Na podstawie dostępnych danych oraz z racji tego, że Stalexport mam w swoim portfelu od 2016 roku i obserwuję ruchy spółki, pozwalam sobie na tezę, że dywidenda, jaka wpłynie na nasze konta w roku 2025 wyniesie 60 groszy. Chciałbym, żeby ta moja prognoza i ten post przyjemnie się zestarzały ;-)
I dobrze, że się nie spodziewałeś, bo dla nas zaliczki nie ma. To jest zaliczka od Stalexport Autostrady Małopolska S.A. dla Stalexport Autostrady S.A..
Cena akcji w dniu prawa do dywidendy (subiektywnie) - kwiecień 2025 1. wersja pesymistyczna - 3.1 PLN 2. wersja moja - 3,5 PLN 3. wersja optymistyczna - 4,15 PLN
To też tak sądzę że wszystko zamknie się w przedzie od 60 do max 75 gr. Mam już trochę wsadzone w tą spółkę co sądzicie warto jeszcze dozbierać trochę papieru ?
Szkoda że nie kupiłem więcej. Ciekawe jak kurs się zachowa po odcięciu zaliczki. Gdyby jeszcze dokupić za zaliczkę pod dywidendę na odcięciu to można ładnie wyjść. Dywidenda faktycznie może być koło 60 gr więc kurs może dolecieć pod 4 zł. Zaraz koniec roku to zobaczymy dane za cały rok i to może mocno wpłynąć na kurs.
do Aj/dr/85i z 28 XII, po co zawalasz forum w kółko tą samą "sensacją" jak zawsze beż źródła i w środku nocy? poczytaj o końcu koncesji na https://www.bankier.pl/wiadomosc/Co-z-autostrada-A4-w-zarzadzie-Stalexportu-Resort-zdradza-plany-8748601.html i o spadku wartości aktywów z komunikatu z 6 listopada
Dnia 2024-12-30 o godz. 10:08 andgrz692529 napisał(a): > A co tam słychać w sprawie zaliczki. Bo miała być do 27 a tutaj jakoś nic nie widać nic nie słychać
nic nie słychać, spółka-córka wypłaciła spółce-matce, jak co roku, sprawdź komunikaty, te sprzed roku także, wpisy podobne do twoich też wtedy były
I była informacja że ma być zaliczka na poczet dywidendy że mają wypłacać od 16 do 27 a odcięcie na 7 dni przed wypłatą. Całość ma byc z kapitału rezerwowego. Wydaje mi się że powinno być to już wypłacone. Odcięcia też nie było.
Dnia 2024-12-30 o godz. 10:37 andgrz692529 napisał(a): > I była informacja że ma być zaliczka na poczet dywidendy że mają wypłacać od 16 do 27 a odcięcie na 7 dni przed wypłatą. Całość ma byc z kapitału rezerwowego. Wydaje mi się że powinno być to już wypłacone. Odcięcia też nie było.
" ....W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 28/2024 z dnia 12 listopada 2024 r. Zarząd Stalexport Autostrady S.A. (dalej: Emitent) informuje, że dnia 15 listopada 2024 r. Rada Nadzorcza Stalexport Autostrada Małopolska S.A. (SPÓŁKI ZALEŻNEJ EMITENTA )..." to jest cytat z komunikatu, masz wyjaśnienie
Proszę mi wyjaśnić, teraz ma byc zaliczka za 2024 i wyplata ma byc 2025 , tylko kiedy? Jesli teraz kupie to dostanę pełną dywidendę? No teraz zaliczka na jakich zasadach ? 47mln zaliczki ? Na prawdę nie rozumiem, ktos dostanie zaliczkę, a jak za tydzień sprzeda akcje?
Jest potrzeba zrozumienia struktury grupy Stalexport. Zaliczka została wypłacona przez spółkę zależną do spółki matki, która nam wypłaca dywidendę. My tę dywidendę zobaczymy na kontach w roku 2025. Odcięcie dywidendy i jej wypłata to najprawdopodobniej okolice maja 2025 roku. Ps. W IV kwartale zostanie odprowadzona opłata koncesyjna i tym samym może okazać się (ale nie musi), że Stalexport Autostrady Małopolska S.A. wykaże słabsze wyniki za IV kwartał (może nawet stratę). Nie będzie to mieć żadnego wpływu na wysokość naszej dywidendy za rok 2024, którą otrzymamy w 2025 roku.
Dnia 2025-01-30 o godz. 23:39 ~dr napisał(a): > I TAK BĘDZIE DLATEGO PZU DOKUPIŁO I JUŻ POSIADA 20 129 844 SZTUK AKCJI STALEXPORTU .ŻRÓDŁO TFI PZU SKŁAD PORTFELA 31.12.2024 R.
nocne wrzaski i obsesja na punkcie PZU jak widać nie opuszczają Aj/dr/85i, po co mu to?...znowu zapytam, co ma wynikać akurat z pakietu PZU? jak zawsze nie jesteś w stanie nic napisać? poczytaj o końcu koncesji: https://www.bankier.pl/wiadomosc/Co-z-autostrada-A4-w-zarzadzie-Stalexportu-Resort-zdradza-plany-8748601.html , o spadku wartości aktywów, punkt XIV komunikatu z 6 listopada i o planowanych wydatkach: https://www.pb.pl/stalexport-autostrady-chce-wydac-540-mln-zl-na-inwestycje-w-a4-1234983?utm_source=bankier.pl&utm_medium=content&utm_campaign=boxForum
Dnia 2025-01-31 o godz. 11:07 ~alibaba napisał(a): > próbuje obrzydzić spółkę,pilnuje kursu,jakiś interes w tym musi mieć.A wystarczy spojrzeć na wykres i wiadomo dla czego. >
ty też uwierzyłeś, że drobnica na tym forum ma JAKIKOLWIEK wpływ na kursy spółek większych niż mikrospółki z NC? co ty człowieku robiłeś na matematyce w szkole?
