• ZAGDKA OBNAŻYŁA SMUTNA PRAWDĘ Autor: maciej_z_krakowa [172.17.0.*]
    Zagadka była próbą sprawdzenia, czy ktokolwiek pracuje na forum. Okazało się, ze tylko jeden facet wpadł o co chodzi. Pozostałe wpisy były obraźliwe, albo kompletnie nie zgadzające się z podanymi parametrami wykresu.

Wniosek jest taki, że na forum w większości siedzą dzieci dla których jedynym celem jest naplucie na kogoś oraz lenie i laicy nie potrafiący pracować i nie posiadający żadnej wiedzy w dziedzinie czytania wykresów. Dlatego zaprzestałem podawania sygnałów i generalnie nie udzielam się na forum. Wczorajsza absolutna porażka forumowych krzykaczy oraz kilkanaście maili z prośbą o podanie odpowiedzi (odpowiedź podałem tylko Cufikowi ponieważ wydaje się człowiekiem w porządku i co ważne wcale o nią nie prosił oraz po to aby mieć "alibi", ze nie wymyśliłem spółki po sesji) utwierdziły mnie w tym, aby nie rzucać przed wieprze mojej ciężkiej pracy, wiedzy i doświadczenia. Niech krzykacze i padalce bankierowi nadal liczą na drapane, na cudowne odpały i niech plują na innych.
  • Re: ZAGDKA OBNAŻYŁA SMUTNA PRAWDĘ Autor: ~Dziadłowicki [83.23.28.*]
    Możesz jaśniej???
  • Re: ZAGDKA OBNAŻYŁA SMUTNA PRAWDĘ Autor: ~Ciufik [80.238.110.*]
    Chodzi min. o to że próba stworzenia tutaj w miarę obiektywnego i opartego na wiedzy forum spaliła na panewce. Górę będą brały emocje, próby podważania autorytetów i obarczania ich odpowiedzialnością za swoje błędy decyzyjne. Niestety pewien poziom kultury wypowiedzi i poszanowania poglądów nie ma szans tutaj zagościć.
    Pozdrawam Forumowiczów
  • Re: ZAGDKA OBNAŻYŁA SMUTNA PRAWDĘ Autor: ~666 [83.5.227.*]
    | maciej_z_krakowa [172.17.0.*] 2009-07-10 19:25 świetny żart.
    Zagadka była próbą sprawdzenia, czy ktokolwiek pracuje na forum. Okazało się, ze tylko jeden facet wpadł o co chodzi. Pozostałe wpisy były obraźliwe, albo kompletnie nie zgadzające się z podanymi parametrami wykresu.

Wniosek jest taki, że na forum w większości siedzą dzieci dla których jedynym celem jest naplucie na kogoś oraz lenie i laicy nie potrafiący pracować i nie posiadający żadnej wiedzy w dziedzinie czytania wykresów. Dlatego zaprzestałem podawania sygnałów i generalnie nie udzielam się na forum. Wczorajsza absolutna porażka forumowych krzykaczy oraz kilkanaście maili z prośba o podanie odpowiedzi (odpowiedź podałem tylko Cufikowi ponieważ wydaje się człowiekiem w porządku i po to aby mieć "alibi", ze nie wymyśliłem spółki po sesji) utwierdziły mnie w tym, aby nie rzucać przed wieprze mojej ciężkiej pracy, wiedzy i doświadczenia. Niech krzykacze i padalce bankierowi nadal liczą na drapane, na cudowne odpały i niech plują na innych.
    Nie powtarzaj się chłopaczku.

• Do Macieja z Krakowa Autor: ~samouk [83.26.240.*]
    napisal Pan kiedys ze przekaze swoja wiedzę o AT.....uciekł Pan z forum wiec niedotrzymał słowa danego Nauczycielowi ..czyz nie ?
    pozdrawiam
  • Re: ZAGDKA OBNAŻYŁA SMUTNA PRAWDĘ Autor: banan55 [80.238.97.*]
    srutututu majtki z drutu..... równie dobrze pod twoją "zagadkę" można podpiąc LSISOFT i kilka innych spółek, które w ciągu roku (czego nie sprecyzowałes) skorekciły sie o 50%

i nie chodzi tu o to żebym ironizował twoją onanize, ale zagadka typu KTORA SPOLKA SIE ODBIJE....... POWIEM WAM PO SESJI są przezabawne....

