Wskaźniki świecą czerwienią za szybko na sesje odwrotu.Mysle ze druga połowa grudnia zacznie się zmieniać.Moim zdaniem miesiąc marazmu z tendencja obsuwy.Oczywiście kurs jak zwykle trzymany na smyczy.Po 0,622 ukryta sprzedaz aby nie wystraszyć i by nie poleciało na dół a jednocześnie blokada żeby nie poszło do góry.Czekamy i obserwujemy.
Pierwsze oznaki zieleni zaczynaja pojawiać się na technice.Oczywiście jest zbyt wcześnie na odwrót i jest to tylko muśnięcie zieloną farbą a taki stan może utrzymywać się przez kilka tygodni i oczywiście może być jeszcze niżej ale doszliśmy do punktu gdzie pojedyncze byki jakby miały płytszy sen.
Tworzone są blokady cenowe.Kilka dni temu na 0,622 dzisiaj przez pierwsza cześć sesji po 0,606 gdzie wartość ujawniona była 3000 a teraz na 0,601 gdzie wartość ujawniona 2500.Kurs ma być niżej i są wykonywane działania aby to osiagnac.Chodzi jak zwykle pod ewentualne wzrosty z najniższych poziomów i zbieranie jak najtaniej.
Kilka dni temu sprzedałem na górce 300tyś szt po 0,62. Czekam teraz na dołek max 0,5 i odkupie wszystko co sprzedałem. Getin to słaba spółka, ale daje zarobić na wahaniach plus co rok duża dywidenda.
Getin w 3 kwartale zarobił 15 mln zł co daje 8 groszy na akcje.8 groszy na akcje za 3 miesiące działalności przy wycenie 60 groszy to oznacza 13% obecnej wyceny a to oznacza ze w ciągu 2 lat wartość spółki przy tych wynikach wzrasta o 100% i to w czasie wojny na Ukrainie.Znajdz mi mistrzu druga spółkę ktora wykazuje tak kapitalne wyniki w tak trudnym otoczeniu które matematycznie a nie spekulacyjnie mogą w ciągu dwóch lat wynieść spółkę 100% do góry.Getin jest perłą a jej wartość wzrasta tym bardziej ze mało ludzi wie o jej istnieniu przez co nie przyciąga giełdowego planktonu.Niby leci w dół ale obrót jest sztuczny i kontrolowany.Póki co jesteśmy raptem 4,5 grosza pod poziomem który jest obecna bariera.Pamiętaj o tym ze ukrainski termin uplywa przed koncem stycznia a jutro ostatnia sesja listopada i krótki grudzień w którym mamy święta wigilie sylwester czyli dni bez sesji.