• Wyniki Autor: ~quest [87.101.44.*]
    Raport powinien być o kilka mln lepszy od poprzedniego. Przychód wg ok 85-90 mln. Zysk 11-12 mln. Zobaczymy czy trafię :)
  • Re: Wyniki Autor: ~Adam [89.64.66.*]
    Jak będzie w granicach 10 mln zysku, to będzie ok. W zeszły roku było chyba 8 mln za 3 kwartał. Oby takie zyski były co kwartał.
  • Re: Wyniki Autor: ~Nikoś [78.30.75.*]
    pytanie czy wpłynie to pozytywnie na wzrost kursu, jak dotychczas kurs jest gdzie jest po ostatnich dobrych wynikach!!!

pozdrawiam
    Tu każdy wzrost jest zasypywany, a z jakiego powodu to już inna sprawa. Może ktoś dalej zbiera i nie na rękę mu wyższy kurs, jak to było w wypadku pana Bogusza albo ktoś robi kolejne kółko i wykorzysta dobry wynik to pozbycia się akcji. Ja dalej uważam, że dopóki zarząd nie zmieni się podejścia do komunikacji to będziemy się kręcić w tych granicach. Fakt, że pewnie wiele spółek na rynku głównego chciały by mieć takie przychody i zysk, ale jesteśmy na NC, a tu liczą się informacje.
  • Re: Wyniki Autor: ~Akcjonariusz [89.57.50.*]
    Przychody mogą być takie jak przewidujesz, jeśli chodzi o zyski to tutaj bym był ostrożniejszy, bo marketing w tym okresie mógł kosztować więcej niż zazwyczaj. Myślę że 10mln byłoby dobrym wynikiem za Q3.
    Prócz przychodów ważny dla mnie będzie również bilans a w szczególności pozycja zapasy.
    Ważne, że wyniki są na mniej więcej takim samym poziomie jak 2 kwartał. W 3 kwartale widać było większą akcję promocyjną Stars. Oby takie były co kwartał. Pewnie dalszy brak komunikacji spowoduje marazm na kursie w dalszej perspektywie, ale jest to spółka, która cały czas się rozwija jest coraz bardziej rozpoznawalna i będzie coraz lepiej zarabiała. W przyszłym roku dojadą zyski IB może będzie tego więcej rocznie niż 10 mln. Czy warto czekać na lepsze czasy to już każdego indywidualna sparawa. Szkoda tylko, że na razie zwiesił wejście na rynek główny i ciężko wyrokować, czy do tego wrócą. Miłego weekendu.
  • Re: Wyniki Autor: ~Akcjonariusz [89.57.50.*]
    Spodziewałem się nieco wyższych przychodów ale zyski są na takim poziomie jaki zakładałem. Zapasy produktów urosły o około 3mln z kwartału na kwartał więc widać powtarzalności i stabilność. Zysk z trzech kwartałów w 2024 roku większy o około 76% w stosunku do 2023 roku więc tutaj jest dobrze. Spółka pisała również o tym że jest w trakcie negocjacji z innymi dystrybutorami co napawa optymizmem. W mojej ocenie raport dobry ale nie znakomity. Widać też cięcia w zatrudnieniu w spółce jak i w grupie kapitałowej. Dobrze, że kapitał zapasowy spółki rośnie z kwartału na kwartał co oznacza że wartość księgowa spółki również rośnie a to oznacza że kurs powinien podążać za tym trendem.
  • To by było na tyle Autor: ~Kurmanajadzanadze [37.248.174.*]
    Jeżeli chodzi o kurs
  • Re: To by było na tyle Autor: ~Kurma [37.31.54.*]
    A amełykanie? Zapomniałeś o niech?
  • Re: To by było na tyle Autor: ~kurka [193.201.36.*]
    kurman! zapomniałeś o amełykanach?! dawno nic o nich nie było
  • Re: To by było na tyle Autor: ~Xxx [94.254.224.*]
    I o poletku doświadczalnym... no i Bakoma się kłania
[x]
HUBTECH 2,97% 0,28 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?