To prawda, cos sie popsuło… ja jeszcze w ostatnich dniach dobierałem dzielnie haha
Niemniej fundamenty zdrowe raczej, nie wiem skąd AŻ TAKI dramat na kursie… zobaczymy, obstawiam, że dopiero w styczniu ruszy z powrotem na 20+
2. Ocena pojawienia sie pewnej "NIeprzywisdywalnosci zysku przez Unisolved na obecnym rynku , Inflacja kosztów martekibngowych itp. "
3. Wstrzymanie skupu akcji ,żeby zwiekszyc bufory pieniężne z racji pewnej nieprzewidywalnosci kosztów biznesu w przyszłosci ( np kosztów aktywizacji graczy )
4 Duze koszty ponoszone na gry ( rozbudową Unisolved) oraz koszty zwiazane z Nowym RPG - efekty najwczesniej poznamy w 2026 roku bo wowczas bedą pierwsze globalne Dochody z Nowej GRY RPG i bedzie aplikowana nowa głebia do unisolved .
5. mamy póki co nadal 2024 rok a na naszym rynku zaczyna grac rolę coraz większa Niepewność .
Dokładnie, zdecydowali podnieść benchmark RPG po feedbacku od graczy, chcą zabezpieczyć się z góry na najgorsze scenariusze, czyli ambicja + ostrożność jest karana potencjalną wyceną na poziomie bankruta. To w sumie co mają robić? Spieniężyć się Chińczykom?
Felek, słabe pojęcie współczuję.
Stracili zaufanie i może w 26r odbuduje do tego czasu kurs może być na różnych poziomach.
Zrezygnowali ze skupu aby nie robić emisji jak kasa na RPG się skończy.
Tyle w temacie.
Ja poczekam na 10zl i poobserwuję na tym poziomie nim dokonam kupna.
Kolego tu nie chodzi o zadna troske tylko ANALIZE tego co dzieje sie na kursie . Dlaczego tak spadło ? Wlasnie z tych powodów o ktorych pisałem.
Rynki zachodnie dopiero moga sie skorekcic , Dolec rosnie wsile a to oznacvza ze kapitał zaczyna uciekać do bezpiecznych przystani a jak to wopłynie na indexy w polsce i Kursy spółek w Polsce. ? - to już masz próbke i nie chodzi tylko o Artifex.
Gamedev ten Mobilkowy jest bardzo nisko wyceniany - Nisko jest wyceniany HUUGE , nisko jest wyceniany TSgames nisko jest wyceniany ART , ale czy moga byc nizej? - Mogą ale nie muszą - Tsgames podał juz swoje wyniki zaliczył po nich zwałe dzisaij pokazuje HUGe zobaczymy co tam bedzie i jak kurs na nie zareaguje. Artifex przy nich to maluch wiec tyez spada bo ciezko jest utrzymac np kapitalzaicje 300 M PLn jak Huge mial 1 MLD a samej kapuchy ma prawei 500 M na kontach . TSgames ma 500 M wyceny przy ponad 100 M kasy w spólce wiec sądzisz ze ART miałby byc wyceniany np na 300 M PLN ? no nie jest obecnie wyceniany na 150 M PLN co oznacza ze i tak w porownaniu do TSGAMES i HUGE we wskazniku CENA / PRZYCHODÓW jest wyżej wyceniany .