Jeszcze w tym miesiącu zaplanowany jest soft-launch Real Boxing 3.
Spółka odnotowała sprzedaż na poziomie 1,03 mln zł (wzrost wobec września o 27%) oraz niewielką stratę netto. EBITDA za 10 miesięcy wynosi 1,6 mln zł. Zespół Real Boxing 3 pracuje nad wersją gry na kolejny soft - launch, który powinien rozpocząć się jeszcze w listopadzie na platformie Android, wśród użytkowników z kluczowego dla marki rynku, tj. USA.
“Wyniki za październik są zgodne z przewidywaniami. Spółka skupia się na utrzymaniu obecnego portfolio oraz przygotowuje się do soft-launchu Real Boxing 3, który stanowi ważny krok w realizacji strategii” - podkreśla Piotr Gamracy, CEO Vivid Games. “Jesteśmy przekonani, że koncentracja na jakości produktu i wzmacnianie zaangażowania graczy to klucz do sukcesu w długoterminowej perspektywie. Równoległa rozbudowa portfolio i udoskonalanie produktów pozwolą podnieść wyniki do satysfakcjonującego poziomu” - dodaje prezes.
Już był soft-launch Real Boxing 3 w kwietniu. Czyli po pół roku kolejny. A przypominam, że w ich zapowiedziach już dawno miał być teraz hard-launch. Ale ostatnio nawet się chwalili, że "przyspieszają". Czyli widać im się lata premiery chyba pomyliły z tymi ich sprawozdaniami.
To ja już nie wiem kiedy ma być w premiera. W jakim roku żyje Piotr Gamracy. To kolejny soft launch tym razem monetyzacyjny w przyszłym roku. Ale pełna premiera jednak w tym. Druga połowa 2024 r. i już się kończy, a dopiero startuje soft launch w USA. Chyba chodziło o 2025 r. Nie wiem, już się pogubiłem w tych komunikatach. Szkoda miało być w tym roku. A na razie znów strata netto. Mam nadzieję, że zdążycie przetrwać do tej drugiej połowy któregoś roku.
Cały czas mam nadzieję, że RB3 będzie dla Vivid tym, czym był trzeci Wiedźmin dla CDR - wyniesie spółkę (oraz kurs akcji) na zupełnie inny poziom. Tym samym rok 2025 może być w końcu tym przełomowym.
Ten rok jest bardzo obfity w premiery VVd play2chill, cherry, atomic, foreveren itd mnostwo paliwa dla branzy gamedev a na dodatek mocno naplywa kapital na gpw
Kapitał na gpw przypływa skąd ta informacja? Tak samo sprawdzona jak info z ostatniego roku o wzrostach na vivid? Poza tym gpw tylko spada, a ja słyszę o odpływach.....