70% uzyszkodników tego forum jest codziennie zarobionych, po kazdej sesji, nawet jak 90% spada, to zawsze trafiaja w te 10% :) ciekawe, nie - nikt nie traci
    Banan przysięgam że dostałem tego mejla wczoraj. Stary - nie wszyscy muszą kłamać tutaj i być h...mi.

• Re: ZAGDKA OBNAŻYŁA SMUTNA PRAWDĘ Autor: maciej_z_krakowa [172.17.0.*]
    a ja wysłałem - poniżej skopiowany mail z elementów wysłanych.
    Na XXXX - zamieniłem imię i nazwisko Cufika

----- Original Message -----
    From: maciej_z_krakowa
    To: XXXXXXXXXXX
    Sent: Thursday, July 09, 2009 9:55 PM
    Subject: Re: Witam

Ależ skąd to nie ja.
    Co do zagdki. Chodzi o Ferrum. Spokojnie przeanalizuj wykres.
    Z poważaniem Maciej
    From: XXXXXXXXXXX
    To: maciej_z_krakowa@tlen.pl
    Sent: Thursday, July 09, 2009 9:49 PM
    Subject: Witam

http://strefainwestorow.pl/artykuly/wskazniki_analizy_technicznej/mierzenie_sily_trendu_wskaznik_adx

Jeżeli to nie Pan to proszę darować śmiałość z mojej strony. Jeżeli jednak to Pan to naprowadziła mnie dzisiejsza Pańska wypowiedź
    na temat istotnosci wskaźnika ADX w Pańskiej metodzie. Tak czy siak miło powitać znowu na forum
    Pozdrawiam.
    Tomasz z Warszawy

ps. Jeśli zgadłem proszę niechcący wbić literkę t(ak) lub n(ie) na końcu kolejnego Pańskiego posta
  • Re: ZAGDKA OBNAŻYŁA SMUTNA PRAWDĘ Autor: ~xxx [94.101.16.*]
    ferrum nie podałem ale dziś zakupiłem

a czy propozycja ganta i 14 zachodniego była obraźliwa - popatrz na wykresy czy nie był dziś dobry dzień na zakup

pozdrawiam

chyba na odpowiedz odnośnie sygnałów których już nie podajesz chyba nie mam na co liczyć
    poczytaj posty "geniuszów" bankierowych:

https://www.bankier.pl/forum/temat_jest-spolka-konczaca-korekte-zagadka,7266116.html

https://www.bankier.pl/forum/temat_ciufik-80-238-110-odpowiedz-o-jaki-papier-chodzilo,7269638.html

i powiedz ile z nich daje rozsądną odpowiedź, ile w ogóle dotyka zagadnienia. Zrozumiesz dlaczego napisałem to co napisałem.
  • Mamy problem Autor: ~Problem [91.94.232.*]
    Ferrum obserwowalem wszystko mi sie zgadzalo tylko ... gdzie jest to 50% zniesienia
    Jezeli wezmiemy ze dno bylo 20 lutego 2009 a szczyt 15 kwietnia to mamy 61.8%

Nie mam Macieju do Ciebie pretensji ale szczerze mówaiac to zniesienie przyprawilo mnie o boląca głowe
  • Re: Mamy problem Autor: ~xxx [94.101.16.*]
    a to nawet takie podpowiedzi były - sorki nie doczytałem przejrzałem kilka spółek i podałem 2 typy to wszystko
  • Re: Mamy problem Autor: banan55 [80.238.97.*]
    FERRUM:
    10.07.2008 = 8,57
    09.07.2009 = 4,15 (dzien w którym powstała zagadka)
    różnica = -51%

REINHOLD
    10.07.2008 = 15,70
    09.07.2009 = 8,50
    różnica = -47%

obie spółki dzis obiły.... ile takich pasujacych do zagadki mozna by dzis znalezc ?

