Zarząd Power Media S.A. informuje, że w dniu dzisiejszym do Spółki wpłynęło zawiadomienie od Andrzeja Parszuto o zmianie ilości posiadanych akcji i głosów w trybie art. 69 ustawy o ofercie publicznej.
Na skutek transakcji sprzedaży akcji Power Media SA w dniach od 26 czerwca 2009 do 8 lipca 2009 roku nastąpiła zmiana posiadanych przez Andrzeja Parszuto głosów o wartość większą niż 2% ogólnej liczby głosów.
Przed ww. transakcjami Andrzej Parszuto posiadał 1.197.478 akcji (18,71%) dających 2.072.478 (23,29%) głosów.
Aktualnie Andrzej Parszuto posiada 997.483 akcji (15,58%) dających 1.872.483 (21,04%) głosów.
a ja się pytam co robi Zarząd. Miło i przyjemnie się przygląda czy coś zamierza uczynić np. pozyskać finansowanie lub znaleźć jakiś podmiot zainteresowany współpracą i objęciem np jakiejś liczby akcji tak z 10%.
Ludzie róbcie coś a nie tylko info z kolejnego sypania mistera P.
Parszuto od ostatniego infa posiadał coś około 340tyś akcji, którymi mógł wam sypać (akcje dopuszczone do obrotu) pozostałe to akcje imienne. W tym czasie przewaliło się 730tyś akcji a on wywalił 200tyś wniosek jest taki że pozostało mu 140tyś które może wywalić.
Zapewne to info spowoduje zanik popyt i resztę będzie musiał sypać przez kilka sesji. Dzisiaj zresztą też sypał.
Jednym słowem załatwił was na cacy. Ubierał w akcje podczas kiedy była szansa na największe wzrosty.
Byłem blokować a Baba z domu powiedziała po jaki h.......... I tak transakcje będą na 15 więc Pan nie przystąpi... bo Pan ich nie ma w tej ilości co Pan myślał,że ma.... i po blokadzie.... ja sypię w poniedziałek.........
wczoraj i dziś dokupiłem 10 kilo.... one rozliczają się w 3 dni robocze.... więc te co miałem do czwartku to mam zablokowane a te co np. dziś to je mam ale ich nie mam :) Panie Parszuto masz pan dziękczyńcę....
zapisałaś się Basieńko...do wtorku masz faktyczny czas....ale znajdź ten tekst to może nie być za wesoło... od niektórych w ogóle nie kupią.... doczytajcie
Dla podstawowym pytaniami są:
- jaka jest odpowiedz na wezwanie
- ile akcjie jest zablokowane
- ile akcji zablokuja do wtorku
- co sie wydarzy miedzy 15 a 22.07
ZAPYTAJCIE WE WTOREK PRZED 16 ILE W WASZYM DOMKU DNB JEST ZAPISÓW... CZY DUŻO.... BO NIESTETY TO RODZIMY DLA PAUEROWCUFFF WIĘC ONI BĘDĄ ZWLEKAĆ DO OSTATNIEJ CHWILI... A NIEKTÓRYM TO NAWET NIE W GŁOWIE ZAPISYWANIE SIĘ... WOLĄ SYPAĆ :(
Bardzo mądre pytania banan55. Ja sobie dokładnie takie same pytania zadaję od dwóch tygodni. Pytanie podstawowe jeszcze jedno jest:
- dlaczego skupują po 5.70, akcje tej firmy nigdy w historii tyle nie kosztowały
WŁAŚNIE... A KNF WYJAŚNIAŁ WSZYSTKIM ŻE NIE JEST TO WEZWANIE W ROZUMIENIU PRAWA O WEZWANIACH... A MY UBRANI... SIEDZIMY I ODBIERAMY OD PANA P... WORY Z AKCJAMI I LICZYMY NA CUD
W TVN CNBC Biznes prezes się wypowiadał że dlatego po 5,70 będą skupować ponieważ chcą aby ci co brali w ofercie po 5zł też mogli wziąć udział w skupie i zarobić.