twoje informacje i Twoją nienawiść do zarządzających w BTG. Urazona duma, więc trzeba się zemscic., a więc siac propagandę.
Bo prawda jest taka, że koszty jakie spółka ponosi prowadząc dzialalność, biorąc pod uwagę to, że jest w trakcie rozwoju, a więc te koszty są większe, a przede wszystkim wynagrodzenia nie odbiegają , a wręcz bym powiedział, że sa niższe niż w innych podobnych spólkach(patrz wspomniane Auxilium). Dlatego kolego Drzemich nie powtarzaj ciagle tych samych wypocin, i nie matacz bo mimo, że przekonałeś tu już wielu, co trzeba Ci oddać, to jednak argumenty Twoje nie są już wystarczające.
Wykasowałeś niechcący korespondencję do Piacha, Ty, nie wierzę, przecież Ty nie popełniasz błędów. I co, pisałeś do Piacha, to samo co na forum, że spółka walczy o przetrwanie, że widzisz tylko ciemność, żadnego światełka, i Piachu pod wpływem tego kupił papier toaletowy za 400 tyś. Wrazliwą pupę ma ten nasz Piachu skoro potrzebuje taki drogi papier, albo Ty przeszedłeś samego siebie, wprowadziłeś w hipnozę nieszczęsnego Piacha, a on jak ktoś tu wspomniał dopiero teraz się obudził i zobaczył w co wdepnął. No bo niby jak wytłumaczysz, że ten Piachu kupuje akcje BTG, skoro w Twojej korespondencji z nim jest to samo co produkujesz na forum, a może jest coś innego, ciekawe, bo jeżeli jest to samo, to ten Piachu musi być niespełna rozumu.
chyba nie zrozumiałes za bardzo o co mi chodzi z tymi gratulacjami dla drzemicha,
ale to mało istotne,
akcje btg kupiłem zaraz po debiucie a kolega d. pojawił sie na forum jakis rok póżniej wiec nie pieprz i nie wplątuj mnie w rzekome "manipulacje ludzką psychiką" kolegi d.
co do inwestycji w btg: po co byc upartym jak wół? to była ZŁA INWESTYCJA(dotychczas)ja jestem 50% w pałę a ty masz zyski?
co dalej? nic- spekulacja zamieniła się w długoterminową inwestycję,papier chyba już nie ma gdzie spadac,
a jak atmosfera na NC sie polepszy i przyjdzie kapitał to wszelkie analizy i buchalterię kolegi d. szlag trafi,
i o ile btg po drodze nie upadnie to bedziecie mieli papiery po parę złociszy za szt.
Dnia 2009-07-16 o godz. 20:26 ~drzemich napisał(a):
> Jesteś chory :((
Ps. Pozwolę sobie nie odpowiadać więcej
> na twoje prostackie insynuacje. Akurat na to - szkoda mi i
> czasu i nerwów.
Być może jestem prostakiem i w dodatku chorym, ale nie jestem debilem i mam odrobinkę wyższy poziom inteligencji niż Forrest Gump. No to jak było, w pogadankach na forum i z Piachem, były te same argumenty. Bo jeżeli te same to chyba ten Piachu choć mniemam, że nie jest takim prostakiem jak ja, ale w momencie kupowania akcji BTG musiał być tak chory, że nie był świadomy co robi. Wytłumacz mi to, jestem prostakiem, ale to jeszcze zrozumiem.
Ja jestem chory? czy to prezes manipuluje, czy Ty?. Jak pamiętam to szczerze odradzałeś mi kupowanie akcji BTG. Czy w korespondencji z Piachem odradzałeś mu także, czyzby postapił wbrew Tobie i kupował akcje . Czyżbyś podłożył taką świnię swojemu znajomkowi i wcisnął mu nic nie warte akcje, czy nam tu wciskasz ciemnotę. Ale to po co chciałbyś maila od Piacha. Zamotałeś się.
Kolego hk tv, nie pieprzę, tylko mówię. A akcje BTG to była dla mnie zawsze inwestycja, nie spekulacja. Co do manipulowania ludzką psychiką, to akurat nie było do Ciebie, więc nie masz powodu się obrażać.