• Re: ZAGDKA OBNAŻYŁA SMUTNA PRAWDĘ Autor: ~ja [83.31.124.*]
    Maciek nie przesadzaj nie wszyscy inwesują w Ferrum, Szanujmy się, choć się nie znamy
  • Re: ZAGDKA OBNAŻYŁA SMUTNA PRAWDĘ Autor: ~gracz [87.207.131.*]
    nie wszyscy też "przeglądają" WSZYSTKIE spółki na giełdzie, ja mam kilkanaście z różnej branży i je śledzę i coś tam zawsze uciułam, szkoda mi czasu i życia na ciągłe wertowanie wykresów
    a jeśli w tym gronie nie ma Twojej firmy to nie oznacza, że jestem ignorantem
    z poważaniem
  • do banana55 Autor: ~chicago cubs [81.186.224.*]
    człowieku.....pochyl się nad tym co Maciej napisał......."spadek zniósł 50% wzrostu" -->tzn. ostatniego wzrostu
  • Re: do chicago Autor: banan55 [80.238.97.*]
    dalej sie nie zgadza.....
  • Re: do chicago Autor: ~chicago cubs [81.186.224.*]
    juz Cię lubie.....
  • Re: do chicago Autor: maciej_z_krakowa [172.17.0.*]
    Ceny close
    dno 20.02.2009 na poziomie 3.00 (
    szczyt 15.04.2009 na poziomie 5.57

Różnica 5.57-3.00 = 2.57 PLN
    50% zniesienia to 1.28
    5.57 - 1.28 = 4.28

FER close 4.15 - zniesienie 57.5% czyli trochę więcej niż 50%
    W cenach max/min zniesienie wyniosło ~63.0% (2.89 dno, 5.87 szczyt, 3.99 dołek korekty)
  • Re: ZAGDKA OBNAŻYŁA SMUTNA PRAWDĘ Autor: ~Kasiarz [217.153.254.*]
    obnażyła prawdę, że zarabiać bez nagonki ciężko miało Cię tu Macieju nie być
    dla mnie pozostaniesz zwykłym naganiaczem (obnażył to IBS)

pozdrawiam
  • Re: ZAGDKA OBNAŻYŁA SMUTNA PRAWDĘ Autor: ~leon [79.184.133.*]
    Maciej z krakowa to zwykły spekulant - ma swoje tajemnice i sekrety, nikt tak naprawdę nie widzial jego systemu w calosci
  • Re: ZAGDKA OBNAŻYŁA SMUTNA PRAWDĘ Autor: ~666 [83.5.227.*]
    Maciuś geniusz,magaloman,miszcz at...reszta to dzieciaki,lenie,wieprze i padalce (największy to ja oczywiście)
  • Macieju czy mozesz odpowiedziec Autor: ~Problem [91.94.232.*]
    Rozumiem ze byla to pomylka jezeli jednak nie to prosze podaj od ktorego momentu liczysz wzrost gdzie jest szczyt skoro 50 % zniesienia wzrostu przypada na 9 lipca 2009

https://www.bankier.pl/forum/temat_mamy-problem,7270482.html
    Dnia 2009-07-10 o godz. 22:30 ~666 napisał(a):
    > Maciuś geniusz,magaloman,miszcz at...reszta to
    > dzieciaki,lenie,wieprze i padalce (największy to ja
    > oczywiście)

Chłoptasiu Ty jesteś poza kategorią. Tylko wyjątkowo złośliwe błędy kodu DNA mogły stworzyć taką kompilację. To oczywiście nie twoja wina, nie można karać upośledzonych za ich choroby.
  • do macieja z krakowa Autor: jack_sparow [83.29.3.*]
    no to chyba gramy na tych samych spółkach albo poprostu zrobiłeś podpuche

ja wczoraj zgadłem o co chodzi wystarczy sprawdzić mó j post :)

