• Raport q3 Autor: ~hehe [89.71.201.*]
    Tym razem nie kazali czekasz do północy wow....
  • Re: Raport q3 Autor: ~Rozum [185.189.139.*]
    Zaraz zaczynam lekturę ,

• Re: Raport q3 Autor: ~Rozum [5.172.237.*]
    Jak zawsze są plusy i minusy .....
    obecnie brak podstaw do tak niskiej wyceny obligacji/akcji , spółka posiada wystarczające zasoby gotówki do ich obsługi , wycena obecnie bardzo niska i przy szacowanych przychodach na 100mln euro jest niedowartościowana
    nie potrzebnie publikowali prognozy skoro i tak ich nie dowiezieli.....ale nawet taka EBITDA jest ok,

"Photon Energy, którego EBITDA po trzech kwartałach 2024 roku wyniosła 9,86 mln euro, obniża całoroczną prognozę do 10 mln euro. Wcześniej prognoza zakładała 16-18 mln euro EBITDA w 2024 r. - poinformowała spółka w komunikacie."

Zobaczymy jak na to odpowie rynek i co na konferencji powiedzą.

Jakieś komentarze?
    ktoś coś?

• Re: Raport q3 Autor: ~PP [78.88.186.*]
    Tak jeden stan posiadania akcjonariuszy na wrzesień bez zmian Tomala więc nie sprzedał akcji jak to ktoś tu na forum próbuje forsować. Kurs po prostu siada pod wpływem własnego ciążenia i tyle w temacie.

Co do wskaźników to wpadnie kasa za sprzedaż Australii co je trochę jeszcze podniesie do końca roku.
  • Re: Raport q3 Autor: ~Rozum [5.172.237.*]
    Przepraszam ale to że w raporcie mamy pokazany udział TOMALI na nie zmienionym poziomie - jest to zapis historyczny, NIE oznacza że nie sprzedawali / nie sprzedają ,
    nie mają obowiązku informowania spółki/rynku o sprzedaży jeżeli są poniżej 5%
    Może nie maja obowiązku, ale jak spółka podaje stan na wrzesień 2024 to chyba znaczy, że jest to stan aktualny.
    Ta konferencja miała być dzisiaj?
  • Re: Raport q3 Autor: ~LAser [193.42.99.*]
    Jak was ciekawią spekulacje odnośnie tego, kto wali akcjami w rynek (jeśli to nie Tomala), to proponuje zerknąć na AtomTrace. Georg w lipcu popchnął tam przez Czechy c.a. 360k akcji w ramach 'wsparcia kapitałowego', więc możliwe że to oni wypychają to w rynek w ramach potrzeb gotówkowych, plus pracownicy z darmowymi akcjami... nic innego sensownego nie przychodzi mi do głowy
  • Re: Raport q3 Autor: ~Fish007 [80.187.69.*]
    Przeczytałem raport. Uważam, że nie jest tak źle. Dlaczego więc kurs jest tak niski i nadal spada?
    Trend spadkowy i panika. Ja usredniam w dół.
  • Re: Raport q3 Autor: ~Kris [31.60.80.*]
    Bo nie będą w stanie zarabiac
    Jakby nie byli w stanie zarabiać to całe to ekosreko z unii by padło. Muszą podrostu przebudować biznes w Rumunii i pojść w kierunku magazynów energii. Nie wiem jaka jest sprawność tej technologii z Reygen, ale kupując lub magazynując energie w czasie gdy ona jest darmowa i oddawać w szczycie będzie jakoś spinać biznes. Może nie za szybko, ale jak ktoś inwestuje długoterminowo to można poczekać. Kasa na spłate zobowiązań narazie jest.
  • Re: Raport q3 Autor: ~Jestdobrze [31.60.87.*]
    https://strefainwestorow.pl/wiadomosci/20241119/photon-energy-group-raportuje-wzrost-przychodow-o-79-oraz-ponad-dwukrotny
  • Re: Raport q3 Autor: ~Rumun [83.20.221.*]
    skoro jest tak dobrze to dlaczego jest tak zle? O ile cena akcji jest zmienna i ktos sypie o tyle cena obligacji jest scisle powiazana z fundamentami i kasa na spłate. Moim zdaniem trup jest w szafie
    Obligacje dzis odbiły prawie +10%
    Obligacje juz +15%
  • Re: Raport q3 Autor: ~hehe [40.233.80.*]
    Jak dla mnie przecenia nie poparta faktami,ogromy vol w .cz jak na papier na podaż ale i na popyt,ktosik nadal sypie
  • Re: Raport q3 Autor: ~Rozum [31.61.234.*]
    Przecena mocno przewymiarowana , być może dzisiaj był dzień przesilenia ,

• Re: Raport q3 Autor: ~Photon [178.43.247.*]
    Też mam takie wrażenie i przeświadczenie że dziś był dobry dzień na kupno.
    Problem może generować szeroki rynek, który jeszcze musi trochę spaść.
    Dzis obligacje na kupnie po 38, sprzedaz 43. Narazie brak transakcji.
    Jak porównałem wyniki Photona z Columbusem to tutaj jest o niebo lepiej. A kurs mamy 2x niższy. A na columbusie pojawiło się zainteresowanie jakis czas temu.
[x]
PHOTON 0,75% 2,70 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.