Pacepress o dziwo są szanse na jakieś info jeszcze w 2024.
Coolcryo raczej w 2025 komercjalizacji nie będzie, więc badania kończymy już kasą z Pacepress.
Można zakopać, ewentualnie coś jeszcze dokupić, i iść spać w sen zimowy.
Dziękuję za uwagę.
1. W raporcie info o 15 miesiącach na całe badania wraz z raportem.
15 miesięcy od lipca 2024, to październik 2025.
2. Samodzielnie licząc, jest 7 pacjentów od lipca tj. w 4 miesiące z hakiem, żeby mieć drugie tyle, to jeszcze 4-5 miesięcy można liczyć tj. ~kwiecień, plus 6 miesięcy obserwacji tj. październik 2025. Opracowanie raportu i negocjacje i konstruowanie umowy z partnerem to jeszcze zajmie jakiś czas.
W obu scenariuszach poślizg co najmniej 3 miesięczny jest bliski pewności, jak jesteśmy w szacunkach w czwartym kwartale 25 to nie widzę większych szans na wyrobienie się.
FDA jest USA i jest robiona procedura porównawcza do innych urządzeń czyli 510 K.Badania kliniczne prowadzone są na potrzeby MDR CE i tutaj mówiony o dopuszczenie na rynek EU
Myślałem że do 510k trzeba najpierw zakończyć badania kliniczne tak czy inaczej.
Przepraszam zatem za wprowadzenie w błąd i cieszę się z dobrych wiadomości.
Dobra opcja z tym FDA że jest szansa zmaterializować CC nie czekając na zakończenie badań klinicznych, nie mniej zastanawiające ze stanęła rekrutacja na 7 pacjentach od dobrego miesiąca pewnie, a wakacji nie ma
Z drugiej strony db że kasa jest, kolejny argument upadł trolom spadkowym
Ta osoba Senior Manager będzie potrzebna nie tylko przy CC ale Medi skupią się na USA .drugie urządzenie to może być AC tym bardziej że pasuje do firmy Medtronic
A może zmieniają arkusz badania, aby można robić ablację nie tylko przedsionków ale i komór serca. Po ostatnim zabiegu ratującym życie wspominali że mają kolejnych 5 przypadków kwalifikujących się pod wymrażanie komory (grubsza tkanka).
Skąd takie informacje że operowali 25 osób.Powiem ci tak zapytaj prof.Nicolasa Doll twórce ablacji pod nazwą MAZE był spółce specjalnie żeby zobaczyć CC.
Nazywam się Nicolas Doll. Jestem kardiochirurgiem. Jestem szefem oddziału w klinice Schuechtermann w Bad Rothenfelde, która znajduje się między Hanowerem a Hamburgiem w Niemczech.
Ujawnienia : Nicolas Doll jest konsultantem firm Atricure i NeoChord, zasiada w radzie doradczej firmy Medtronic i otrzymywał honoraria od firm Atricure, NeoChord i Medtronic.