Jakoś publika nie traktuje DAT w kategoriach wzrostowych, a już zupełnie nie jak okazję inwestycyjną.....Mam wrażenie, że wyczekiwanie na kolejne info jest okazją do sprzedaży akcji......OK, kumam taki scenariusz. A co będzie, jeśli ilość nowych kontraktów ( czytaj ZYSKÓW) wzrośnie w sposób istotny??? Rozumiem dramatyczne zakupy po ogłoszeniu INFO.....ciekawe, kiedy i czy DAT zostanie długoterminową GWIAZDĄ parkietu?
Zachowanie rzeczywiście jest dziwne bo po takim info wiarygodność prezesa bardzo wzrosła, a przecież to był główny zarzut. Brak wiarygodności prezesa i karmienie nas lichymi kontraktami. Spodziewałam się raczej kilku sesji na plus 10 do 20proc, a tu kiszka. Jeszcze niebawem odkupie po te 38zl
Dnia 2024-11-22 o godz. 18:01 ~Alicja napisał(a): > Zachowanie rzeczywiście jest dziwne bo po takim info wiarygodność prezesa bardzo wzrosła, a przecież to był główny zarzut. Brak wiarygodności prezesa i karmienie nas lichymi kontraktami. Spodziewałam się raczej kilku sesji na plus 10 do 20proc, a tu kiszka. Jeszcze niebawem odkupie po te 38zl
wiarygodność prezesa jest bliska ZERU obiecywał przez cały rok +70% przychodów r/dr. ostatni kontrakt nie przekracza 1M$ do końca roku musieliby takich podpisać jeszcze 4-6 żeby prezes miał coś co wiarygodnością można nazwać.,,,
No właśnie.....publika nie traktuje tej spółki jako okazji inwestycyjnej. Kurs będzie wędrował sukcesywnie na północ, dopiero kiedy się tak stanie. Wyrzucanie papieru po emocjonalnych wzrostach i mocne korekty - to nie jest to. Tylko stabilne wyniki i powiększanie sprzedaży. Jest jeszcze jedna sprawa - możliwe przejęcie przez konkurenta na rynku!
Dnia 2024-11-23 o godz. 08:17 ~Alicja napisał(a): > Czekam zatem na powrót na 36zl. Może o dobrze że sprzedałam po 38 do 40zl
zastanawia mnie zawsze strategia kupowania żeby zarobić 5% - prowizja jak można przetrzymać parę dni dłużej i zarobić 20-30% no chyba że ktoś gra tylko intra ale to raczej na fut a nie akcjach powinien chyba
Wystarczy spojrzeć w IPO a potem prześledzić zapowiedzi prezesa chociażby o słoniach.
Do tego dodam rozwodnienie akcji i niepewną przyszłość finansową.