• Nie pojmuję Autor: ~Tom [149.22.80.*]
    Jak można sprzedawać na tych poziomach. Każdy kolejny kwartał lepszy od poprzedniego, widać rozwój. Fakt komunikacja ze strony spółki kuleje ale cała reszta jak dla mnie super
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [193.28.84.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.33.224.*]
  • Re: Nie pojmuję Autor: ~Ja [95.160.156.*]
    nie rozumiesz zasady działania głównego akcjonarisza. Poczytaj zrozumiesz. Dlaczego nie ma tu żadnych poważnych inwestorów i nie będzie?
  • Re: Nie pojmuję Autor: ~ali [109.243.65.*]
    dlaczego ?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.252.212.*]
  • Re: Nie pojmuję Autor: ~Janusz [5.173.16.*]
    Wpisy na forum nie mają znaczenia, ale wyniki spółki, w którą się inwestuje już tak, a tym bardziej wyniki spółki, której poświęcacie z kolegami tyle uwagi i czasu.
  • Re: Nie pojmuję Autor: ~Ja [95.160.156.*]
    W takim razie dlaczego kurs spadł ze złotówki skoro wcześniejsze raporty były o wiele gorsze?
    Dlaczego mimo coraz leszych wyników nikt nie kupuje, gdzie są poważni inwestorzy, fundusze? Dlaczego nikt z zarządu nie skupuje na własne konto?
    Jestem w szoku że tyle Questów się tu łudzi że zarobią. Przestańcie żyć w bańce.
  • Re: Nie pojmuję Autor: ~Adam [89.64.66.*]
    Panowie kurs spadł, bo nie było żadnych informacji, a jak się pojawiły to były złe. Po drodze wojna i o ile pamiętam to NC tez nie rozpieszcza, ale można tu mieć akcje i zarabiać na rynku głównym. Czy to pasuje zarządowi w skupowaniu akcji pokazał pan Bogusz. Dziwią mnie takie wpisy jak pana ja, który żadną widzą na temat spółki się nie pochwalił, a wczoraj na pytanie z forum nie odpowiedział, ale, jak widać, pisanie postów bez wartości jakoś mu wychodzi. Zanim zacznie pan czepiać się akcjonariuszy należało by wykazać się, jaką wiedzą, a nie tylko dostępem do internetu.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.64.66.*]
  • Re: Nie pojmuję Autor: ~Janusz [5.173.212.*]
    Sami fachowcy. Wszyscy wszystko wiedzą o spółce. Tylko Quest i Akcjonariusz zamieszali tu informacje. Gość o nicku ja chwalił się, ile zarobił i co kupił i, jak widać, można było zarobić, ale wtedy miał akcje, i to była dobra spółka. Teraz, jak widać, już sprzedał to trzeba naganiać na spadki, bo fajnie by było zrobić i się pochwalić zakupami. Taki to właśnie wielki specjalista. Marka podróba Maliniaka
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.252.212.*]
  • Re: Nie pojmuję Autor: ~Tomek [37.30.16.*]
    Ty wiesz swoje i udajesz, a my wiemy swoje i kupujemy. Także zachowaj te swoje mądrości dla kolegi Maliniaka.
  • Re: Nie pojmuję Autor: ~ja [95.160.156.*]
    hahaha właśnie widać jak kupujecie z Questem na czele.
  • Re: Nie pojmuję Autor: ~Kol [5.173.206.*]
    Ja tam nie wiem, kto teraz kupuje, ale ktoś kupuje. Ja uważam, że jeszcze nie czas, ale to moje prywatne zdanie. To, że ktoś uwala kurs na koniec jedną akcją nie napawa optymizmem, ale pokazuje, że spadki nie są przypadkowe i komuś na tym bardzo zależy. Nie przywiązywał bym wagi do takich ruchów, ale czekam cierpliwe. Wygląd na to, że optymalizacja przyspieszyła i może być niżej.
  • Re: Nie pojmuję Autor: ~gero20 [185.69.10.*]
    Tej firmy nikt nie kupuje i to jest odpowiedź na Twoje pytanie. Ostatnio obroty spadły jeszcze. Ogólny klimat na giełdzie nie jest dobry, w tym roku GPW jako jedyna chyba w EU nie wzrosła. Ani firma ani akcjonariusze nie są też zainteresowani zarówno komunikacją z inwestorami jak i ceną akcji. Taka jazda nawet przy kolejnych dobrych latach, bo spółka ma bardzo dobry rok, może się ciągnąć latami. Nie podoba mi się też że znaczny wzrost przychodów powyżej 30% nie przekłada się na zysk netto 7%. Rosną cały czas te same koszty, płac, energii i usług. Ale spółka wydaje się mieć sytuację stabilną a jej wycena jest jest kuriozalnie niska. 0,46 do wartości księgowej czy 5,7 C/Z. Dwa razy mniej niż firmy z branży. Zyski nie rosną skokowo, więc przy tak rosnących kosztach jak pisałem wyżej taka sytuacja może ciągnąć się latami. C/Z może spokojnie sobie spadać do 4 czy 3. Niestety...Jeśli poprawi się sentyment do spółki, zamkną w końcu prezesa i nie będą chcieli jej ściągnąć z giełdy cena w końcu się podniesie.
  • Re: Nie pojmuję Autor: ~Muminek [176.102.90.*]
    Dnia 2024-12-17 o godz. 09:58 ~gero20 napisał(a):
    > Tej firmy nikt nie kupuje i to jest odpowiedź na Twoje pytanie. Ostatnio obroty spadły jeszcze. Ogólny klimat na giełdzie nie jest dobry, w tym roku GPW jako jedyna chyba w EU nie wzrosła. Ani firma ani akcjonariusze nie są też zainteresowani zarówno komunikacją z inwestorami jak i ceną akcji. Taka jazda nawet przy kolejnych dobrych latach, bo spółka ma bardzo dobry rok, może się ciągnąć latami. Nie podoba mi się też że znaczny wzrost przychodów powyżej 30% nie przekłada się na zysk netto 7%. Rosną cały czas te same koszty, płac, energii i usług. Ale spółka wydaje się mieć sytuację stabilną a jej wycena jest jest kuriozalnie niska. 0,46 do wartości księgowej czy 5,7 C/Z. Dwa razy mniej niż firmy z branży. Zyski nie rosną skokowo, więc przy tak rosnących kosztach jak pisałem wyżej taka sytuacja może ciągnąć się latami. C/Z może spokojnie sobie spadać do 4 czy 3. Niestety...Jeśli poprawi się sentyment do spółki, zamkną w końcu prezesa i nie będą chcieli jej ściągnąć z giełdy cena w końcu się podniesie.

