• wsp. Bowim Autor: ~Grzyb [84.205.172.*]
    Dzień dobry wszystkim ;)

Co do raportu to nie będę się rozpisywał. To było pewne że tak mniej więcej będzie.

Koniec roku też nie powinien zaskoczyc czyli dalszy ciąg spadków do końca roku.

Mam przeczucie jednak ze Bowim moze planować inwestycje w tym okresie pomimo strat. Co jest korzystne na przyszłość.

Moim zdaniem powtórka z roku 2020 powoli i skutecznie nadchodzi. ( patrz wykres w tamtym okresie)

Grzyb

• Re: wsp. Bowim Autor: ~OBSER [31.60.252.*]
    @Grzyb, prawda. Co do wyników to raczej nikt nie był zaskoczony.
    Ja obserwuję ceny elementów stalowych i liczę na odbudowę terenów po powodziowych z KPO.
    Słabe jest to, że nawet przy tej wycenie jest tak niska płynność.
    Liczę na poprawę płynności grudzień - styczeń. No i może jakieś odbicie powyżej 5 zł.
  • Re: wsp. Bowim Autor: ~Grzyb [84.205.172.*]
    Obser błagam Cie , nie namawiaj sprytnie na coś co jeszcze duzo spadnie co Ci nie wybaczą .
    @Grzyb, czy ja na coś namawiam?
    Wręcz przeciwnie. Siedzę z boku i się przyglądam. Dokupię jak zobaczę poprawę sentymentu na GPW.
    Na razie po IPO Żabki odechciało się inwestycji na bananowej giełdzie.
    Już nie wspomnę o rynku kryptowalutowym, z którym nasza GPW nie ma co konkurować. Chodzi mi o kapitał ze strony mniejszościowych akcjonariuszy. Bo jak na razie na kapitał ze strony TFI nie mamy co liczyć patrząc to co zrobili ładując kasę w IPO Żabki.
    Trampek obiecał, ża jak wygra wybory to bank rezerwy federalnej skupi z rynku w przeciągu 20 lat, 1 mln BTC i mamy tego efekt nowe ATH na BTC, ale że kryptowaluty nie mają w niczym pokrycia to chyba wszyscy w Ameryce o tym zapomnieli…

Jakie to amerykańskie
    @Grzyb, proszę Cię zwracasz mi uwagę? Pamiętasz co sam niedawno napisałeś w swoim poście w którym miałeś nadzieję, że już trochę dobieramy GreenX. Wtedy kurs był w okolicy 2,3 zł, a gdzie jest obecnie…

Na Bowim nikogo nie namawiam. Przy takiej płynności i obecnej kondycji GPW…
    Po IPO Żabki to mi się zupełnie odechciało inwestycji na tym bananowym rynku.
    Ładnie TFI lokują kapitał w balona…
    Nie ma co się dziwić, że kapitał inwestorów indywidualnych uciekł na rynek krypto.
    Co prawda to kolejna bańka spekulacyjna, ale i tak indywidualnych przyciąga jak magnes ze względu na stopy zwrotu o których na GPW możemy pomarzyć, nie wspomnę o płynności…
    Obser jeśli zakłądasz ze informacje sa aktualne cały rok i mozesz się do nich odnosic po miesiacach i mnie oceniac to jest to dziwne i przerazające .

Jak mozesz napisac ze Bowim niedlugo bedzie po 5 zł ehhhh

tak dla Twojej informacji

Ceny za blachy grube znowu w dół . Jak chcesz to rozwiń temat i przekonaj mnie ze bowim z tego powodu "urośnie".

@Grzyb pisałem ostatnio, żeby patrzeć na ceny puds.
    Spodziewam się poprawy w najbliższym czasie (okres 3 miesięcy).
    Czy tak będzie? Pewności nie ma. Co pokazał obecny rok. Nie tylko ja się pomyliłem.
    Druga sprawa liczę, że jakieś odbicie będzie w grudniu, choćby pod tzw. rajd „Świętego Mikołaja”.
    Patrząc na wskaźnik c/wk dla Bowim, który jest na poziomie 0,27 to myślę, że można liczyć na wybicie powyżej 5 zł?
    Na giełdzie nie zawsze liczą się wskaźniki czy też słabe wyniki bieżącego roku.
    Dla przykładu podam Cognor. Drugi i trzeci kwartał słaby. Niedawno był spory spadek i mimo braku poprawy na rynku stali, udało się dość mocno dźwignąć kurs.
    Prezez Cognora spodziewa się poprawy wyników w IV kwartale. Ja nie do końca jestem przekonany czy tak rzeczywiście będzie jeśli chodzi o producentów.
    Faktem jest, że Chiny ograniczyły produkcję o 8%, ale na razie jakiegoś większego odbicia na stali nie widzę…
  • Re: wsp. Bowim Autor: ~Niestety [79.110.202.*]
    jak nie zarabiasz to nie robisz inwestycji to jest raczej pewne
    Panie Niestety ,

Proszę poczekać i wydaje mi się, że mocno się Pan może pomylić. Proponuje to zapamiętać . W II połowie '25 proszę się odezwać w tej sprawie i jestem przekonany, że da sobie Pan sprawę jak bardzo się myli.

Bowim pieniadze ma na inwestycje, jak jest dupa to to jest najlepszy czas na wydawanie pieniędzy w inwestycje.

Grzyb
[x]
BOWIM -0,20% 4,96 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.