i zapotrzebowaniem spółki na dalszy kapitał , to tu bedzie historia CIGa - ktory nie raz zaliczał dołek kapitalziacyjny ponizej 100 M PLN.
Kto w obecych czasach wyłozy gruby szmal na GAMEDEV i to na taki który nie pokazuje efektów pracy tylko cigle robi jakies odpisy i prosi o dodatkowa gotówke.
Ta spółka już na klursie ma Złotowki ale nadal ma wycene ponad 300 M PLN - coś mi sie zdaje ze ta wyceen bedzie duzo duzo nizsza, patrzac jak to leci w doł jak Pikujacy samaolot I NIE MA CHETNYCH DO ODBIORU KWITÓW .
Wiesz co,opis pasujący do wielu spółek... kupowałem w dołku cdr, gdzie 100 miała być marzeniem, kupowałem CCC po 34 bo miał byc bankrutem, w styczniu odbieram auto po sprzedaży obu... PCF też wróci na swoje miejsce, kwestia czasu.
No chłopie w tym roku już 2 projekty uwalili, hajsu w kasie coraz mniej, tu będzie problem nawet 1 projekt skończyć skoro na lata 2026-2027 te projekty mają trafić do sprzedaży we wczesnym dostępie i chcą uzyskać 2mld z tego tytułu. Za gry w Early Access no większej bajki się chyba nie dało wymyślić sebkowi. Do zera z tym gunwem,
Kolego, robią swoje i robią dla kogoś. W tym roku odłożyli jeden projekt na półkę, bo nie mają wystarczających mocy, żeby popchnąć tyle rzeczy na raz. Rozumiem, że jak się nie zna tematu to się tworzy paniczne narracje o przepalaniu hajsu, ale nie zapędzałbym się z ocenami nie znając rzeczywistej sytuacji tej firmy. Poczekajmy, aż coś pokażą.
Rzeczywista sytuacja firmy jest taka że przepaliki 100mln, kurs spadł w tym roku o ponad 60%, a zarząd nic sobie z tego nie robi. Do tego nienpokazali zupełnie nic od 4 lat, gry które obecnie robią mają wyjść w 2026 i 2027 w Early acces, trochę słabo jak na gey tworzone od conajmnien 5 albo i więcej lat. Celowe działanie zarządu na osłabieni, zebranie z giełdy i wtedy zaczną pokazywać co mają, ten kurs ponizej 10 będzie wisiał aż do wezwania
Czyli jak spółka zrobi -90% od ath i zostanie sciagnieta przez wezwanie po taniości to oznacza że jest fajną spółka? Nie jest. Bo spółka to zarząd a tutaj zarząd chce wydumać jak największą ilość osób i im się to udaje.
Nie będzie wcale tak łatwo to ściągnąć za darmo dopóki są tam OFE. Myślisz, że OFE oddadzą akcje po parę złotych, które jeszcze nie dawno obejmowały po kilkadziesiąt? Teraz, żeby zrobić przymusowy wykup i zdjęcie z gpw potrzeba 95% udzilow