Wynikow na pewno nie poprawi ,nie ma na to szans,a historyczny dolek tylko czeka .
Niebawem uslyszymy info o likwidacji odzialow wojewodzkich ,przed tym info o zwolnieniach.
IT bez pomocy panstwa nie bedzie rosnac do konca 2010r.
Jesli nie zdazyles wywalic w okolicach dywidendy to masz okazje w ciagu najblizszych dni ,troche wzrostow na fali pozytywnego sentmentu .
Moim zdanie wynik drugiego kwartalu to bedzie katastrofa jak na te spólkę.
Mimo to jej nie kupie,bo..... powolutku zaczyna sie hossa na budolwance.:)
Inwestor staretgiczny byl szansa dla Talexu,moze dalej jest.
A mialeś pretensje ,gdy napisałem ,ze utopiłeś kase na smieciu.... I sprzedaleś ze strata a teraz przyznajesz ze Talex to smiec. i kto mial racje .. po co czepiales sie Triona w kazdm poscie ?
Zimą Talex kosztowal 12-14 zeta a trion 40 pare groszy . Dzisiaj Trion 1,20 a talex 12. Ujmę to inaczej Ile móglbyś zarobić na innych tak pogardzanych przez ciebie spłkach? Na Trionie od lutego 3-krotne przebicie a TLX kisi sie bez obrotów na tym samym poziomie ...
info bardzo dobre a z tej stagnacji i tak większy zysk niż z najlepszej lokaty, a cześć kasy trzeba lokować bezpiecznie na wypadek gdy coś ciekawego wpadnie w oko
20 a moze i 30 bedzie ,ale poźniej.Teraz miec Talex to bląd.
Intuicja chyba nie zawiodla mnie ,papier raczej bedzie testowal dolek z 2005 r.
Ostrzegalem przeciez przed "zejsciem" walorka .
Ekso tylko bez asekuracji ,prosze.Domniemywam ,ze trzymasz papier.
Ja ,jak wiesz, "spuscilem" i mam satysfakcje,ze potrafilem to zrobic,i ze zarabiam w ogole gdzie indziej ,i to byl najwyzszy czas by to zrobic. Mialem fart w tym roku.:)
Gram krotko ,na razie nic mi nie ucieka.
Na Talex zaczekam do wynikow,nie moga byc dobre ,jak beda to trudno ,nie zabiore sie w "góry".
Wg mnie moze siegnac historycznego dolka ,ale na krotko i przy malym obrocie.
Nie mam, to mnie nie martwi Talex,ale caly rynek.
Kiszonka bedzie do konca roku i moze Ikw 2010 ,bo wiesz ,ze nie moga poprawic IV kw .
Zostaje tylko inwestor starteg ,ale przy takich wynikach to.....?