pozdrowienia z rakowieckiej 27
  • Re: ZAGDKA OBNAŻYŁA SMUTNA PRAWDĘ Autor: jazgarz [212.160.17.*]
    "utwierdziły mnie w tym, aby nie rzucać przed wieprze mojej ciężkiej pracy, wiedzy i doświadczenia". No nie opowiadaj, niewątpliwie korzyści są obustronne, co jest najlepszym sposobem prowadzenia interesów. A że jesteśmy leniami i obibokami- tyz prowda. Pozdro.
  • Re: ZAGDKA OBNAŻYŁA SMUTNA PRAWDĘ Autor: ~ja [83.31.128.*]
    każdy stawia swoją kasę, a jak jest "leszczem" - cokolwieki tyo znaczy - to traci. Oceniami się sami po wartości naszego konta. Bez obrażania i epitetów.
  • Re: ZAGDKA OBNAŻYŁA SMUTNA PRAWDĘ Autor: yano [194.63.132.*]
    Oj Maciuś Maciuś.Masz wielkie mniemanie o sobie.Myślałeś,że jako Pan Profesor zadasz temat,a reszta klasy(forum)weżmie się za odrabianie lekcji?A jeśli ktoś ma w nosie Pana Profesora i jego zadania?
    Pozdro.
  • Re: ZAGDKA OBNAŻYŁA SMUTNA PRAWDĘ Autor: ~cercio [89.231.13.*]
    Macieju,nie pisz,że na bankierze są same dzieciaki i obiboki i tylko ty jeden poświęcasz dużo czasu na analizy bo pisząc tak mnie obrażasz.
    A teraz wytłumacz mi,czemu nie znalazłem zniesienia 50% wzrostów na ferrum.
    http://img93.imageshack.us/img93/6602/ferr.jpg

A tutaj masz dowód,że próbowałem rozwiązać twoje zadanie i wklejam ci wykres spółki,która pasuje do twojego opisu idealnie,w przeciwieństwie do Ferrum.

http://img6.imageshack.us/img6/1452/zagh.jpg

Jak chcesz to możesz się zabawić w zgadywankę.Moja jest łatwiejsza bo wystarczy porównać wykres.
    W takim razie,skoro znalazła się jedna osoba,która trafnie wytypowała ferrum to znaczy,że nie potrafi czytać wykresów a trafiła tak jak się trafia w lotto.
    Ta osoba nie trafiła tak jak się trafia w lotto, bo w sposób humorystyczny zapytała Macieja czy to FER że zadaje takie pytania. Ma gość poczucie humoru. I nosa do spółek.
    Tak na marginesie - dalej na Zenku?
    Pozdrawiam.
    Tak
  • Re: ZAGDKA OBNAŻYŁA SMUTNA PRAWDĘ Autor: ~mazur [89.228.52.*]
    do cercio .ta spolka konczy sie na litere w.tylko brak obr.
    a na ferrum dodatkowo korekta zakryla pol swiecy miesiecznej
    Dnia 2009-07-12 o godz. 21:14 ~mazur napisał(a):
    > a na ferrum dodatkowo korekta zakryla pol swiecy
    > miesiecznej

I po to właśnie był założony wątek.
  • a nie przyszło ci do głowy ze twoj post jest prostacki... Autor: ~gównik* [80.53.15.*]
    i tylko hołota na niego odpowiada!
    wyjatki czasami bywaja
  • Re: ZAGDKA OBNAŻYŁA SMUTNA PRAWDĘ Autor: ~ mazur [89.228.52.*]
    na ferrum 4,4 wychodzilo a nie az 4,to jest 61,8 proce
  • Re: ZAGDKA OBNAŻYŁA SMUTNA PRAWDĘ Autor: piotrek1978 [79.78.90.*]
    Na tym forum to normalnie sami experci siedza kazdy doskonale sie zna na gieldzie i jest mistrzem w czytaniu wykresow tylko Maciej z krakowa nic nie umie.

Tylko ze jakos dziwnym trafem to maciej jako jedyny napisal ze prawdopobnie zbliza sie odbicie za zenku i wkrotce jego slowa znalazly potwierzenie
    https://www.bankier.pl/forum/pokaz_tresc.html?thread_id=1515811&strona=1

jakos nie widzialem tam waszych wpisow
  • Re: piotrek1978 Autor: banan55 [80.238.97.*]
    podałem kilka innych spółek które tez sie odbiły.... pisanie ZBLIZA SIE ODBICIE...... POWIEM WAM PO SESJI..... kazdy potrafi

celowo nie okreslił zakresu czasowego. jakby FER nie odbiło w piatek to moznaby przypisac na LSISOFT... a jak nie to czekalby dalej......

