A ja kupiłem... Kto wie może za jakiś czas też sprzedam ze stratą...:( spółka jest zyskowna co jak na gaming nie jest wcale takie częste, wydaje się więc że większość złych informacji jest już za nami ale jak zawsze w życiu może to rynek wie lepiej...
To oczywiście możliwe i już na niejednej spółce pomysły ze skupem akcji były bardzo źle odbierane przez akcjonariuszy. Ogólnie rzecz biorąc, na polskiej giełdzie lepiej wychodzi się na dywidendach i ewentualnie dodatkowo ustanawianym skupie. A tu komunikacja zarządu jest zupełnie nieczytelna i nie wiadomo po co ustanawiany jest skup, a potem też z nie do końca zrozumiałych dla mnie powodów jest on zawieszany. Jeśli mają za dużo gotówki, to mogliby po prostu wypłacić jakąś skromną dywidendę i tyle.
Zamiast przeprowadzać skup akcji i później go zawieszać, sugerując że mogą mieć problemy finansowe, mogli te ok. 1,2 mln przeznaczyć na dywidendę ok 10 groszy za akcje a jestem przekonany że w tym momencie kurs byłby w zupełnie innym miejscu niż jest dzisiaj.
Zrobili jak uważali i takie są tego konsekwencje, szkoda że również dla ludzi którzy im zaufali.
Żadnej dywidendy, jak spółka ma się rozwijać nie może płacić dywidendy tylko kasa w rozwój, wzrost wartości akcji i zasięgu spółki będzie lepszym wynagrodzeniem niż dywidenda.
Może być tak że kasa by się skończyła i emisja gdyby skupowali akcje…. RPG za guziki nie dokończą.
W każdym razie trzeba wiele miesięcy poczekać i poobserwować z boku bez akcji.