Jako uzupełnienie z czatu PCC Rokita, z którą PCC Exol realizuje wspólne przedsięwzięcie w Brzegu Dolnym. Powiązania biznesowe pomiędzy obiema spółkami są bardzo ścisłe.
"Czasy są pełne wyzwań jednak i w takich, a może właśnie w takich musimy myśleć szerzej." "Liczymy na ogólną poprawę sytuacji gospodarczej w Polsce i Europie, a co za tym idzie, zwiększenie inwestycji w gospodarce i wzrost wydatków konsumenckich." "Podsumowując, jesteśmy od kilkudziesięciu lat częścią rynku chemicznego. Jak pokazuje historia, sytuacja w branży charakteryzuje się dużą cyklicznością. Minęła już większość roku, która nie była łatwym okresem. Od lat budujemy nasz potencjał i będziemy dążyć do dalszego wzmacniania naszej pozycji konkurencyjnej."
Dla inwestorów rozwój firmy chciałby być kojarzony z rosnącą ceną akcji. A tu weźmy ostatnie 12lat firmy ,czy cena akcji wzrosła stabilnie wraz z rozwojem firmy? No jak na razie nie.
Dokładnie, na kursie to widać jak by ta firma się zwijała a nie rozwijała! 12 lat na giełdzie i z kursem jej co raz bliżej do ceny po jakim wchodziła na GPW, pomimo przeprowadzanych inwestycji. Przecież to jakaś patologia!!!
Czyli wniosek jest taki, że jest tanio. Jak jest tanio, to się kupuje czy sprzedaje? Wie ktoś, bo ja, jak idę do spożywczaka, to zawsze kupuje to co jest drogo. Nie, zaraz, coś chyba gadam bez sensu. Już wiem!!! Kupuje się jak jest tanio. O, jak jest tani. Teraz dobrze. PCX też jest tani. Uwaga, teraz łączymy kropki.
Jak jest towar w sklepie tani to znaczy, że albo jest go pod dostatkiem albo lichej jakości i ma problem ze zbytem. Ja wolałbym towar sprawdzony i z wyższej półki niż tani i lichy. Niestety, ale w moim przypadku już go kupiłem i okazał się przysłowiowym "kotem w worku"