zgłebiajac posty 90% w tym MzK wszyscy sa zarobieni.... nikt nie traci....
  • Re: piotrek1978 Autor: maciej_z_krakowa [80.120.66.*]
    Kiedy podawałem sygnały K/S przed sesją byłem oskarżany o manipulację. Wówczas dowiadywałem się od Tobie podobnych madrali, że naganiałem skutecznie leszczynę realizując zyski lub odbierając tanio papoier od spanikowanych.
  • Re: piotrek1978 Autor: ~cercio [89.231.13.*]
    Macieju,wiesz może co się stało z twoim wątkiem,w którym przepraszałeś wszystkich za to,że namówiłeś do kupna zenka?Bo nie mogę znaleźć.Ktoś usunął po tym jak urósł?
  • Re: piotrek1978 Autor: maciej_z_krakowa [80.120.66.*]
    to nie bł mój wątek. Autor sprytnie dołozył kropkę (maciej._z_krakowa) i jak widać osiągnął cel który chciał osiagnąć.
  • Re: ZAGDKA OBNAŻYŁA SMUTNA PRAWDĘ Autor: ~XXXL [87.205.188.*]
    O w morde - geniusz giełdowy sie odezwał i stwierdził ze : na forum są same dzieci ,lenie i wieprze - ktore nie potrafią docenic jego wiedzy , talentu i etc. - ????

A ja ci podsune inny wniosek - : twoje posty czytają tylko zdegustowani i nieporadni amatorzy , dla ktorych giełda to forma totolotka oparta na wykresach , nie mający cienia wiedzy o inwestycjach kapitałowych , o marzach , ebitach , strukturze przychodow etc . - a w związku z tym taki facio jak ty ktory trafia jednym wątkiem na pięc uchodzi dla nich za """"""""""guru """"""""""""".

Normalni inwestorzy nie mają czasu czytac twoich wypocin bo zajeci są analizowaniem rynku i pilnowanie inwestycji - wiec nie wrzucaj wszystkich do jednego wora i skoncz to durne obrazanie ludzi - ty skompromitowany i uzywający samozadowalacza chłopaczku !

TYLKO IDIOTA JEST W STANIE SAMODZIELNIE SLEDZIC CAŁY RYNEK I WSZYSTKIE SPOLKI !
    XXXL

• XXXL - DO SZKOLY Autor: ~PROBLEM [91.94.5.*]
    O w morde - geniusz giełdowy sie odezwał i stwierdził ze : na forum są same dzieci ,lenie i wieprze - ktore nie potrafią docenic jego wiedzy , talentu i etc. - ????

A ja ci podsune inny wniosek - : twoje posty czytają tylko zdegustowani i nieporadni amatorzy , dla ktorych giełda to forma totolotka oparta na wykresach , nie mający cienia wiedzy o inwestycjach kapitałowych , o marzach , ebitach , strukturze przychodow etc . - a w związku z tym taki facio jak ty ktory trafia jednym wątkiem na pięc uchodzi dla nich za """"""""""guru """"""""""""".

Normalni inwestorzy nie mają czasu czytac twoich wypocin bo zajeci są analizowaniem rynku i pilnowanie inwestycji - wiec nie wrzucaj wszystkich do jednego wora i skoncz to durne obrazanie ludzi - ty skompromitowany i uzywający samozadowalacza chłopaczku !

TYLKO IDIOTA JEST W STANIE SAMODZIELNIE SLEDZIC CAŁY RYNEK I WSZYSTKIE SPOLKI !
    XXXL

Jezeli twierdzisz ze tylko idiota jest w stanie sledzic caly rynek to zastanów sie nad wypowiedzia WB - jezeli masz problem jak nauczycz sie spolek to zacznij od literki A.

Analiza techniczna stwarza mozliwosci obserwacji rynku CALEGO RYNKU wystarczy ze przyjmiesz pewne kategorie wyszukiwania spolek a ilosc 500 czy 5000 spolek do przegladniecia naprawde nie bedzie stwarzala ci problemu.
    Nasz rynek jest tak maly ze znalezienie spolki sprawdzonym przez ciebie sposobem zajmuje okolo 3 do 4 godzin. Najgorsze jest jednak to o czym pisze Maciej - na forum jest od cholery leni ktorzy licza ze wszystko powinno podac sie im na tacy.

