Korekta w okolice 16 zł? A wziąłeś pod uwagę, że za pośrednictwem Domu Maklerskiego Trigon skupują wszystkie akcje poniżej 20 zł? Do tej pory kupili 19 tys. z zaplanowanego miliona więc presja na zakup jest silna. Dziś zapewne też dokupują, ale to powoduje, że cena cały czas jest w okolicach 20 zł. Niedługo zabraknie chętnych na odsprzedanie akcji.
Dnia 2024-11-19 o godz. 12:31 ~Pedro napisał(a): > Korekta w okolice 16 zł? A wziąłeś pod uwagę, że ...... Wziąłem. Ale wziąłem też pod uwagę wywiad, w którym prezes powiedział, że we wrześniu im sprzedaż spadła i nie wiedza dlaczego?
Skup jest w widełkach. Nie drozej niż za 20zł
Nasłuchałeś sie naganiacza Longterma, ale nie rozumiesz ESPI.
Równie dobrze mogą poczekać az kurs zlecy na pysk do 10zł i tam zacząć skup
Konflikt za naszą wschodnią granica się zaostrza, więc lepiej mieć w takiej sytuacji makarony i w portfelu i w spiżarni. Więc żadnej dużej korekty tu raczej nie będzie.
Jak wielokrotnie pisałem mam akcje Makaronów od lat i nie zamierzam oddawać pod wpływem chwilowych wahań. Jedyne, czego się boję, to sterowane przez spółkę "złe informacje" mogące wpłynąć na decyzje posiadaczy akcji. Nie jest trudno sterować kosztami tak, aby popsuć chwilowo wyniki. A na razie mogę się tylko dziwić tym, którzy sprzedają poniżej 20 zł.
Zysk mniejszy jak w rekordowym zeszłym roku ,ale wartość księgowa akcji wzrosła , 26 milionów wiecej w kasię spółki przez 9 miesięcy,a w skupie to się czekają na zrzucających by kupić jak najtaniej