Redan" - przekazano w komunikacie prasowym. W dalszej części dodano, że Redan zamierza w bieżącym roku podjąć działania mające na celu "zakończenia działalności w zakresie udziału w handlu odzieżą, w tym odzyskania zaangażowanych w nią środków i spłatę zobowiązań" oraz "zbudowania rentownej działalności w zakresie świadczenia usług logistycznych".
Zmieniają się. Zamiast sprzedaży ciuchów będą mieli bazę logistyczną. Czyli będą inne firmy zaopatrywać dostawy zwroty ich produktów. Tylko warunek niech sprzedaja. To co ich przytłaczało. Czyli chandel ciuchami. Mieli przedwstępną umowę z krakowską firmą i o tym dalej cicho.
Redan po sprzedaniu Top Secret w całości zamierza świadczyć usługi logistyczne dla klientów, to tzw. fulfillment. Mają magazyn, sprzęt i pracowników. Robią to już od dłuższego czasu ale klientów było niewielu. Teraz mają ich więcej ale wciąż szukają nowych. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Tylko na razie muszę coś sprzedać ze swojego żeby coś mieć nowego. A nie podają nic nowe, na temat rozmów z tą krakowską firmą co chciała to kupić. Monnari też chciała ich kupić i co
Tak jak już wcześniej pisałem, Redan już sprzedał Top Secret Greenpointowi. Z Monnari się ostatecznie nie dogadali. Redan już nie handluje odzieżą. To było już dość dawno temu, chyba w zeszłym roku. Przegapiłeś chyba tę informację.
Ta warunkowa umowa była w tym roku. I tu pojawia się pytanie co dalej z tą umową czy została zawarta do końca. Bo na razie się nie ukazało żadne powiadomienia w tym kierunku i Redan nie przekazał że dostał pieniądze
Artykuł z okolicy kwietnia do sprzedaży miało dojść w okolicy czerwca. i dalej panu byś się zapytam gdzie jest komunikat do sprzedaży tych detali redana jest sprzedaż musi być komunikat.Ja osobiście nie umie tego znaleźć ale jeżeli wy wiecie więcej dajcie link na to że Grey point kupił to
Tu jest tylko o umowie. A umowa to nie sprzedaż. A nas interesuje sprzedaż w redan miał pieniądze na pokrycie długów i rozwój. I poprzez to wzrost kursu.
"Działalność Redan w 2024 r. była zdeterminowana zawartą w dniu 30 grudnia 2023 r. z Greenpoint S.A. z
siedzibą w Krakowie warunkową umową sprzedaży praw do znaków towarowych i innych praw (dalej
„Umowa Sprzedaży Znaków”), o której Redan poinformował w raporcie bieżącym nr 1/2024. Zawarcie i
wykonanie tej umowy oznaczało nie tylko sprzedaż na rzecz Greenpoint S.A. praw ochronnych do znaków
towarowych „Top Secret” i „DryWash” oraz innych aktywów niematerialnych, lecz przede wszystkim zmianę
profilu działalności Spółki z podmiotu handlowego na świadczący usługi logistyczne. Ponadto wdrożenie w
życie Umowy Sprzedaży Znaków spowodowało, że od początku 2024 r. Redan przestał kupować towary
nowych kolekcji „Top Secret”, gdyż zaczął je już kupować Greenpoint S.A."
Przeczytaj dokładniej. Warunkowa umowa sprzedaży to nie sprzedaż... Podam ci analogie w przemyśle zbrojeniowym. Polska zawarła warunkową umowę kupna 97 śmigłowców apacz. A to oznacza że tylko jest podpisana warunkowa umowa o sprzedaży ,możemy kupić 50 możemy kupić 30. Ale na razie Polska nie kupiła nic i nie zapłaciła.
Ale ja to wiem. Chodzi mi o to co jest dalej." Zawarcie i wykonanie tej umowy oznaczało nie tylko sprzedaż na rzecz Greenpoint S.A. praw ochronnych do znaków towarowych „Top Secret” i „DryWash” oraz innych aktywów niematerialnych, lecz przede wszystkim zmianę profilu działalności Spółki z podmiotu handlowego na świadczący usługi logistyczne. Ponadto wdrożenie w życie Umowy Sprzedaży Znaków spowodowało, że od początku 2024 r. Redan przestał kupować towary nowych kolekcji „Top Secret”, gdyż zaczął je już kupować Greenpoint S.A."
Jak widzisz ta warunkowa umowa została zrealizowana.
Gadu-gadu a tu się rozchodziło konkret o konkret. Ciągle widzę naginasz rzeczywistość. Firma Greipont. Do tej chwili nie kupiła walorów redana. A Redan tego nie sprzedał. To co pokazałeś to wiem jest umowa warunkowa. Ale jeszcze nie ma konkretnych umowy sprzedaży.
Dobra, poddaję się. Komunikaty są, newsy na ten temat były (z google chyba sobie poradzisz), ceną podali, nawet na stronie Top Secret jest napisane, że właścicielem jest Greenpoint. Nie wiem czego jeszcze oczekujesz.
A Redana nikt nie sprzedaje. Redan sprzedał tylko swoje marki odzieżowe.
Rozchodzi mi się o finalizację umowy z greipontem. Jakby ona miała miejsce to byłby jakiś link komunikat na ten temat. A tego nie ma.jakby była finalizacja tej umowy to kurs na pewno byłby o niebo wyższy. A tak nawiasem mówiąc pierwsza twórcza rozmowa na forum redana
Wszedłem na wiadomości to sekret i tam znalazłem informację że właścicielem to sekret jest tak jak napisałeś greenpoint. To o co się rozchodzi w tej warunkowej umowie sprzedaży? I dlaczego na redagnie nie ma żadnych informacji o finalizację tej umowy warunkowej? Tam się chyba rozchodzi o znaki towarowe Redana? I właśnie co miał redant ze sprzedaży top secret chyba nic.