Bardzo dobrze napisane. To jest chyba sedno sprawy.

A ja bym jeszcze dodał, że tutaj inwestowane jest chyba bardziej w ludzi "na stołkach" niż w spółkę samą w sobie. Otóż spójrzmy na sytuację z aresztowaniami, która miała miejsce jakoś luty - marzec 2024r. Jak to maliniak zresztą pisał na forum przed tymi wydarzeniami: coś w rodzaju - oczekujcie na "śmiercionośne info". Ok, po informacji o aresztowaniach kurs poszedł w dół, ale już po ok. 2 miesiącach od informacji o aresztowaniach kurs wzrósł do poziomu wyższego niż przed tą aferą. Ale co najważniejsze - spółka cały czas ma się dobrze. I coraz więcej zarabia, wchodzi na nowe rynki itp. A jeszcze wg wieszcza forumowego miało być kolejne "śmiercionośne info". Wg mnie nie było ani jednego - wszak spółka (jeszcze raz podkreślę) prężnie się rozwija. A info o aferze nie miało żadnego wpływu na działanie i rozwój spółki. No i wracam do początku wypowiedzi - nie inwestuje się tutaj w spółkę, tylko chyba w tych ludzi "na stołkach" :-)

Zatem, jak napisałeś, przez kolejne lata może być z kursem podobnie jak mamy przez ostatnie miesiące.
[x]
HUBTECH 2,97% 0,28 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.