• Warto w to wejść?? Autor: ~477 [37.109.147.*]
    Czy warto zainwestować w tą spółkę? Jeśli moge poprosić o merytoryczne sugestie za i przeciw. Dziękuję
  • Re: Warto w to wejść?? Autor: ~Korsa [176.221.113.*]
    Merytoryczne na forum bankiera?
  • Re: Warto w to wejść?? Autor: ~Spokojny [95.175.7.*]
    Haha tutaj tylko przedszkole jezeli chodzi o merytoryke wiec musisz sam zdecydować
  • Re: Warto w to wejść?? Autor: ~Kowidowiec [217.30.6.*]
    Szacowałem wzrost do około złotowki. I tyle jest czy pójdzie dalej? To już tylko spekuła wie ale spekuła musi mieć komu sprzedać. Na tą spółkę namawiał kiedyś ObserwatoR ale wtedy bylo tanio. Obserwator wchodzi zawsze dwa razy jak kupuje i jak sprzedaje. Teraz znowu jest. Więc?
  • Re: Warto w to wejść?? Autor: ~Lukas [89.78.48.*]
    Wzrosty przerosły moje oczekiwania, mamy teraz RSI na dziennym około 90, nikomu nie odmawiam, ale… to trochę dziwne wszystko. Dla mnie niech rośnie nawet do 10 zł, ale widziałem conajmniej 2 luki na wykresie ale nikogo to nie wzrusza, pociąg jedzie dalej.
  • Re: Warto w to wejść?? Autor: ~Spokojny [95.175.7.*]
    Mysle ze jutro znowu będziemy mieli korektę i potem w tygodniu atak oporu na 1.32
    Zobaczymy co z tego wyjdzie. Walor mocno się rozgrzał ostatnimi sesjami i w sumie nie jest pewne że to juz czas na ochłodzenie go
  • Re: Warto w to wejść?? Autor: ~Lukas [89.78.48.*]
    A ten batonik na 1,4? Czy ja dobrze liczę zera? :) Lepiej niech ten ktoś to podzieli na mniejsze pakiety bo tylko straszy.
  • Re: Warto w to wejść?? Autor: ~Robert [188.146.250.*]
    Moze wlasnie ma straszyc
  • Re: Warto w to wejść?? Autor: ~Holender40 [5.173.233.*]
    Już 2 razy skasowali moją odpowiedź, to ostatnie podejście.

Warto sprawdzić jakie marże spółka miała w 2021 i 2022. Załóżmy że przy obecnych przychodach uda im się wypracować marże podobne do 2022 (10% netto), to mamy jeszcze dalsze miejsce na wzrosty kursu. Do tego przychody dalej rosną. Spółka jest dobrze zdywersyfikowana, zarówno geograficznie, jak i co do usług/produktów. Łączą teraz zarówno instalacje regałów, handel używanymi regałami, produkcje regałów i akcesoriów. Ryzyka to według mnie duże zadłużenie oraz ewentualna recesja (nawet mimo dywersyfikacji).
  • Re: Warto w to wejść?? Autor: ~Ktmrn2 [31.0.75.*]
    Rzekomo trudniej się znosi wzrosty niż spadki :)))) 2 zł w debiucie gdy spółka była w zupełnie innym miejscu niż obecnie.
    Decydujcie inwestory :))))
    PS. Podobno najlepsze wyniki mają portfele martwych inwestorów do których dziedzic nie mógl zbyt szybko się dorawać :))))
[x]
ROBSGROUP -22,03% 0,23 2025-08-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.