No, no dawno nie widzialem takiej akcji na TUP-ku.Nie powiem - podoba mi sie to - niech podciagna wyzej.Na ta chwile skonczylem zakupy wiec jestem zainteresowany wyzszym poziomem:) Tak ze 20PLN.
Ktoś swoją dziesiątkę zakupił :) Nie wytrzymał tego oczekiwania.
Swoją drogą wczoraj Kupno było dosyć dobrze obstawione ale niewiele się realizowało także może ktoś tych wczorajszych Kupców. Coś czuje, że za chwilę wrócimy na 5,35.
Pozdrawiam!
Autor: ~wrotawyobrazni [79.184.175.*], 2009-06-23 10:31
Przykro mi tupeczek to nie mój stop loss mój to zobaczysz , ale za 5 lat.Obecnie czekam sobie brakuje mi jeszcze troche do docelowego portfela i gwarantuje ci że dokupie a nie sprzedam .
Ktos tu tak pieknie sie rozpisywal ze dokupi, a tu prosze nawet zamkniecie pozycji wystapilo.
No pieknie - wyglada na to ze mnie chyba tylko TUP-ek nie wydymal.Ja tam trzymam i czekam -mam czas.Fajnie mi sie koresponduje z przedstawicielami firmy TUP, co jakis czas skrobne maila do nich i w miare zawsze dostaje odpowiedz.Nie wiem tylko dlaczego nie poszlo moje zapytanie w ramach akcji INWESTOR na pb.pl.Dwa razy wyslalem zapytanie i nic sie nie pojawilo.Ciekawe.Czasami sobie mysle ze na TUP-ie przeprwadzana jest dlugofalowa akcja tlumienia informacji i cisniecia kursu jak tylko sie da.Ciekawe ile to moze potrwac.Chyba do czasu wyzybycia sie akcji przez ostatnich twardzieli.Zobaczymy
czekam na ten dzien wieszczący 5 letnią falę wzrostów na tupie :) kiedys w koncu musi to nastapiec a wtedy skonczy sie cwaniakowanie na DT na tej spoleczce bo z sesji na sesję bedzie uciekał w górę, teraz co urosnie 10% to zwalanko, co za bzdura, niektorzy sa krotkowzroczni, nie widzą potencjału
W koncu sie doczekalem na odpowiedz w akcji Inwestor - akurat dzis,jeszcze ciepla.Nic nie wnosi,ale jednak ktos odpisal:
Kiedy dwie spolki z portfela GK TUP tj. Euroconstruction oraz Chmielowskie zaczna przynosic zyski?
Obydwie firmy dedykowane są realizacji projektów inwestycyjnych TUP S.A. Firma Euroconstruction jest producentem stalowych konstrukcji przestrzennych, pracuje nad nowatorską metodą budowy domów wielorodzinnych w konstrukcji stalowej. Projekt realizowany jest pod patronatem międzynarodowej organizacji Living Steel – zrzeszającej największych na świecie producentów stali. Euroconstruction zanotowało stratę związaną z przekształceniem firmy tak, aby wszystkie jej zasoby skoncentrowane były na przygotowaniu nowatorskiej technologii produkcji domów wielorodzinnych w konstrukcji stalowej, co w praktyce oznaczało ograniczenie zarówno kadry jak i ilości realizowanych zamówień. Spółka spodziewa się osiągnięcia wyniku na satysfakcjonującym poziomie w momencie uruchomienia sprzedaży technologii budowy domów nad którą obecnie pracuje. Spółka Chmielowskie jest właścicielem nieruchomości o powierzchni 119,24 ha położonej w Gminie Siewierz nad Zalewem Przeczycko-Siewierskim, na terenie której realizowany jest nowatorski na skalę europejską projekt budowy miasta zaprojektowanego w zgodzie z zasadami zrównoważonego rozwoju. W związku z tym w miarę postępu prac nad projektem spółka będzie wykazywała coraz większe koszty, które nie będą rekompensowane przychodami ze sprzedaży. Wzrost kosztów, będzie pozytywną informacją świadczącą o postępie prac nad realizacją projektu. Spółka zacznie przynosić zyski w momencie uruchomienia sprzedaży domów, działek, lub udziałów firmy. Realizacja projektu zakłada budowę miasteczka w 4 etapach. Pierwszy etap ma doprowadzić do zabudowy 44 hektarów, na których powstanie między 700 a 900 jednostek mieszkalnych oraz ok. 70 tys. m kw. powierzchni użytkowej przeznaczonej na biura i usługi. Uzyskanie prawomocnego miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego (spodziewane w niedługim czasie) umożliwi spółce budowę jeszcze w 2009 roku infrastruktury oraz pierwszych budynków na terenie miasteczka, a także rozpoczęcie negocjacji z deweloperami oraz osobami prywatnymi zainteresowanymi zakupem działek na tym terenie. W razie pytań proszę o kontakt z poważaniem Elżbieta Andruszkiewicz
ja tam widze jeszcze jeden pozytywny aspekt z dzisiejszej sesji- patrzac pod wzdgledem analizy technicznej.Przecielismy na wzglednie ladnych obrotach i duza biala swieczka srednia 200sesyjna.Jak sie ruch potwierdzi to teraz ta srednia bedzie dla nas punktem wsparacia, tak jak niedawno byla srednia 100 sesyjana.Poza tym jeszcze kilka sesji i srednie 200 i 100 sesyjne sie przetna, dajc sygnal dlugotermiowego zakupu.
Zobaczymy czy ruch sie potwierdzi - ostatnio taka sytuacje mielismy w listopadzie 2006 i jak wiadomo kurs urosl wtedy z ok8PLN do 66 PLN w maksie w ciagu pol roku(ale to byly czasy hossy - tym razem moglby urosnac do plowy tego:)))))
sprowadzę Was na ziemię, nie będzie znaczego wybicia jeszcze długo bo to muł jest, jak 5,8-5,9 zaliczy to będzie cud, lepiej zarobić na innych ze 20-30% i dopiero wtedy kupić i siedzieć bo już wtedy nie wypłoszą jak nawet spadnie, a tak można przespać kolejne wzrosty na gpw i mieć g...
je też chcę zarobić, bo faktycznie trochę wywliłam i to z problemami, ale mam jeszcze coś do zbycia i widzę, że ryba na tej spółce słabo bierze, obym się pomyliła co do oceny sytuacji i zaróbcie te 8 czy 20 złotych, wtedy zamilknę bo nie będę miała papiera do 7 złotych.
na mci mam przeszło 10% i płynność bez porównania lepsza, a tutaj 6%. Jak Wy siedzicie i tylko patrzycie to dla Was ten obrót jest duży, ale spróbujcie coś więcej sprzedać lub kupić.