Pamietaj XXXL jezeli wiesz dokad idziesz i wiesz jaka chcesz isc droga nic nie bedzie cie ograniczac
  • Re: ZAGDKA OBNAŻYŁA SMUTNA PRAWDĘ Autor: ~Kasiarz [217.153.254.*]
    chyba nie masz posłuchu bo ferrum ładnie zapikowało - dzieci teraz na wakacjach tam wolą wydawać swoje kieszonkowe
  • Re: ZAGDKA OBNAŻYŁA SMUTNA PRAWDĘ Autor: piotrek1978 [79.78.90.*]
    No to dowaliliscie dzisiaj maciejowi z krakowa

jeden uzytkownik szukal postu w ktorym maciej przepraszal ze namowil na kupno zenka no ale nie znalazl bo taki post nie istnieje,
    istnieja natomiast posty tego uzytkownika w temacie zenka i jakos nigdzie nie przewidzial tego co maciej

Drugi pisze o marzach ebidach itp a analiza techniczna nie jest dla niego wazna
    zwykly inwestor czesto nie ma dostepu do rzeczywistych danych wiec jak na ich postawie mozna inwestowac .Natomiast analizy technicznej uzywa sie na calym swiecie

Trzeci zlapal macieja na tym ze stracil on posluch i ferrum spada- a od kiedy to forum bankiera ma wplyw na kursy spolek
  • Re: ZAGDKA OBNAŻYŁA SMUTNA PRAWDĘ Autor: ~cercio [83.3.199.*]
    Kolego,mam prośbę abyś zanim coś napiszesz dokładnie przeanalizował bo po co się niepotrzebnie obrażać?
    1.Nie znalazłem wątku Macieja,w którym przepraszał za to,że na niego namówił bo go moderator usunął.Czytałem go więc dlatego zadałem Maciejowi pytanie czy wie co się z nim stało.
    2.To,że ostatnio mało piszę to zasługa tylko forumowiczów bankiera,którzy tylko czekają aż im się położy coś na tacy a sami nic od siebie nie dają.Przeczytaj sobie ten wątek,który moim zdaniem spowodował tak olbrzymie zainteresowanie zenkiem na forum bankiera i otwórz sobie wykres aby porównać z moimi wypowiedziami.
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-czy-inwestycja-w-odnawialne-zrodla-energii-to-dobry-pomysl,6900187.html
    cztery sesje potem zenek był droższy o około 25%
    3.Możesz wierzyć lub nie ale po moim poleceniu,osoba mi bliska (po własnej analizie) na swojej płatnej stronie poleciła swoim klientom zenka przy cenie 61gr i od tej pory zenek już tej ceny nie widział.Tydzień potem był zenek spółką dnia u Jerzyka w BZWBK a potem to już był na każdej stronie polecany.
    4.Ostatnio jako jeden z nielicznych pisałem,że przed nami wzrosty a większość widziała RGR i olbrzymie spadki
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-prawdopodobnie-trwale-wybicie-z-trendu-spadkowego,7260939.html
    polecałem trakcję
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-prawdopodobnie-trwale-wybicie-z-trendu-spadkowego,7260713.html
    wspomniałem o Boryszewie
    https://www.bankier.pl/forum/temat_Re-ZAGDKA-OBNAZYLA-SMUTNA-PRAWDE,7272654.html

Mam pytanie czy skorzystałeś z tego co napisałem w pkcie 4?Myślę,że nie więc proszę po męsku nie pier....l !!!
    Myślę,że już rozumiesz dlaczego ostatnio milczę na forum.Karmić to ja mogę własne dzieci a nie forumowiczów bankiera,którzy potem mnie oplują.
  • dalej sluchacie tego naganiacza Macieja z Wieliczki Autor: ~mokry juuuzek [81.99.193.*]
    ten smiec jest z Wieliczki a nie z Krakowa
    tu tez was wyjebal i oszukal tak jak na papierach was dyma
    Maciej to skomunialy Komuch - bycie nim to juz szczyt
  • Re: dalej sluchacie tego naganiacza Macieja z Wieliczki Autor: ~Jan [84.61.123.*]
    spac synku,bo bredzisz
[x]
FERRUM 0,98% 4,12 2024-09-17 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.