Dnia 2025-01-31 o godz. 10:52 grinnek napisał(a): > Po co piszesz to o końcu koncesji? Masz jakąś fobie albo filię na ten temat?
masz jakieś kłopoty z percepcją? nie zauważyłeś nawet, że piszę do konkretnego adresata czyli Aj/dr/85i w odpowiedzi na jego "entuzjastyczne" mrzonki? i ty bawisz się w giełdę???
tak bawię się w giełdę,i nie mogę narzekać.to że mniejszościowi nie mają wpływu na kurs akcji też bardzo dobrze wiem.Matematykę również ogarniam ,potrafię także analizować :)
Dnia 2025-01-31 o godz. 11:47 ~alibaba napisał(a): > tak bawię się w giełdę,i nie mogę narzekać.to że mniejszościowi nie mają wpływu na kurs akcji też bardzo dobrze wiem.Matematykę również ogarniam ,potrafię także analizować :) >
i stąd te głodne kawałki, że na czymś "mnie zależy"? ręce opadają
Wracając do tematu dywidendy - jeśli stalexport będzie zwijał manatki, powinien zacząć wypłacać akcjonariuszom zatrzymane zyski, a trochę tego jest, więc może dywidenda za ubiegły rok będzie wynosiła 0,6zl z zysków za 24 i może + 0,4zl z zatrzymanych.
Jak nie w tym roku, to w kolejnym będą musieli sypać dużą górka lub poczekać do 2027 i nagle wypłacić po 5zl na akcję bo tyle wychodzi obecnie z sumy kapitału zapasowego, aktywów trwałych, należności krotkoterminowych wraz z inwestycjami (gotówką) minus podatki dla skarbu państwa, zobowiązania długo i krótko terminowe tj. doprowadzenie a4 do oddania gdace.
Dnia 2025-01-31 o godz. 12:50 grinnek napisał(a): > Wracając do tematu dywidendy - jeśli stalexport będzie zwijał manatki, powinien zacząć wypłacać akcjonariuszom zatrzymane zyski, a trochę tego jest, więc może dywidenda za ubiegły rok będzie wynosiła 0,6zl z zysków za 24 i może + 0,4zl z zatrzymanych. > > Jak nie w tym roku, to w kolejnym będą musieli sypać dużą górka lub poczekać do 2027 i nagle wypłacić po 5zl na akcję bo tyle wychodzi obecnie z sumy kapitału zapasowego, aktywów trwałych, należności krotkoterminowych wraz z inwestycjami (gotówką) minus podatki dla skarbu państwa, zobowiązania długo i krótko terminowe tj. doprowadzenie a4 do oddania gdace.
to wolne forum(gdzie zauważyłeś "moje" kopanie się" z samym sobą?) więc pytam, uwzględniłeś całkiem niezłe wydatki z https://www.bankier.pl/wiadomosc/Stalexport-Autostrady-chce-wydac-na-inwestycje-w-A4-blisko-540-mln-zl-do-marca-2027-r-8884803.html , takie w wysokości większej niż połowa kapitału własnego spółki? opieram się na ESPI z 6 listopada, jest tutaj, na bankierze
Dnia 2025-02-17 o godz. 00:41 ~dr napisał(a): > DYWIDENDA OK 60 GR
znowu nocne wrzaski, znowu śladu źródła twojej "sensacji", znowu jesteś kompletnie oderwany od realnego świata, znowu ci o nim przypomnę, koniec koncesji jest tutaj: https://www.bankier.pl/wiadomosc/Co-z-autostrada-A4-w-zarzadzie-Stalexportu-Resort-zdradza-plany-8748601.html a wydatki, ponad 2 złote na każdą akcję tutaj: https://www.bankier.pl/wiadomosc/Stalexport-Autostrady-chce-wydac-na-inwestycje-w-A4-blisko-540-mln-zl-do-marca-2027-r-8884803.html
Dnia 2025-02-17 o godz. 10:38 ~Aj napisał(a): > Zacząłeś pracę
przecież pracowałeś w nocy, nigdy nie śpisz? i wciąż przed lustrem? poczytaj o końcu koncesji na https://www.bankier.pl/wiadomosc/Co-z-autostrada-A4-w-zarzadzie-Stalexportu-Resort-zdradza-plany-8748601.html i o wydatkach ponad 2 złote na akcję: https://www.bankier.pl/wiadomosc/Stalexport-Autostrady-chce-wydac-na-inwestycje-w-A4-blisko-540-mln-zl-do-marca-2027-r-8884803.html
Dość przewidywalne są tu dywidendy dla inwestora długoterminowego.
Dnia 2024-11-13 o godz. 17:48 ~Watson napisał(a): > Cena akcji w dniu prawa do dywidendy (subiektywnie) - kwiecień 2025 > 1. wersja pesymistyczna - 3.1 PLN > 2. wersja moja - 3,5 PLN > 3. wersja optymistyczna - 4,15 PLN
A co dalej? 3,5 PLNa czy wyżej?
Bardziej mnie interesuje przedłużenie koncesji za wybudowanie 3-go pasa na A4.