Wywaliłem na wynikach pkc. Nie było tego jakoś specjalnie dużo a i tak zbiłem kurs o 5%. Z ogólną stratą 30%. Masakra ale mam już. Niestety oceniam, że tu poleci na groszówki. Firma sama przyznaje że z dotychczasowej działalności nie ujadą. Nie kupuję tej zmiany w kierunku magazynowania energii. Nie widzę tu już perspektyw a jeszcze czeka ich wykup obligacji o ile ujadą do tego czasu
Już dawno mówiłem ze to syf. Ciągły trend spadkowy i brak sygnału na kupno. Pozdrawiam wszystkich i zycze rozsądku w podejmowaniu dalszych decyzji co do tej cudownej spółki.
mimo wszystko uważam że obecna Wycena , Poziom AT, Fundamenty bardziej przemawiają za zmianą trendu niż Kontynuacja obecnego ponad 2 letniego spadkowego. Obligacje po przesileniu zmieniły już trend, giełda w Czechach wczoraj +7%, Frankfurt/Xetra obroniły poziomy. W grudniu czeka nas prawdopodobnie cięcie stóp przez EBC o 0,75-1 punkt procentowy, to jest oszczędność w skali roku kilkanaście milionów złotych. Od styczna wchodzimy jako agregator na rynku polskim , zwiększą się przychody. Produkcja energii za listopad r/r też będzie większa a cena uzyskana w stosunku do pażdziernika będzie wyższa pomimo wejsćia regulatorów państwowych. Długo terminowo spółka będzie szykowana pod przęjęcie