Zamknięcie z wynikiem +19% dla Carlsona faktycznie może budzić pytania. Czyżby ktoś już wiedział o jakichś istotnych zmianach, np. o potencjalnym nowym członku rady nadzorczej? Czasem takie ruchy na giełdzie mogą sugerować, że w tle dzieje się coś ciekawego, ale równie dobrze może to być spekulacja. Warto obserwować dalsze informacje ze spółki.
Spółka staje się łakomym kąskiem dla dużych graczy.
Moja opinia jest taka że ktoś celowo zaniża kurs od kilku miesięcy. Prędzej czy później będzie chciał wprowadzić to na poziomy gdzie trzeba będzie upłynnić akcje
Podbitka na obrocie 60 tys zł, jak szybko wzrosło tak samo szybko może spaść bo w arkuszu zleceń wystawione są drobne. Carlson potrzebuje jakiegoś sukcesu, bez tego będzie wieczne kiszenie na kilku zł, a czy to będzie 3 czy 6 to dla dużego gracza bez znaczenia bo jeśli ktoś miałby liczyć na wybicie np. do 50 zł to czy to będzie z poziomu 3 czy 6 nie robi różnicy.
Pełna zgoda, to czy jest 4 zł czy 6 zł nie ma znaczenia dla większych inwestorów to zabawa dla detalistów i drobnych spekulantów. Dla Carlsona wystarczy jeden większy exit i cena będzie powyżej 100 zł a wtedy będzie widać kto zbierał po taniości.
Analizując ich startupy, można śmiało stwierdzić, że 2-3 z nich są już gotowe do sprzedaży za znaczną kwotę. Istotne jest ustalenie optymalnego momentu na transakcję, biorąc pod uwagę, że wycena rośnie wraz z postępem rozwoju firmy, tak więc sprzedawać “dzisiaj“ za 10 czy “jutro” za 100 to jest dylemat bo jest też ryzyko, że “jutro” może być mniej. Warto również rozważyć, jakie czynniki mogą wpłynąć na przyszłą wartość startupu, takie jak zmiany w rynku czy konkurencja. Kluczowe jest zatem przeprowadzenie dokładnej analizy ryzyka oraz potencjalnych korzyści, aby podjąć świadomą decyzję. Dodatkowo, warto zasięgnąć opinii ekspertów z branży, którzy mogą dostarczyć cennych wskazówek na temat najlepszych strategii sprzedaży startupu. Ostatecznie, sukces transakcji będzie zależał od umiejętności negocjacyjnych oraz elastyczności w podejściu do zmieniających się warunków rynkowych i polityki USA EU, ruskow i chinczyka.
Ja inwestuje w AI dlatego tu jestem na CAI, jak nie korzystasz z ChatGPT to z czego korzystasz? Zawsze możesz inwestować w Jastrzebska Spółkę Węglową tam jest technologia na twoim poziomie.
Nie korzystam z chata do generowania komentarzy bo nie mam problemu z tym żeby skleić samodzielnie kilka zdań. Jak już z niego czerpiesz informacje to miej chociaż tyle szacunku do czytających żeby streścić to co napisał zamiast wklejać "masło maślane" odpowiedzi. To tyle jeśli chodzi o stylistykę, a jeśli mówimy o merytoryce to zapytaj swoją wyrocznię które spółki są gotowe do sprzedaży, potem zadaj pytanie kontrujące poddające w wątpliwość jego odpowiedź i obserwuj jak zaczyna zaprzeczać samemu sobie. Żeby sugerować się w inwestowaniu tym co wypluje chat GPT to trzeba być niezłym akrobatą.
Bardzo dobrze. Spółka jest dobra, cena jest niska więc jak ktoś ma za co to może kupić jak nie ma za co może chociaż pisać na forum co mu do głowy przychodzi.